Pokémon Go

Belangrijke events

Pokémon GO cheats: wat je moet weten

Waarom heeft Pokémon GO geen cheats?

Voor wie niet van valsspelers houdt hebben we goed nieuws: er bestaan geen Pokémon Go cheats, of toch niet in de traditionele zin. Onderaan deze pagina vind je enkele trucjes die er voor zorgen dat je niet uit je luie zetel moet komen, maar deze raden we enkel aan voor Pokémon trainers die het risico willen lopen om hun account te verliezen.

Niantic Labs heeft een aantal van zijn Pokémon GO-evenementen in Europa uitgesteld, waaronder die in Amstelveen. Op de officiële website zegt de ontwikkelaar dat te doen om zo 'de best mogelijke gameplay-ervaring voor Europese Trainers' te kunnen garanderen.

Pokémon GO update voegt Shiny Pokémon toe

Pokémon GO update voegt Shiny Pokémon toe

Rode Gyrados gespot nabij Lake of Rage.

De nieuwste patch voor Pokémon GO luidt de start van het Water Festival in. Daarnaast vind je vanaf nu ook shiny Pokémon in de game.

Niantic organiseert het Water Festival ter ere van wereldwaterdag op 22 maart. Het evenement zelf duurt nog tot 29 maart. Gedurende het festival kom je vaker water-type Pokémon tegen, waaronder ook zeldzame exemplaren zoals Lapras.

Daarnaast hebben spelers ook ontdekt dat er sinds de update Shiny Pokémon in de game te vinden zijn. Dat zijn zeldzame varianten van Pokémon met een afwijkend kleurenpatroon. Tot nog toe zijn er reeds shiny varianten van Magikarp en Gyrados ontdekt in Pokémon GO.

Lees meer...

FeatureEurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2016

De persoonlijke favorieten van de redactie.

Is er echt alweer een jaar voorbij? Jazeker, en wat voor één. Of je nu graag vijanden aan gort schiet, magische monsters verslaat of uren rondzwerft om bij de ene berg te raken, 2016 bood voor elk wat wils. Naar goede gewoonte reiken de redacteurs van Eurogamer Benelux zijn jaarlijkse medaillepaar uit: per redacteur een voor zijn Game of the Year (goud) en een voor zijn runner-up (zilver). Het was door de waaier aan topgames niet altijd even makkelijk, maar het is ons toch gelukt. Nu is het vol spanning wachten op wat 2017 ons gaat brengen. Cheers!

FeatureIn 2016 worstelen we met het hier en nu

Het jaar van Pokémon GO, No Man's Sky en virtual reality.

2016 was een markant jaar. Het was het jaar waarin de zorgwekkende trend van brakke pc-ports onverstoord wordt doorgezet, de Wii U op zijn sterfbed ligt, de PlayStation 4 Pro zijn beloftes (nog) niet nakomt en gamers over het algemeen nog steeds niet voor de Xbox One warmlopen. Kortom, genoeg stof om over te zeiken, zagen en ouwehoeren.

Update: we hebben een uitvoerige gids geschreven over hoe je deze nieuwe baby Pokémon krijgt. Klik door naar: Pokemon GO - Nieuwe baby Pokémon uit Eggs broeden: Togepi, Pichu, Igglybuff, Cleffa, Elekid, Magby en Smoochum

Pokémon GO update laat je meerdere Pokémon versturen

De nieuwste Pokémon GO update laat je meerdere Pokémon tegelijkertijd naar Professor Willow sturen.

Door een Pokémon in je lijst ingedrukt te houden, selecteer je er één, om vervogens met korte tikjes de anderen te selecteren. Daarna kun je alle Pokémon in één keer versturen, om er Candy voor terug te krijgen.

De patch voegt nu ook icoontjes toe aan de Gym Battle vensters, waarop je kunt zien welk type een bepaalde Pokémon is. Tot slot is het Buddy Pokémon scherm uitgebreid met info over de hoeveelheid snoep, alsook de hoeveelheid kilometers je maatje heeft vergaard.

Lees meer...

Pokémon GO update past CP-waardes van bijna elke Pokémon aan

In de nieuwste update voor Pokémon GO zijn de CP-waardes van bijna elke Pokémon aangepast.

Sommige CP-waardes zijn verhoogd, anderen zijn verlaagd. Niantic geeft aan dat deze verandering is gedaan ter behoeve van gymgevechten. "Deze aanpassingen zorgen voor betere balans en competitie in Gymgevechten. Indien nodig passen we de CP later opnieuw aan."

Dataminers van Sylph Road hebben ontdekt dat alleen de CP van Lapras onveranderd is gebleven. Pokémon zoals Chansey en Abra zijn meer dan honderd procent sterker dan voorheen, terwijl Bellsprout en Squirtle ongeveer twintig procent zwakker zijn geworden.

Lees meer...

Pokémon GO update 0.39.0 brengt Incense naar Pokémon GO Plus

Ontwikkelaar Niantic brengt vanaf vandaag een nieuwe update uit voor Pokémon GO. Met update 0.39.0 kun je nu ook Incense gebruiken via je Pokémon GO Plus. De patch wordt wereldwijd geleidelijk uitgebracht.

Tot op heden was de Pokémon GO Plus in staat om onder andere Pokémon te vangen, Pokéstops te bezoeken en eieren uit te broeden. Nu kun je ook via de Plus Pokémon naar je locatie lokken door een Incense te gebruiken.

Verder is door deze update de plaats waarop je een bepaalde Pokémon gevangen hebt terug te vinden op je Pokémon-informatiescherm. Het Pokémon GO tracking-systeem wordt echter in deze update niet bijgewerkt.

Lees meer...

Tsunekazu Ishihara: 'Pokémon Go updates niet te snel uitbrengen'

Tsunekazu Ishihara: 'Pokémon Go updates niet te snel uitbrengen'

Pokémon Company-baas wil updates gespreid lanceren.

Pokemon Go updates moeten niet snel maar juist gespreid worden uitgebracht. Dat zegt Pokémon Company-baas Tsunekazu Ishihara tegen The Wall Street Journal.

Door niet te veel features te introduceren, pakken nieuwe spelers de game volgens Ishihara gemakkelijk op. John Hanke van ontwikkelaar Ninatec Labs deed eerder een uitspraak met dezelfde strekking.

"Het is belangrijk om te kijken of aanpassingen en uitbreidingen de moeilijkheidsgraad vergroten," stelt Ishihara. "Als dat gebeurt, dan wordt het ook moeilijker voor nieuwe spelers om de game op te pakken."

Lees meer...

Vandaag komt de langverwachte Pokémon GO Plus uit. De lancering van het accessoire was oorspronkelijk voor juli gepland, maar werd daarna naar september verschoven. De reden van die beslissing was de beruchte instabiliteit van Pokémon GO. De app liep ten tijde van de release namelijk helemaal niet naar behoren, en Nintendo wilde dat ontwikkelaar Niantic de plooien gladstreek alvorens de Pokémon GO Plus te lanceren. Twee maanden later is het zover. We zetten vijf dingen die je over de Pokémon GO Plus moet weten voor je op een rijtje.

Vanaf eind dit jaar is Pokémon Go ook te spelen op de Apple Watch. Dat maakt ontwikkelaar Niantic bekend tijdens de onthulling van de iPhone 7, en de Apple Watch Series 2.

Release Pokémon Go Plus bekend

Sneller dan je denkt.

Niantic maakt bekend dat de Pokémon Go Plus-accessoire 'in de meeste landen' vanaf 16 september te koop is. Eerder zou de wearable in juli uitkomen, maar die deadline werd niet gehaald.

Ontwikkelaar Niantic meldt dat Pokémon Go binnenkort een Pokémon Buddy-systeem krijgt. Hiermee kun je je favoriete Pokémon uit je collectie tot buddy benoemen en zo tijdens het lopen beloningen verdienen.

Pokémon GO update voegt Appraisal feature toe

Een nieuwe update voor Pokémon GO maakt het met de nieuwe Pokémon Appraisal feature mogelijk om je teamleider om hulp te vragen.

Candela, Blanche of Spark kunnen je Pokémon evalueren en je vervolgens vertellen of het monster potentieel heeft om groot en sterk te worden. Zo vertellen ze je expliciet welke Pokémon je Stardust en Candy verdienen.

Dit is nuttig omdat niet elke Pokémon hetzelfde potentieel heeft om krachtig te worden. Als je Pokémon Go Gym Battles wilt uitvechten, moeten je Pokémon zo sterk mogelijk zijn. Het Appraisal-systeem maakt het makkelijker om dit doel te bereiken, zonder dat je buiten de app informatie moet zoeken. (Al blijft onze gids om CP te maximaliseren nog altijd cruciaal.)

Lees meer...

Pokémon Go update voegt nieuwe tracker toe

Pokémon Go update voegt nieuwe tracker toe

'Sightings' in plaats van 'Nearby'.

Pokémon Go is geüpdatet naar versie 0.33.0 op Android. De 1.3.0 update voor iOS komt er 'snel' aan.

De update introduceert een nieuw systeem om nabije Pokémon te tracken. Het 'Sightings'-systeem wordt momenteel nog door Niantic getest en is nog niet voor iedereen beschikbaar.

De nieuwe Sighting tracker is rond Pokéstops ontworpen. Nu zie je welke Pokémon zich in de buurt van bepaalde Pokéstops bevinden. Het systeem is echter nog steeds heel wat minder accuraat dan de third-party Pokémon Go maps en trackers, zoals Pokévision.

Lees meer...

Niantic onthult plannen voor Pokémon GO updates

Niantic onthult plannen voor Pokémon GO updates

Meer interactie met de leiders, trading en nog veel meer

Niantic heeft tijdens de San Diego Comic-con zijn plannen voor toekomstige Pokémon GO updates onthuld.

Zo is het uiterlijk van Candela, Blanche en Spark onthuld. Dit zijn respectievelijk de teamleiders van Team Valor, Team Mystic en Team Instinct.

Niantic heeft ook gesproken over nieuwe functies. Binnenkort kun je ruilen in Pokémon GO, maar krijg je ook de mogelijkheid om de functie van een PokéStop aan te passen.

Lees meer...

Pokémon GO is eindelijk officieel verkrijgbaar in Nederland en België! En omdat blijkbaar de halve wereldbol nu draait om Pokémon, zijn er natuurlijk ook een hoop coole merchandise en accessoires te vinden. Wij hebben een aantal van de leukste (en meest nostalgische!) artikelen op een rijtje gezet.

Pokémon Go komt naar Android en iOS

'Real Life Pokémon' vanaf 2016.

Het nieuwe project van The Pokémon Company heet Pokémon Go. Dat bevestigt de uitgever tijdens een persconferentie in Japan. De game komt uit voor Android- en iOS-toestellen.