Rocket League

Belangrijke events

Nintendo bepleit Cross-Play

Gaat het er dan toch nog van komen?

Volgens Nintendo topman Susumu Tanaka zijn er nog steeds gesprekken gaande om Cross-Play tussen alle consoles een feit te maken. Daarvoor moeten alle partijen wel tot een overeenkomst komen.

Rocket League krijgt betalende Rocket Pass

Rocket League krijgt een Rocket Pass, zo maakt ontwikkelaar Psyonix bekend.

De Rocket Pass lijkt hard op de Battle Pass van Fortnite, die gedurende elk Fortnite Season te koop is. Net zoals bij de Battle Pass, kun je via de Rocket Pass XP verdienen door uitdagingen te voltooien. Zo unlock je speciale cosmetische items.

Een groot verschil is echter dat er twee versies komen van de Rocket Pass. De gratis versie geeft je extra customization opties, banners en titels. Betaal je echter 9,99 voor de Premium upgrade, dan krijg je meer items, nieuwe carrosseries voor je voertuigen en XP boosts.

Lees meer...

FIFA 18, Dota 2, PlayerUnknown's BattleGrounds en Rocket League overtreden de Nederlandse gokregels door lootboxes aan te bieden waarvan de inhoud voor echt geld door te verkopen is op externe marktplaatsen. Dat meldt de Nederlandse Kansspelautoriteit vandaag.

Rocket League patch verbetert prestaties van de Switch-versie

Psyonix heeft de toekomstplannen voor Rocket League bekendgemaakt. De komende maanden krijgt de game afwisselend updates die nieuwe content en nieuwe features aan de game toevoegen.

Feature updates verbeteren de functionaliteit van de game. Zo voegt de ontwikkelaar later dit jaar de cross-platform functionaliteit voor Rocket League toe. In maart of april lanceert een update die de prestaties van de Switch-versie verhoogt.

Na de update speel je de game in Performance Mode met 60 frames per seconde. In de de docked modus haalt de game dan een resolutie van 900p, in de handheld modus is dat 720p. In Quality Mode speel je met 30fps met respectievelijk 1080p- en 720p-resoluties.

Lees meer...

Rocket League update voegt nieuwe map toe

Ontwikkelaar Psyonix viert de tweede verjaardag van Rocket League met een gratis update voor de game. De patch voegt onder andere een nieuwe map, twee nieuwe voertuigen en extra muziek toe.

De nieuwe arena heet Champions Field. Dit is een standard map die speelbaar is in de Competitive, Casual and Private modi. De update introduceert tevens nieuwe voertuigen, namelijk de Animus GP en Centio V17.

Daarnaast krijgt de soundtrack van de game achttien nieuwe nummers, allen van het Monstercat platenlabel. Ook zijn er na de update nieuwe achievements vrij te spelen.

Lees meer...

Rocket League update voegt PS4 Pro ondersteuning toe

Ontwikkelaar Psyonix laat weten dat Rocket League deze maand een patch krijg die ondersteuning voor de PlayStation 4 Pro toevoegt.

De patch voegt ondersteuning voor een framerate van 60 fps en een 4K schermresolutie toe. De update voegt tevens ondersteuning voor 60 frames per seconde en 1080p schermresolutie voor standaar PlayStation 4 consoles toe.

De verbeterde schermresoluties en framerates zijn ook beschikbaar in de splitscreen modus van Rocket League. In splitscreen met drie of vier spelers heeft de game 'in de meeste arena's' een framerate van 60 frames per seconde.

Lees meer...

Rocket League update voegt nieuwe arena en loot toe

De nieuwste Rocket League update voegt onder andere een nieuwe arena en loot toe aan de game. De update heet Starbase ARC en is beschikbaar voor alle versies van de game.

De gratis update komt echter met nog meer vernieuwingen. Naast de Starbase ARC arena is er ook een nachtversie van Wasteland en een sneeuwversie van Utopia Coliseum. Bovendien is er op de pc nu Steam Workshop-ondersteuning voor Rocket League, waarmee spelers hun eigen arena's kunnen bouwen.

De Gizmo en X-Devil auto's hebben een visuele upgrade gekregen, en er zijn een aantal nieuwe antennes, stickers en uitlaatsporen toegevoegd. Ook zijn er items met een kerstthema beschikbaar.

Lees meer...

Rocket League krijgt Rumble modus

Gratis en voor niks!

Ontwikkelaar Psyonix kondigt de Rumble modus aan voor Rocket League. De nieuwe modus wordt in september middels een gratis update aan de game toegevoegd.

Patch Rocket League voegt uncommon loot toe

Rocket League krijgt in februari een patch die uncommon loot toevoegt. Dat maakt ontwikkelaar Psyonix bekend op de Steam Community-pagina van de game.

De patch geeft bestaande en nieuwe loot een kwaliteitslabel. De bestaande items zijn 'common', betaalde DLC is 'premium' en tijdelijke items krijgen het label 'limited'. Psyonix voegt tevens 'uncommon' loot toe. De kans op het vinden van dit type loot stijgt naarmate je langer speelt.

De patch luidt ook het einde van het eerste seizoen in. Als je jezelf gekwalificeerd hebt in ranked matches, dan krijg je een speciale kroon gebaseerd op je rang. Er zijn bronzen, zilveren, gouden en platina kronen beschikbaar. Deze ontvang je aan het einde van het seizoen.

Lees meer...

FeatureEurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2015

De persoonlijke favorieten van de redactie.

De eindejaarslijstjes: ook Eurogamer Benelux ontkomt er niet aan. De redacteurs hebben weer honderden uren op hun pc, console en handheld doorgebracht. Soms ontzettend teleurgesteld, soms aangenaam verrast. Er zijn altijd een paar pareltjes die zich van de rest van de games onderscheiden. Elke redacteur kiest daarom zijn favoriete game (goud) en runner-up (zilver) van afgelopen jaar. Wat is jouw favoriete game van 2015?

Update Rocket League voegt Mutators toe

Update Rocket League voegt Mutators toe

Als eerbetoon aan Unreal Tournament.

Ontwikkelaar Psyonix maakt bekend dat Rocket League volgende maand een gratis update krijgt.

De patch voegt zogenaamde Mutators aan de game toe. Deze stellen je in staat om unieke eigenschappen aan specifieke matches toe te kennen, zoals lage zwaartekracht, time warping en explosies.

Psyonix-medewerker Jeremy Dunham geeft op de PlayStation blog aan dat de update een eerbetoon aan Unreal Tournament is. "Oude fans zijn al op de hoogte van het feit dat Rocket League zijn oorsprong vindt in mods voor Unreal Tournament."

Lees meer...

Rocket League krijgt extra content

Revenge of The Battle Cars in oktober verkrijgbaar.

Rocket League krijgt extra downloadbare content. Dat meldt ontwikkelaar Psyonix in een bericht op PlayStation Blog.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 35

Met FIFA 16, XCOM 2, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Rocket League krijgt gratis en betaalde extra content

Rocket League krijgt gratis en betaalde extra content

De Supersonic Fury DLC is "vroeg in augustus" beschikbaar voor 3,99 euro.

Sony kondigt op zijn blog aan dat Rocket League zowel gratis als betaalde extra content krijgt. "Vroeg in augustus" kun je voor 3,99 euro de Supersonic Fury DLC aanschaffen.

Deze eerste betaalde uitbreiding voegt twee auto's aan de game toe. Dit zijn de Amerikaanse muscle car Dominus en de Japanse straatracer Takumi. Ook krijg je voor beide auto's zes extra skins. De Supersonic Fury DLC bevat verder onder andere nieuwe boosts, banden en trophies.

Er lanceert ook een gratis update voor de game. Deze voegt de nieuwe Utopia Coliseum-map toe aan Rocket League, net als de vlaggen van meer dan 70 landen, nieuwe explosies van de doelen, een extra muzieknummer en de Spectator mode.

Lees meer...