Project Morpheus Features

Je hebt vast en zeker gehoord: er is een grote PlayStation VR prijsverlaging gebeurd! Het is dus goedkoper dan ooit om een virtual reality headset voor je PlayStation 4 aan te schaffen, en we kunnen je dat enkel maar aanraden. Twijfel je nog? Lees hier dan de PlayStation VR review. Vergeet niet om ook ons overzicht met de 5 beste gaming headsets te lezen zodat je meteen een goede koptelefoon hebt voor je VR ervaring!

FeatureIn 2016 worstelen we met het hier en nu

Het jaar van Pokémon GO, No Man's Sky en virtual reality.

2016 was een markant jaar. Het was het jaar waarin de zorgwekkende trend van brakke pc-ports onverstoord wordt doorgezet, de Wii U op zijn sterfbed ligt, de PlayStation 4 Pro zijn beloftes (nog) niet nakomt en gamers over het algemeen nog steeds niet voor de Xbox One warmlopen. Kortom, genoeg stof om over te zeiken, zagen en ouwehoeren.

Sony onthulde tijdens zijn persconferentie in New York zowel de afgeslankte PlayStation 4 Slim als de splinternieuwe PlayStation 4 Pro. De klassieke PlayStation 4 ruimt dan ook plaats voor die twee nieuwe modellen. Maar welk model moet je nu eigenlijk kopen? Dat is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden. Daarom leggen wij je het verschil uit tussen beide consoles en vertellen we welke op jouw maat gesneden is.

Los Angeles. De stad waar dromen gemaakt of gebroken worden. Samuel bracht voor zijn studie een half jaar in de Amerikaanse metropool door. Daar begaf hij zich tussen indie-ontwikkelaars, academici, kunstenaars; mensen die allemaal net even een andere kijk op de gamesindustrie hebben. Samuel verkende eerder al de impact van virtual reality. Dit keer richt hij zich vooral op de besturing en in hoeverre die uiteindelijk de VR-race gaat beslissen.

PlayStation VR - Release date, prijs, games, specs

De virtual reality-gekte staat op het punt om uit te breken. Nadat de Oculus Rift als allereerste 'high-end' VR-apparaat de markt betreedt, is het over enkele maanden de beurt aan Sony's apparaat: de PlayStation VR. Met een scherpe prijs en een heleboel games in ontwikkeling laten de Japanners in elk geval zien dat het hen menens is. Voor we de bril ook effectief op onze neus mogen schuiven, is het echter tijd om een overzicht te geven van alle informatie die we tot nu toe hebben.

Doelgroep

Sony streeft naar toegankelijkheid. Terwijl de andere VR-headsets ervan uitgaan dat consumenten een krachtige pc ter beschikking hebben, heeft Sony de PlayStation VR volledig rond de PlayStation 4 en diens design opgebouwd. Ook de PlayStation VR moet gestroomlijnd en gemakkelijk te gebruiken zijn. Waar de eerste testversie soms zorgde voor verwarde reacties van gebruikers, werd de bril opnieuw ontworpen zodat die gemakkelijker aan te doen is.

Lees meer...

FeatureVirtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen

Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR en meer.

De game-industrie staat aan de vooravond van de virtual reality-revolutie. Althans, dat hopen de makers zelf. Als je geen VR-bril in ontwikkeling hebt, loop je het risico de boot te missen. Daarom lanceren er de komende maanden een hoop verschillende headsets. Hoog tijd om de belangrijkste spelers eens onder de loep te nemen.