Sea of Thieves

Key events

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Vele handen maken licht werk. Het geheel is meer dan de som der delen... Ok, je begrijpt inmiddels wel waar dit naartoe gaat. Gamen is een bezigheid die je prima in je eentje kunt doen, maar toch gaat er soms niks boven prettige samenwerking. Hoe amusant het ook is om aliens aan gort te schieten, puzzels op te lossen of fantasiewerelden te verkennen, uiteindelijk beleef je samen meer dan in je eentje. Een lijst met de beste co-op games zou dan verrekt handig zijn. Zoek niet verder, want die vind je hier!

Week-eindbazen #12

Wat spelen we dit weekend?

Oude games. Nieuwe games. Maar eigenlijk vooral teveel games. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Zo download en installeer je de Sea of Thieves beta voor pc en Xbox One

Met de laatste Sea of Thieves beta zet ontwikkelaar Rare alle zeilen bij om vol vertrouwen koers naar de release te zetten. In tegenstelling tot eerdere gesloten beta's is deze voor iedereen open. Hier lees je hoe je de piratengame binnen mum van tijd aan de p(i)raat krijgt.

Sea of Thieves installeren op pc

De laatste Sea of Thieves beta installeren is in tegenstelling tot de voorgaande beta's een stuk eenvoudiger. In slechts drie stappen ben je klaar om het ruime sop te kiezen.

Lees meer...

Bekijk: 5 dingen die niet in de Sea of Thieves beta zaten

Onlangs heeft Eurogamer Benelux een livestream gehouden van de Closed Beta van Sea of Thieves en het werd al snel duidelijk dat de game momenteel opvallend leeg was. Na wat onderzoek bleek dat de finale versie van Sea of Thieves nog veel meer zal bevatten. Michiel neemt een kijkje.

Lees meer...

Sea of Thieves - Release date, gameplay, trailers en alles wat we weten

Sea of Thieves is als MMO-piraatsimulator een van de meest unieke Microsoft-projecten sinds lange tijd. Tegelijk is het ook na jaren aanmodderen de comeback van Rare, de legendarische ontwikkelaar van onder andere Banjo-Kazooie en Perfect Dark. Of Sea of Thieves uiteindelijk een zeldzame schat vormt of je zeeziek achterlaat, valt nog af te wachten, maar een unieke game als deze verdient sowieso meer uitleg. Neem je houten been erbij, zet je ooglapje goed en lees hier alles wat je moet weten over Sea of Thieves.

Sea of Thieves release

De Sea of Thieves releasedatum is 20 maart 2018.

Lees meer...

Sea of Thieves krijgt nog een closed beta

Sea of Thieves krijgt nog een closed beta

Gaat dit weekeinde van start.

Ontwikkelaar Rare laat weten dat Sea of Thieves nog een gesloten bta krijgt. De testfase vindt dit weekeinde plaats op de pc en de Xbox One.

De nieuwe bta is toegankelijk voor iedereen die ook aan de vorige Sea of Thieves beta heeft deelgenomen. Rare geeft aan dat de nieuwe beta als test dient voor een aantal systemen van de game.

"De nieuwe bta heeft grofweg dezelfde inhoud als de vorige testfase. Zo is er ook nu maar een Trading Company beschikbaar. We gebruiken de beta om de schaal van de game intensief uit te testen. Verwacht daarom technische problemen", aldus Rare.

Lees meer...

Sea of Thieves closed beta verlengd

Sea of Thieves closed beta verlengd

Technische problemen hadden de game tijdelijk gekaapt.

Ontwikkelaar Rare meldt dat de closed bta voor Sea of Thieves met twee dagen is verlengd aangezien de game de afgelopen dagen kampte met technische problemen. De bta is nog beschikbaar tot en met woensdag 31 januari om 08:00 uur.

De afgelopen dagen ondervonden heel wat spelers problemen bij het inloggen in de bta. Rare heeft nu een tijdelijke oplossing aangekondigd en verontschuldigt zich voor de problemen.

"We beseffen dat jullie tijd kostbaar is. Het is dan ook onze bedoeling om ervoor te zorgen dat iedereen die toegang heeft tot de closed bta zo snel mogelijk aan de slag kan gaan met de game".

Lees meer...

Sea of Thieves closed beta aangekondigd

Ontwikkelaar Rare heeft laten weten dat de Sea of Thieves closed bta van 24 januari tot 29 januari speelbaar is.

De testfase is beschikbaar voor iedereen die voor 1 december 2017 lid is geworden van het Sea of Thieves Insider Programme, alsook voor iedereen die de game van tevoren heeft besteld. Tijdens de bta is een gedeelte van de volledige game beschikbaar om te testen.

Rare geeft ook aan dat de bta niet onder een NDA valt en dat het daarom is toegestaan om screenshots, video's en livestreams van de game te maken. Hou daarom ook vooral het Eurogamer Benelux YouTube-kanaal in de gaten.

Lees meer...

Bekijk: Sea of Thieves - Becoming a Pirate Legend

Zet je beste houten beentje voort.

Microsoft en ontwikkelaar Rare hebben onlangs de Sea of Thieves release onthuld. De game lanceert volgend jaar op de pc en de Xbox One. Er is ook een uitgebreide testfase voor Sea of Thieves aangekondigd.

Sea of Thieves release bekend

Yo-ho-ho, and a bottle of rum!

Microsoft heeft tijdens de Game Awards de Sea of Thieves releasedatum bekendgemaakt. De game komt op 20 maart 2018 voor de Xbox One en Windows 10 uit.

Ontwikkelaar Rare laat weten dat Sea of Thieves begin 2018 een uitgebreide testfase krijgt. Iedereen die zich voor de alfa van de game inschrijft, krijgt begin volgend jaar toegang tot de game.

Bekijk: Sea of Thieves - #BeMorePirate trailer

Sea of Thieves is een open world-game die wordt ontwikkeld door de Britse studio Rare. De game is in ontwikkeling voor de pc en de Xbox One. Eerder dit jaar toonde Rare nog nieuwe Sea of Thieves gameplay. De titel heeft nog geen officile releasedatum.

Lees meer...

Nieuwe Sea of Thieves gameplay getoond

Nieuwe Sea of Thieves gameplay getoond

Elf passen naar XBox One, graven bij de X.

Sea of Thieves is getoond tijdens de Microsoft E3 persconferentie, van ontwikkelaar Rare.

In de game stuur je met je team van maximaal vier spelers een piratenschip, en ga je op zoek naar schatten. Je kunt in het water springen en naar scheepswrakken duiken. Onderwater kun je haaien en andere zeemonsters tegenkomen.

Je kunt ook aan land gaan, en aan de hand van schatkaarten je weg vinden naar verborgen rijkdommen. Op het land kun je tegen ondode piraten aanlopen. Spelers kunnen zichzelf met de kanonnen van het schip naar het vasteland schieten.

Lees meer...

E3 2016 - Sea of Thieves gameplay toont samenwerking

Microsoft heeft tijdens de E3 2016 persconferentie de eerste gameplaybeelden van Sea of Thieves getoond.

Sea of Thieves is een coperatieve piratengame van ontwikkelaar Rare. In de trailer is te zien hoe bekende YouTube-streamers op een piratenschip met elkaar samenwerken en schepen van andere spelers aanvallen. Daarnaast verkennen ze gezamelijk eilanden, op zoek naar verborgen schatten.

Sea of Thieves komt uit voor de Xbox One en Windows 10, en is onderdeel van het Xbox Play Anywhere programma. Een releasedatum voor de game is nog niet bekend.

Lees meer...