Puyopuyo Tetris

Puyo Puyo Tetris combineert beide puzzelgames in een uitgebreid pakket dat iedereen wat te bieden heeft.

Puyo Puyo Tetris review - Blobs waar je op kunt bouwen

Naast de wereldberoemde Russische puzzelgame Tetris heb je nog een andere puzzelgigant: Puyo Puyo. De game waarin je gekleurde blobs combineert is razend populair bij Japanse kinderen. Ontwikkelaar SEGA merkt dat de hoogtijdagen van de game op consoles voorbij zijn en dat nog maar een fractie van de fanbase Puyo's op de smartphone popt. De oplossing? Een nieuwe generatie Puyo-poppers kweken, met een beetje hulp van oude rot Tetris. En het resultaat mag er zijn: Puyo Puyo Tetris is tot de nok gevuld met diverse modi waar je uren zoet mee bent.

Puyo Puyo Tetris bevat zes modi, maar het zijn Swap en Fusion die de meeste vernieuwing bieden. Die combineren Puyo Puyo en Tetris tot een interessante nieuwe ervaring. In Swap speel je op twee velden, één met Tetris en één met Puyo Puyo. De velden wisselen zich in een versneld tempo af, waardoor je constant moet omschakelen tussen het snelle Tetris en het meer methodische Puyo Puyo. Het resultaat is een hersenkraker van jewelste die vooral voor meesters van beide disciplines de ultieme test van je vaardigheden is. Als je ongeoefend bent in een van de speelstijlen, dan doe je er goed aan eerst te trainen voordat je je daaraan waagt.

Fusion combineert Puyo Puyo en Tetris op één bord, maar verandert de methode van scoren niet. Tetrominos haal je weg door lijnen te maken, en Puyo Puyo verdwijnen alleen als je er vier van dezelfde kleur aan elkaar plakt. Tetrominos zijn zwaarder dan Puyo, waardoor een blok altijd door de kleurrijke blobs zakt. Het tempo van deze modus ligt lager, waardoor je gemakkelijk het overzicht behoudt. Wil je echter het onderste uit de kan halen, dan moet je uit je comfortzone komen en nieuwe tactieken bedenken.. Fusion is een geslaagde mix van de gamestijlen, die nieuwkomers op een uitdagende manier aan een nieuwe game introduceert.

Lees meer...