Red Dead Redemption: Undead Nightmare Pack

Spotlight

Belangrijke events

Het is nog even wachten tot de officiële Red Dead Redemption 2 release. Wie echter niet langer wil wachten, kan in de tussentijd (weer) met het eerste deel aan de slag. Hoewel Red Dead Redemption alleen officieel voor de PlayStation 3 en Xbox 360 is uitgebracht, is het mogelijk de game ook op de pc te spelen.

Zombies zijn kaskrakers, aldus Take-Two topman

CEO Strauss Zelnick ziet het liefst zombies in alle games.

Volgens de CEO van Take-Two, Strauss Zelnick, zijn zombies kaskrakers. Hij claimt dat zombies de reden waren waarom de uitbreiding voor Red Dead Redemption, getiteld Undead Nightmare, zo goed verkocht. Volgens de man houden mensen simpelweg van zombies. Als het aan hem zou liggen ziet hij het liefst zombies in elke game.

Take Two boerde goed in 2010 door RDR

Max Payne 3 nog steeds spoorloos.

Uitgever Take Two maakte onlangs z'n financiële resultaten voor het afgelopen kwartaal bekend, waaruit bleek dat Red Dead Redemption nog steeds vlot over de toonbank gaat. En ook de Undead Nightmare DLC wordt als één van de successen genoemd in de periode oktober-december.

Red Dead Redemption: Undead Nightmare Pack

Legenden & Moodenaars, Valsspelers & Leugenaars, Wettelozen tot het bittere Einde en gewoon wat vrije Dolers – Red Dead Redemption heeft al heel wat uiteenlopende toevoegingen gekregen in de vorm van downloadable content. Tot voor kort ging het echter steeds weer opnieuw om additioneel spelmateriaal voor de multiplayer van Rockstar hun westerngame. Mensen die liever de eenzame cowboy uithangen bleven op hun honger zitten, maar gelukkig is Halloween in aantocht. Om dat te vieren is sinds kort de Undead Nightmare Pack beschikbaar, een aanzienlijke brok DLC die dan eindelijk een inhoudelijke verbreding van de singleplayer aan boord heeft.

Jij bent nog steeds John Marston, de stoere held met een klein hartje uit Red Dead Redemption. Mensen die het einde van het origineel wisten te bereiken weten vast nog wel hoe het met onze protagonist afgelopen is. Ik tracht zo weinig mogelijk te spoilen in deze review, maar laat ik gewoon zeggen dat John het goed maakt. Hij woont samen met zijn vrouw en kind in een riante blokhut en lijkt als het ware de perfecte huisvader geworden te zijn. Ook zijn kroost stelt het goed. Moeder en zoon vliegen elkaar wel eens op intelligente wijze in de spreekwoordelijke haren, maar gelukkig is er altijd John om beide partijen weet tot verzoening te brengen. Rozengeur en maneschijn zou je kunnen zeggen. Tenminste, totdat er een vreemde plaag uitbreekt en zowat alle bewoners van New Austin, Nuevo Paraiso en West Elizabeth veranderen in bloeddorstige zombies, inclusief het gezin van Marston.

In Undead Nightmare is het jou taak om uit te vissen hoe het komt dat de prairie opeens duizenden ondoden huisvest. Dat doe je door een hele resem bekende gezichten uit het origineel voor de tweede keer een bezoekje te brengen, om zo mogelijk meer informatie over het vreemde voorval van hen te ontfutselen. Elk personage is zoals je dat zou verwachten voorzien van een eigen stemgeluid, brengt nog steeds knap geschreven dialogen naar voren en voelt op geen enkel moment aan als gewoon wat opvulling voor een of ander DLC-pakket. Rockstar wil Red Dead Redemption met de Undead Nightmare Pack duidelijk dezelfde behandeling geven zoals ze dat deden met GTA IV door de toevoeging van Lost and the Damned.

Lees meer...

Apocalyps in Red Dead: Redemption

Begint met vier paarden.

Rockstar heeft de nieuwe paarden voor de DLC Red Dead Redemption: Undead Nightmares aangekondigd. Het gaat hier over niemand minder dan de vier paarden van de Apocalyps, Pest, Honger, Dood en Oorlog.

RDR: Undead Nightmare Pack krijgt datum

Add-ons zullen ook op één schijf uitkomen.

Zombies komen naar het Wilde Westen in de vorm van de Undead Nightmare Pack voor Red Dead Redemption, maar tot nu toe wisten we nog niet wanneer dat precies zou gebeuren. Gelukkig brengt Rockstar daar vandaag verandering in door te laten weten dat de gloednieuwe DLC vanaf 26 oktober beschikbaar zal zijn op Xbox Live en PlayStation Network.