Spider-Man

Key events

Spider-Man - Release, gameplay en alles wat we weten

Superhelden kunnen quasi alles, maar de hoofdrol spelen in een goede videogame blijft een heikel punt. Lange tijd wisten superheldengames immers amper de middelmatigheid te overstijgen. Met de Batman Arkham-games toonde Rocksteady Studios echter dat het ook anders kan. Hoog tijd dus voor andere helden om in de voetsporen van The Dark Knight te treden. Insomniac Games onderneemt met Spider-Man alvast een moedige poging, maar wat weten we tot dusver over die game?

Spider-Man releasedatum

Sony heeft aangekondigd dat Spider-Man in 2018 exclusief voor de PlayStation 4 uitkomt, maar een exacte releasedatum is er nog niet. Een Zweedse webshop had even 28 september als releasedatum aangegeven, maar dat is vooralsnog niet bevestigd. Wel weten we dat de game reeds in een vergevorderd stadium van ontwikkeling zit. Hoofdontwikkelaar Brian Horton liet begin dit jaar via Twitter weten dat hij al meermaals de volledige game heeft gespeeld.

Lees meer...

Nieuwe Spider-Man trailer onthult verhaal

Sony en Insomniac Games hebben tijdens de Paris Games Week een nieuwe trailer voor Spider-Man onthuld. In de trailer wordt kort op het verhaal van de game ingegaan.

Tijdens het filmpje zie je onder andere hoe misdaadbaron The Kingpin wordt gearresteerd. Ook zie je hoe Spider-Man het opneemt tegen nieuwe slechterik Mister Negative opneemt. Verder wordt ook gehint dat Miles Morales in Spider-Man opduikt.

Insomniac heeft Spider-Man een paar jaar geleden officieel aangekondigd. Tijdens de E3-beurs van 2017 is er ook Spider-Man gameplay getoond. De game heeft nog geen officiŽle releasedatum.

Lees meer...

Het zit er weer op! De E3 beurs was ook in 2017 een veelbewogen week. Uitgevers en de consolefabrikanten hebben weer hun beste beentje voorgezet om de aandacht te grijpen en een memorabele conferentie af te leveren. Eerder hebben we je al verteld of Sony, Nintendo of Microsoft de E3 2017 winnaar was. Maar wat waren de meest memorabele momenten van de beurs?

Zoals elk jaar hebben de grootste bedrijven in de gamewereld weer grootschalige persconferenties gehouden op de Electronic Entertainment Expo. Daarbij springen vooral de conferenties van de drie consolefabrikanten in het oog: Sony, Nintendo en Microsoft. Waar het de laatste jaren vooral draaide tussen Sony en Microsoft, is Nintendo dankzij de Switch eindelijk terug op het strijdtoneel verschenen. De spanning was dan ook om te snijden. Wie heeft er deze driestrijd uiteindelijk gewonnen?

Insomniac toont eerste gameplay Spider-Man voor PS4

Insomniac Games toont tijdens de E3 de eerste gameplay van Spider-Man voor de PlayStation 4.

Het vechtsysteem in de game lijkt op het systeem in de Batman: Arkham-games. Daarnaast is er een grote focus op stealth. Zo lang vijanden je niet zien, kun je een 'web strike takedown' uitvoeren.

Je kunt je web tijdens gevechten gebruiken om vijanden tijdelijk te verlammen, of om jezelf snel naar een tegenstander toe te trekken. Je kunt vrij door de open wereld slingeren en daarnaast tegen muren van wolkenkrabbers oprennen.

Lees meer...