Prey

Prey is een sfeervolle mix van Dishonored en System Shock, die zijn naamgenoot makkelijk overtreft en zelfs helemaal doet vergeten.

Belangrijke events

Prey krijgt gratis update

Prey krijgt gratis update

Plus nieuwe DLC.

Tijdens de Bethesda showcase is aangekondigd dat Prey een gratis update krijgt, alsook nieuwe DLC.

De gratis update bevat drie nieuwe modi: Story Mode, New Game+ en Survivor Mode. Deze update is nu beschikbaar.

Ook is de DLC Mooncrash aangekondigd. Dit is een run based gamemodus waarin de vijanden keer op keer veranderen en je doel is om te ontsnappen. Tot slot komt deze zomer Typhon Hunter uit. Dat is een Hide and Seek multiplayermodus waarin spelers op een andere speler jagen, die als een mimic speelt.

Lees meer...

Prey krijgt gratis demo op alle platformen

Je progressie blijft na aankoop behouden.

Uitgever Bethesda maakt bekend dat Prey een gratis demo op alle platformen krijgt. Daarin krijg je toegang tot het eerste uur van de game. Indien je besluit de game aan te schaffen, blijft je progressie behouden.

De originele Prey uit 2006 kende een moeizame en vooral lange ontwikkelingsgeschiedenis. Bij Prey 2 is dat niet veel anders. Ondanks een indrukwekkende E3-demo in 2012 werd ontwikkelaar Human Head aan de kant gezet en de game geannuleerd. Arkane Studios nam de ontwikkeling over en is vervolgens volledig opnieuw begonnen. Prey is dan ook geen vervolg of zelfs geen reboot, maar staat los van alles wat er ooit aan is voorafgegaan. Het is een nieuwe game, die op zijn eigen benen staat. Wat dat precies inhoudt, zetten we voor je op een rijtje.

Prey review - Spacehorrorcocktail

Na enkele uren zoeken heb je eindelijk het mortuarium in Prey bereikt. Maar wat blijkt? De deur zit op slot en er lijkt geen keycard voorhanden te zijn. Hacken is niet mogelijk en er zitten tralies voor de ramen. Er zijn ook geen ventilatieschachten te zien. Normaliter ben je uitgepraat, maar in Prey geldt de regel 'waar een wil is, is een weg'. Met de juiste vaardigheid verander je in een koffiekop, om vervolgens tussen de tralies naar binnen te rollen. Maar het kan nog gekker. Je slaat het glas kapot, pakt je speelgoedkruisboog en met een goed geplaatst schot weet je de knop om de deur te openen met je schuimpijltje te raken. Prey schittert wanneer jij je creativiteit de vrije loop laat.

Het maakt ook meteen duidelijk dat Prey niets met zijn naamgenoot en voorganger te maken heeft. Ontwikkelaar Arkane Studios heeft vooral goed naar zijn eigen games gekeken. Verder is er inspiratie geput uit System Shock en diens spirituele opvolgers Bioshock en Dead Space. Prey speelt zich af op het ruimtestation Talos 1, een onderzoekscentrum waar het bedrijf TranStar nieuwe technologieën ontwikkelt op basis van het buitenaardse organisme Typhon. Net nadat er iets goed is misgegaan, ontwaak je als Morgan Yu. Niet alleen is het organisme ontsnapt, maar tot overmaat van ramp ben je ook je geheugen kwijt. Je moet dus zoeken naar antwoorden.

Het uitgangspunt klinkt allesbehalve origineel, maar schijn bedriegt en net zoals in de inspiratiebronnen van Prey speelt er meer onder de oppervlakte. Al gauw nemen verschillende personages contact met je op en proberen ze allemaal om je een bepaalde richting uit te duwen. Het is aan jou om te ontdekken wie de waarheid spreekt en welke achterliggende motieven er meespelen. Dat doe je door e-mails te lezen, videobestanden te bekijken en geluidsopnamen te beluisteren. Gaandeweg krijg je een steeds beter beeld van hoe het op Talos 1 eraan is toegegaan. De personages komen echt tot leven en de game blijft je boeien omdat je door de goed uitgewerkte wereld het plot wilt ontrafelen.

Lees meer...

De originele Prey lanceerde ruim tien jaar geleden. Het geplande vervolg werd ondanks een indrukwekkende E3-trailer uiteindelijk door uitgever Bethesda geannuleerd. Het was dan ook erg onverwacht dat ontwikkelaar Arkane Studios een scifigame met aliens genaamd Prey aankondigde. Al snel werd duidelijk dat de nieuwe game het verleden ver achter zich laat en met een schone lei begint. Hier lees je vijf dingen die je over Prey moet weten.

Day one patch voor Prey verbetert geluidseffecten

Day one patch voor Prey verbetert geluidseffecten

Ook allerhande bugs vallen ten prooi aan de patch.

Prey krijgt een day one patch van 1,3 GB. De update verbetert onder andere de kwaliteit van de geluidseffecten tijdens gevechten.

Volgens ontwikkelaar Raphael Colantonio waren bepaalde geluidseffecten iets te dominant tijdens gevechten. Die zijn nu geremixt voor de day one patch.

Ook de AI krijgt een aantal aanpassingen. Zo is deze nu beter afgestemd op de verschillende moeilijkheidsgraden. Ook lost de patch een probleem op waarbij vijanden door muren schoten.

Lees meer...

5 opvallende gamereleases mei

Met onder meer Prey, Injustice 2 en Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook mei heeft de nodige nieuwe games in petto. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van mei.

Systeemeisen pc-versie Prey bekend

De demo is inmiddels ook uit.

Ontwikkelaar Arkane Studios maakt de systeemeisen voor de pc-versie van Prey bekend. Vanaf nu is er voor de consoleversie een gratis Prey demo beschikbaar, waarin je het eerste uur van de game kunt spelen.

Prey lanceert begin mei op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. In ons overzicht met Prey informatie lees je meer over de game. Op de site vind je tevens Bruce zijn hands on Prey preview.

Bekijk: 1 uur nieuwe Prey gameplay

Bekijk: 1 uur nieuwe Prey gameplay

Psychoscope vereist.

Afgelopen week gingen we langs bij Bethesda om Prey nog een keer aan de tand te voelen. Hieronder vind je een uur aan nieuwe Prey gameplay footage, zonder commentaar.

Naar aanleiding van de hands-on met Prey, bespreken Bruce, Sander en Bert in het onderstaande filmpje waarom de game wel eens dé verrassing van 2017 kan worden.

Daarnaast hebben we nog een nieuwe Prey preview of een overzicht van alle Prey info om te lezen.

Lees meer...

Vergeet de premiejagers, vreemde aliens en countrymuziek uit de E3 2011-trailer voor Prey 2 . Zoals je in de vorige Prey hands-on preview namelijk al kon lezen is de nieuwe Prey een totale reboot. Arkane Studios haalt niet alleen inspiratie uit de eigen Dishonored-games, maar ook uit BioShock, System Shock en zelfs Deus Ex. Het eindresultaat: een eigen spacehorrorcocktail.

Consoleversie Prey krijgt gratis demo

Voor fans van het eerste uur.

Bethesda maakt bekend dat de consoleversie van Prey een gratis demo krijgt. Daarin krijg je toegang tot het eerst uur van de game. De demo is beschikbaar vanaf 27 april, een week voor de release van de game.

Prey lanceert begin mei op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. In Bruce zijn Prey preview en Johnny zijn overzicht met Prey informatie lees je meer over de game.

Bekijk: Gamenieuws van de week - #04-2017

Nieuwe studios, releases en Pocket Monsters.

Welkom terug bij ons wekelijkse overzicht van het belangrijkste gamenieuws. Deze week niet minder dan drie releases, een gloednieuwe studio en een update over ieders favoriete digitale wezentjes. Laten we maar snel beginnen!

Prey release bekend

Ruim-te tijd.

Ontwikkelaar Arkane Studios maakt de releasedatum van Prey bekend. De game lanceert op 5 mei op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Prey gameplay trailer toont buitenaardse krachten

Ontwikkelaar Arkane brengt tijdens The Game Awards 2016 een nieuwe trailer voor Prey uit waarin meerdere krachten van de hoofdpersoon te zien zijn.

In de trailer zie je onder andere dat je een vuurpilaar kunt oproepen die vijanden laat smelten. Je hebt ook het vermogen om vijanden omver te blazen met een 'Kinetic Blast.' Je kunt ook je krachten upgraden om bijvoorbeeld zware objecten te kunnen verplaatsen.

In de trailer legt Arkane uit dat wapens in Prey schaars zijn. Dat zorgt er volgens de studio voor dat je creatief moet zijn in het omgaan met en verslaan van vijanden. Zo kun je vijanden ontwijken door je te vermommen als een object in de spelwereld.

Lees meer...

Bekijk: Prey - The History of TranStar

Weyland-Yutani zou trots zijn.

Prey is een sci-fi game die wordt gemaakt door een nieuwe tak van de studio achter stealthgame Dishonored. De game komt in 2017 uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Prey gameplay trailer toont wapens en vaardigheden

Ontwikkelaar Arkane Studios toont in een nieuwe Prey gameplay trailer enkele interessante vaardigheden en wapens.

Allereerst is er de Gloo Cannon. Met dit wapen bevries je vijanden met lijm waardoor ze niet langer van gedaante kunnen veranderen. Vervolgens sla je ze stuk of steek je ze in brand met de Superthermal beam.

Volgens Bethesda gebruik je de Gloo Cannon ook om bij moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een geïmproviseerde trap te maken door met het wapen tegen een muur te schieten.

Lees meer...

Prey trailer toont eerste gameplay

Prey trailer toont eerste gameplay

Geen lineair avontuur.

Uitgever Bethesda laat op Quakecon de eerste gameplaybeelden van Prey zien. In de game speel je een mens met buitenaardse krachten die op een verlaten ruimtestation moet zien te overleven.

De trailer toont ook de vijand. Deze aliens zien eruit als een soort zwarte mist en nemen verschillende vormen aan. Zo zie je een alien in een stoel veranderen. Het is aan jou om hun geheimen te ontdekken en hun krachten te leren.

Tijdens jouw zoektocht naar antwoorden ligt de nadruk op improviseren. Arkane Studios-topman Raphael Colantonio geeft daarbij aan dat Prey in de eerste plaats een metroidvania is. In tegenstelling tot het origineel, is de nieuwe Prey dus geen lineair avontuur.

Lees meer...