Singstar Celebration

SingStar Celebration bevat een nieuwe setlist, maar probeert met marketing te verhullen dat de game eigenlijk niets nieuws biedt.

FeatureHet PlayStation Playlink probleem

Laagdrempelig is subjectief.

PlayLink is een nieuw platform van Sony waarop je bepaalde PlayStation 4-games niet met een traditionele controller, maar met een smartphone bestuurt. De bedoeling hiervan is een zo laag mogelijke drempel te creŽren, zodat iedereen van een game kan genieten. Er zijn immers meer mensen die weten hoe ze met hun mobiel moeten omgaan dan met de intimiderende DualShock 4-controller. Echter valt het me op dat het niet helemaal zo laagdrempelig is, zeker als je het vergelijkt met een soortgelijke optie die al een paar jaar meegaat.

Singstar Celebration review - Valse noten

SingStar is een begrip als het gaat om karaokegames. Al sinds de PlayStation 2 is het mogelijk om luidkeels met je favoriete muziek mee te krijsen. Door de jaren heen heeft de reeks een uitgebreide muziekbibliotheek verzameld, waardoor het niet gek is dat er nog altijd nieuwe games verschijnen. SingStar Celebration brengt dertig nieuwe nummers en PlayLink-ondersteuning, waardoor je nu ook je smartphone als microfoon kunt gebruiken. Maar, kon dat niet al?

Door de speciale SingStar PlayLink-app op je smartphone te downloaden, tover je die om tot een karaokemicrofoon. Het systeem werkt alleen niet goed, vooral als je een soundbar of een andere thuisbioscoopset-up gebruikt. Zulke systemen veroorzaken vertraging in de audio, waardoor je ritme van slag raakt. De score wordt wel goed bijgehouden, waardoor de smartphone theoretisch gezien een geslaagde optie moet zijn. Het geluid van jouw stem krijgt in de game echter een fiks echo-effect, en je kunt dat niet uitzetten. Wil je een lag-vrije ervaring, dan kun je de PlayLink beter links laten liggen en je Rockband- of SingStar-microfoons weer uit het vet halen.

Er is duidelijk goed nagedacht over de dertig nieuwe nummers die SingStar Celebration bevat. De setlist van de game is een uitgebreide mix van moderne en klassieke popmuziek, zoals 'Wake Me Up' van Avicii, 'Wonderwall' van Oasis, 'All About That Bass' van Meghan Trainor en 'Dancing Queen' van ABBA. De variatie in muziekgenres betekent ook dat verschillende zangstemmen aan bod komen, waardoor er voor iedereen wel iets is om uit volle borst mee te gillen.

Lees meer...