Resident Evil 2 (remake)

Of je het origineel nog niet kende of er juist warme herinneringen aan hebt, deze briljante remake is niet te missen.

Capcom overweegt Resident Evil 3 remake

Als er genoeg vraag naar is.

Capcom overweegt een remake van Resident Evil 3, zo verklaart producent Yoshiaki Hirabayashi van de Resident Evil 2-remake in een interview met het Japanse GameWatch. Er moet vanuit gamers dan wel genoeg vraag naar blijken. "Als spelers enthousiast zijn over Resident Evil 2 en dat masaal laten weten, dan is dat voor ons een goede indicatie," aldus Hirabayashi.

Resident Evil 2 review - Grijpt je bij je strot

In deze Resident Evil 2 remake review bezoekt Randolf opnieuw het Raccoon Police Department om te achterhalen of deze plek nog net zo angstaanjagend is als vroeger.

De uitdaging bij iedere remake is om zowel de essentie van het origineel te vatten als er een moderne draai aan geven. Capcom slaagde er al eerder in met de eerste Resident Evil en met Resident Evil 2 flikt de ontwikkelaar het nu opnieuw. De sfeer van weleer is intact gebleven, terwijl de gameplay aan moderne standaarden voldoet. De studio brengt tevens twee werelden bij elkaar die dikwijls botsen. Elementen van Resident Evil als bombastische third-person shooter en als traditionele survivalhorrogame hoeven elkaar helemaal niet uit te sluiten. In de remake van Resident Evil 2 vullen ze elkaar aan voor een beter geheel, net zoals het mixen van een groene en een rode herb.

Het nieuwe cameraperspectief is daar het beste voorbeeld van. De oorspronkelijke game gebruikte vaste camerastandpunten, zodat je nooit helemaal zeker wist wat je om de hoek te wachten stond. De onhandige tank-controls in combinatie met de smalle gangetjes droegen bij aan het gevoel dat je altijd kwetsbaar was.

Lees meer...

Gerucht: Neflix werkt aan Resident Evil-serie

Samen met productiehuis Constantin Film.

Volgens filmwebsite Deadline werkt Netflix momenteel aan een Resident Evil-serie. De serie zou ontwikkeld worden door Constantin Film, het productiehuis dat eerder al zes films in het Resident Evil-universum uitbracht.

Leon en Claire zijn terug! Na het succesvolle Resident Evil 7 brengt Capcom een tijdloze klassieker in een nieuw jasje op de markt. In Resident Evil 2 Remake voor pc, PlayStation 4 en Xbox One keer je terug naar Raccoon City om daar de geheimen van Umbrella bloot te leggen. Hier lees je vijf dingen die je over de game moet weten.

Umbrella-sokken en meer in nieuwe Resident Evil 2-merchandise

Umbrella-umbrella voor als het regent.

Sony start de verkoop van een nieuwe lijn Resident Evil-merchandise die samenvalt met de aankomende release van Resident Evil 2. Een van de producten is een cadeauset met daarin sokken, een paraplu en een speldje met Umbrella-opdruk. De sokken zijn ook los te koop.

Meer dan 2 miljoen gamers hebben inmiddels de gratis demo van Resident Evil 2 gespeeld. Dat blijkt uit statistieken van Capcoms Resident Evil-site. De zogeheten '1 Shot-demo' laat je dertig minuten spelen. Daarna kun je niet verder, ongeacht of je het tot het einde hebt gehaald.

Capcom maakt vandaag bekend dat de klassieke outfits van Leon en Claire zoals je ze kent uit het originele Resident Evil 2, gratis te ontgrendelen zijn in de remake. De ontwikkelaar toont de kleding in een korte trailer. Of je er in de game nog iets speciaals voor moet doen, is niet bekend.

Week-eindbazen #26

Wat spelen we dit weekend?

Week-eindbazen neemt een zomerstop. Vanaf augustus laten we jullie weer weten welke games we in het weekend spelen. Maar hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Bekijk: E3 2018 - 7 TOP games

De beste games volgens de redactie!

E3 zou E3 niet zijn als er niet een paar absolute klappers getoond worden. En ook dit jaar hebben we met z'n allen zitten genieten en honderduit over onze favoriete games gepraat. En hoewel wij van Eurogamer Benelux uiteenlopende smaken hebben (gelukkig maar) zijn we het toch eens geworden over een aantal absolute uitblinkers.

Ontwikkeling fan remake Resident Evil 2 gestaakt

Op vriendelijk verzoek van Capcom.

De ontwikkeling van de remake van Resident Evil 2 zoals die door fans zelf werd gemaakt, is op vriendelijk verzoek van Capcom stopgezet. De reden daarvoor is dat Capcom sinds kort zelf aan een Resident Evil 2 remake werkt.