PlayStation Move Heroes

PlayStation Move Heroes

PlayStation Move Heroes

Zes helden, en vijf minigames.

Dat vroeger alles beter was hoor je je grootouders waarschijnlijk om de haverklap zeggen, maar ik betrap mezelf tegenwoordig ook op het maken van gelijkaardige uitspraken wanneer ik het over videogames heb. Ik bedoel echter nooit dat we nu geen mooie tijden beleven, en ik twijfel er zelfs ten zeerste aan of vroeger daadwerkelijk alles beter was. Er zijn vooral leukere herinneringen verbonden aan titels die ik als jeugdige tiener speelde, maar dat wil dus niet zeggen dat het per definitie ook betere spellen waren dan hetgeen we tegenwoordig op ons bord krijgen. Vooral de PS2-platformers zullen altijd een speciale plek in m'n hart blijven behouden. Logischerwijs was ik dan ook erg verrast toen ik te horen kreeg dat drie vervlogen toppers binnen dat genre eindelijk hun terugkeer zouden maken in PlayStation Move Heroes!

De hoofdrollen in dit spel zijn namelijk weggelegd voor Jak & Daxter, Ratchet & Clank Ún Sly & Bently. Deze kleurrijke personages uit het PS2-tijdperk worden letterlijk uit hun eigen spelwereld gerukt om deel te nemen aan een intergalactische wedstrijd. Enkel wanneer ze een vijftigtal opdrachten tot een goed einde hebben gebracht mogen ze terug naar hun vertrouwde thuisbasis.

Gezien de premisse een langverwachte ontmoeting tussen drie duo's uit drie verschillende titels die in het verleden concurrenten waren omvat, verwacht je een episch verhaal mee te maken. Maar zoals in de vorige alinea aangegeven werd, is niets minder waar. De interactie tussen de verschillende helden blijft beperkt tot een handvol tussenfilmpjes waarin ze elkaar erg braafjes in de haren vliegen. Toegegeven, de cutscenes zijn knap gemaakt en het is tof om zowel Jak & Daxter als Sly & Bently eindelijk in volwaardige HD-graphics te zien, maar qua fan service heeft ontwikkelaar Nihilistic niet veel moeite gedaan. De nadruk lag volgens hen duidelijk bij de gameplay, en die krijg je op je bord in de vorm van minigames.

Lees meer...

FeatureSony's Gaming Friday

We krijgen voorjaarstitels PS3 te zien.

Op het moment van schrijven zitten de meesten onder ons volop in de examens en komen daar bovenop nog eens de nakende releases van de eerste games in 2011. De eerste perstrips zijn dan ook al achter de rug en Sony liet al even in zijn kaarten kijken. De afgelopen jaren hebben ze een sterke line-up achter de rug met titels zoals Heavy Rain, God of War III, Uncharted 2, Killzone 2, Resistance 2, Ratchet & Clank: A Crack in Time, ... De lijst groeit nog steeds aan. Vier van hun nieuwste titels die binnenkort in de winkelrekken liggen, mochten we onderwerpen aan een zeer korte en informele test.

Titel Heroes on the Move gewijzigd

Sony wou meer duidelijkheid.

Uitgever Sony heeft het voorbije weekend op Comic-Con aangekondigd dat Heroes on the Move een andere titel heeft meegekregen. De woordspeling werd veranderd naar een titel die duidelijker laat weten dat het spel gebruik maakt van de Playstation Move: Playstation Move Heroes.

FeatureHeroes on the Move (hands-on)

Zetten de helden je aan het bewegen?

Tijdens Sony's persconferentie werd er iets verrassends aangekondigd. Heroes on the Move wordt een Playstation 3-exclusive die enkel speelbaar zal zijn met de Playstation Move. Ontwikkelaar Nihilistic Software stapt met de game op de cross-over boot en vroeg zich ongetwijfeld tijdens een brainstormsessie af wat het zou geven om personages uit Playstation's meest legendarische platformreeksen Jak and Daxter, Ratchet & Clank en Sly Cooper te laten samenwerken. Hoe dat zal aflopen probeer ik alvast te achterhalen in deze preview.