Sekiro: Shadows Die Twice

Het is weer zover: tijd om alles te vergeten wat je over games denkt te weten en weer helemaal opnieuw 'gud' te 'gitten'. Sekiro: Shadows Die Twice is het nieuwste geesteskind van Hidetaka Miyazaki, de bedenker van Dark Souls en Bloodborne. Maar dat wil niet zeggen dat de trip naar feodaal Japan een geplaveide weg is voor de veteranen van het Soulsborne-genre, want Sekiro: Shadows Die Twice verschilt behoorlijk van zijn voorgangers. De vijf grootste verschillen, en tevens de vijf redenen om enthousiast te worden, lees je hier.

From Software-topman Hidetaka Miyazaki meldt in een interview met The Telegraph dat hij in de toekomst graag een Battle Royale-game wil maken. Volgens de bedenker van Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice is de studio enorm ge´ntrigeerd door het genre, evenals door live service-titels zoals Destiny.

Sekiro: Shadows Die Twice trailer onthult eindbazen

Ontwikkelaar FromSoftware onthult in een nieuwe Sekiro: Shadows Die Twice trailer onder andere de verschillende eindbazen die in de game zitten. Verder zie je nieuwe gameplay, gevechten en vijanden.

De nadruk ligt op het gevechtssysteem en hoe dat verschilt met de Dark Souls-serie. Zo zijn er luchtgevechten en kun je gebruik maken van verschillende stealth mogelijkheden. Tot slot zijn er naast de eindbazen ook nieuwe vijanden te zien.

De trailer is tot dusver alleen in het Japans beschikbaar, maar het beeldmateriaal spreekt voor zich. Inmiddels is ook de Sekiro: Shadows Die Twice release bekendgemaakt. Daarnaast is Sekiro: Shadows Die Twice 'nog uitdagender' dan Dark Souls of Bloodborne.

Lees meer...

Bekijk: E3 2018 - 7 TOP games

De beste games volgens de redactie!

E3 zou E3 niet zijn als er niet een paar absolute klappers getoond worden. En ook dit jaar hebben we met z'n allen zitten genieten en honderduit over onze favoriete games gepraat. En hoewel wij van Eurogamer Benelux uiteenlopende smaken hebben (gelukkig maar) zijn we het toch eens geworden over een aantal absolute uitblinkers.

Bekijk: Sekiro: Shadows Die Twice E3 2018 trailer

Bekijk: Sekiro: Shadows Die Twice E3 2018 trailer

Nieuwe game van FROM Software.

Sekiro: Shadows Die Twice van FROM Software werd onthuld tijdens de Microsoft E3 2018 persconferentie. De team achter de Dark Souls-reeks en Bloodborne verkent deze keer een wereld die sterk ge´nspireerd is door feudaal Japan. Net zoals in Bloodborne speelt de game op een hoog tempo met een agressieve stijl. Schilden zijn er niet, maar je hebt wel opnieuw een parry-systeem. Ook trick weapons maken een terugkeer.

Sekiro: Shadows Die Twice verschijnt in 2019 op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Tijdens de E3 2018 heeft From Software Sekiro: Shadows Die Twice aangekondigd. De nieuwe actiegame van de de makers van Dark Souls en Bloodborne speelt zich af in Japan en wordt uitgegeven door Activision.