Snipperclips

Snipperclips is een schattige, stressvrije en inventieve puzzelgame die in multiplayer het best uit de verf komt.

Snipperclips review - Geknipt voor de Switch

Puzzelgames zijn vaak een rigide aangelegenheid, vol regels en vooraf gedefinieerde elementen. Bovendien plaatsen velen je onder druk om de uitdaging op te voeren. Die vlieger gaat in het geval van Snipperclips absoluut niet op. Hier is het juist de bedoeling dat je je creatieve hersenhelft overuren laat draaien om met een partner tot de oplossing te komen. Het resultaat is een unieke en toegankelijke puzzelgame die even uitdagend als charmant is.

De hoofdmodus van Snipperclips bevat 45 puzzels, die steeds lastiger worden. Je bestuurt papieren figuurtjes die elkaar in bepaalde vormen kunnen knippen, om vervolgens op die manier een puzzel op te lossen. Samen met je partner moet je goed blijven communiceren om het raadsel op te lossen. Van een bal in een net krijgen tot een bassin vol met water laten lopen: de puzzels zijn gevarieerd, uitdagend en het creatieve element laat je altijd tot je eigen unieke oplossing komen. Zo blijft Snipperclips tot aan de laatste puzzel een genot om te spelen.

Deze modus is ook in je eentje te spelen, en de game kleedt het aan als een hogere moeilijkheidsgraad. Je speelt nog altijd met één enkele Joy-Con, en je gebruikt een knop om tussen figuurtjes te wisselen. Dat lijkt aanvankelijk omslachtig, maar dat betekent wel dat je niet tegelijkertijd twee figuurtjes probeert te balanceren. Waar je in multiplayer bijvoorbeeld een vuurvliegje met twee figuurtjes tegelijkertijd naar het doel kunt duwen, moet je in de singleplayermodus beter nadenken over hoe je het vliegje vangt en naar het doel brengt. Talloze puzzels moeten als gevolg anders benaderd worden. Het is dan wel een eenzame aangelegenheid, maar vanwege de nieuwe denkoefeningen is het toch de moeite waard om de puzzels nog één keer te spelen.

Lees meer...

Snipperclips nu een Nintendo Switch launch game

Nintendo laat weten dat Snipperclips nu een Nintendo Switch launch game is. De titel lanceert op 3 maart.

Snipperclips is enkel digitaal verkrijgbaar via de Nintendo Switch eShop. De game kost 19,99 euro. Gisteren liet Nintendo nog weten dat de Nintendo Switch aanvankelijk geen Virtual Console ondersteuning heeft.

Bert speelde begin dit jaar al kort Snipperclips. In zijn Nintendo Switch hands-on preview lees je meer over de game. Een overzicht met Nintendo Switch informatie vind je ook op de site.

Lees meer...