PlayStation Move

Spotlight

Sculpturen maken en dansen met de PS Move

Media Molecule viel eindelijk als een blok voor de controller.

Alex Evans van ontwikkelaar Media Molecule (LittleBigPlanet, Tearaway) bekende afgelopen nacht verliefd te zijn op de PlayStation Move. De bewegingsgevoelige controller werkte op de PlayStation 4 als 3D sculptuur gereedschap en om marionetten in een zelfgemaakt theaterstuk te besturen.

E3 2012 vooruitblik: Sony

Halen ze dit jaar opnieuw super-Sony-sche snelheden?

46.800 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2011, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld om gedurende drie dagen in totaal meer dan tweehonderd verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2011 konden maken? In de aanloop naar de E3 2012 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in CaliforniŽ ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Sony op F.A.C.T.S. met o.a. 3D-gaming en Gran Turismo 5!

Eerste partner Gamezone van Eurogamer BelgiŽ uit de doeken.

De F.A.C.T.S.-beurs, dť plek waar fans van Fantasy, Anime, Comics, Toys en Space twee dagen lang in Flanders Expo hun hart kunnen ophalen komt er binnenkort aan, en dat al voor de twintigste keer! Op 23 en 24 oktober gaat het festijn van start, en dit jaar zal ook Eurogamer BelgiŽ groots aanwezig zijn. Wij verzorgen namelijk voor alle liefhebbers van videogames een gigantische Gamezone (250m≤) waarop alle nieuwste games voor allerlei platformen speelbaar zijn, en dat volledig gratis!

Start the Party

Start the Party

Move-e-licious?

Motion controls en feestjes zijn twee dingen die geweldig samen passen. Gooi er nog wat bier bij, en je hebt het recept voor een avond waarbij de tranen van je wangen zullen rollen. In het beste geval is dat het resultaat van intense lachbuien omdat het spel dat je speelt gewoon erg leuk is om samen met je vrienden wat doelgericht onnozel te doen, al hebben we het ook al meegemaakt dat het huilen ons nabij was door de erbarmelijke kwaliteit van de software. Start the Party, een van de games die bij de launch van de nieuwe PlayStation Move controller beschikbaar is, weet de gulden middenweg te bewandelen tussen plezier en verveling.

De premisse van Start the Party is simpel: je krijgt een verzameling aan minigames op je bord, en het is aan de speler om een zo hoog mogelijke score te behalen. Weet je genoeg punten bij elkaar te schrapen, dan verdien je waarschijnlijk een van de vele Trophies en verschijnt je naam, maar ook je foto, bovenaan in de rangschikking. Inderdaad, ook je hoofd Ė of welk lichaamsdeel je maar wilt Ė maakt deel uit van je ranking. Om met Start the Party aan de slag te gaan heb je namelijk niet enkel een PlayStation Move controller nodig, maar ook een EyeToy-camera. Dit laatste stukje hardware zorgt ervoor dat je hele lichaam te zien is tijdens de vele spelletjes Ė daarover later meer Ė maar doet soms ook dienst als fototoestel. Zelfs je avatar in de vorm van een beeldscherm, compleet met armpjes en beentjes, kun je opvullen met een zelf genomen kiekje. Deze mogelijkheid bleek erg populair tijdens onze speelsessie, al houden we best geheim wat voor obscure foto's er allemaal op onze persoonlijke leaderboards van Start the Party circuleren.

Nog voordat je een spelletje speelt moet je eerst beslissen of je dat in je eentje, of met maximaal drie andere mensen gaat doen. Speel je alleen, dan krijg je vervolgens de keuze tussen twee spelmodi. Allereerst is er de Survival Mode, een speltype waarbij je snel achter elkaar allerhande willekeurige spelletjes moet spelen. Hoe lang zo'n sessie blijft duren hangt volledig van je eigen vaardigheid af. Weet je de minigames goed uit te voeren, dan vult de meter aan de rechterkant van het scherm zich telkens weer op. Doe je het echter minder goed, dan zal de balk stilaan leeglopen. Wanneer de meter leeg is komt de Survival Mode tot een einde en krijg je te zien hoeveel minuten (of seconden) je het hebt kunnen uithouden.

Lees meer...

Het geheim achter de knoppen

Teiyu Goto komt met de verklaring.

Heb je ooit al eens nagedacht waarom er symbolen staan op de iconische PlayStation-controllers? De legendarische designer Teiyu Goto liet in Famitsu weten waar de symbolen voor staan. Dit meldt 1UP.

In zijn show Pach Attack beweert Michael Pachter, analist bij Wedbush Morgan, dat er 2 tot 3 miljoen abonnees nodig zijn voor PlayStation Plus. Anders zou de service niet winstgevend zijn.

Move krijgt datum en prijs

Vanaf 15 september te koop.

Zoals eerder aangekondigd heeft Sony uitgebreid de tijd genomen om Move tijdens de E3-persconferentie te tonen. Het Europese publiek kan op 15 september de motion controller kopen.

Roundtable 12: Nieuwe motion controls

De redactie heeft het over Natal en de PS Move.

Wie loopt er op onze redactie op krukken, net zoals iedereen in het parlement? Gaat onze managing director Steven de Leeuw binnenkort deelnemen aan 'Benidorm Bastards'? En wat voor dingen heeft Eurogamer BelgiŽ binnenkort allemaal voor jullie in petto? Allemaal vragen waarop de redactieleden bij Eurogamer BelgiŽ een duidelijk antwoord klaarhebben, maar daar gaat het niet om bij de Roundtable. Hier draait het om de game-industrie en wat daarbinnen zoal gaande was de voorbije week. Op zondag trachten wij onze mening te ventileren omtrent een bepaald onderwerp en trekken we voorzichtig een conclusie. Wat de ultieme waarheid is beslis jij, de lezer, natuurlijk zelf. Heb zeker geen schroom om je in de reacties uit te spreken over het onderwerp waarrond de Roundtable deze week draait. Elke mening is van belang!

Nintendo over de PlayStation Move

US-baas Reggie praat ook over Wii HD.

Reggie Fils-Aime van Nintendo heeft zich tijdens een interview uitgelaten over de PlayStation Move, de nieuwe motion controller voor de PS3. Hij zegt dat hij "begon te blozen" toen hij zag hoe hard Sony de Wii wou imiteren.

"Natal is geavanceerder dan de PS Move"

Dat laat Peter Molyneux ons weten.

Van Peter Molyneux mag je altijd wel wat straffe uitspraken verwachten, en vandaag stelt de man alweer niet teleur. In gesprek met onze collega's van Eurogamer.net liet hij weten dat Natal, de motion camera voor de Xbox 360, "geavanceerder" is dan de PlayStation Move, de motion controller voor de PlayStation 3.

PSN is belangrijk voor PlayStation Move

Distributie kleine motion-spellen digitaal.

Er viel gisteren heel wat te vertellen over de PlayStation Move, de aankomende motion controller voor de PlayStation 3. Zoveel zelfs dat we een artikel geschreven hebben over het apparaat waarin we alle relevante specificaties op een rijtje zetten.

Sony's PlayStation Move

Motion controller voor PS3 uit de doeken.

We hebben er lang op moeten wachten, maar Sony besloot enkele uren geleden eindelijk dat de wereld klaar was om hun op de E3 2009 aangekondigde motion controller in zijn finale vorm te aanschouwen. Het ding kreeg de naam 'PlayStation Move' met zich mee en zal ons volgens het officiŽle persbericht van Sony “een op beweging gebaseerde high-definition game ervaring bieden.”

Welke studio's maken spellen PS Move?

Er zitten grote namen tussen!

Tijdens de aankondiging van de PlayStation Move, de aankomende motion controller voor de PlayStation 3, liet Sony alvast weten dat er maar liefst 36 third party ontwikkelaars en uitgevers reeds besloten hebben het PlayStation Move platform te ondersteunen. Ondertussen is er een lijst opgedoken waarin te lezen staat welke studio's dat dan wel niet mogen zijn. We halen de voornaamste er eventjes uit.

PS3-motion controller heet 'PS Move'

De kogel is na tien maanden door de kerk.

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu zorgt Sony dan eindelijk voor wat duidelijkheid omtrent haar aankomende motion controller. Het apparaat zal door het leven gaan als de 'PlayStation Move'. Een simpele, doch lekker samenvattende naam voor wat het ding precies te betekenen heeft.