PlayStation Home

Sony sluit PlayStation Home in Japan

Maar niet in Europa en Amerika.

Sony sluit de Japanse servers van PlayStation Home in maart 2015, zo laat Sony weten op de Japanse Home-website. Een reden is niet gegeven, maar sinds augustus vorig jaar is de dienst al niet meer van nieuwe content voorzien.

Games Convention Preview: Part 2

FeatureGames Convention Preview: Part 2

Het tweede en laatste deel

Gisteren kon je in ons eerste deel al lezen wat de grootste verrassingen waren in de aanloop naar de Games Convention van 2008. Daarnaast behandelden we de line-up van de grote drie, alhoewel het er dit jaar maar twee echt aanwezig zijn. In dit deel gaan we verder met de games waar de meeste redacteurs naar uitkijken en welke aankondigingen we verwachten en op hopen.

Qua populariteit op de redactie zijn sommige titels redelijk voorspelbaar. Denk bijvoorbeeld aan Guitar Hero: World Tour, StarCraft II, Diablo III, Far Cry 2 en Red Alert 3. Ook de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft en de nieuwe Call of Duty en Prince of Persia zorgen voor zweterige handjes van enthousiasme. Allemaal franchises die een gevestigde naam hebben en die in voorbije jaren de lat binnen hun genres hoger hebben gelegd.

Ook de nieuwe franchises zijn echter goed vertegenwoordigd in de Leipziger Messe. EA komt bijvoorbeeld met Mirror's Edge, Dead Space en Left 4 Dead. Alle drie titels die wel eens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien bij hun release. Vooral om aanwezig te kunnen zijn op de perspresentatie van first person platform/actiegame Mirror's Edge hebben we een potje moeten armworstelen op de redactie.

Lees meer...

Games Convention Preview: Part 1

FeatureGames Convention Preview: Part 1

Het eerste deel van onze vooruitblik

Het duurt nog even voordat het Kerstmis is, maar wij krijgen volgende week onze cadeautjes al. Geen winstbonus, geen dertiende maand en geen Mercedes van de zaak. Wij moeten het dit jaar doen met een snoepreisje naar het wonderschone Leipzig in het voormalige Oost-Duitsland. Grauwe gebouwen, smerig Duits bier en knorrige Duitsers; zo zien onze reisjes eruit.

Licht in de duisternis is echter de reden waarom we een tijdje in Leipzig zullen verblijven. Gedurende een paar dagen zal alles en iedereen die wat te zeggen heeft over games (Nintendo uitgezonderd) naar de Leipziger Messe gaan voor de zogenaamde Leipzig Games Convention.

De Leipzig Games Convention is de grootste gamesbeurs van Europa en zal van 21 tot en met 24 augustus alle gamers bezighouden met de laatste nieuwtjes, previews en aankondigingen. De beurs is in principe voor iedereen toegankelijk die een kaartje weet te bemachtigen. Ongeveer 185.000 mensen bekijken de nieuwste games, de mooiste stands en slimste boothbabes.

Lees meer...

PSN is morgen even offline

Bob de Bouwer zorgt voor onderhoud.

Het PlayStation Network is morgen even offline voor onderhoudswerken tussen 18 uur en 24 uur. Dit heeft Sony aangekondigd.

PlayStation Home krijgt makeover

Wordt "Social Games Platform"

PlayStation Home, de gratis virtuele wereld op de PS3, krijgt een redesign. De nieuwe versie, die er deze herfst aankomt, krijgt nu games binnenin. De centrale plaza wordt vervangen door iets dat "The Hub" wordt genoemd. Vanuit die centrale Hub kan je dan verschillende games spelen en je onderdompelen in de community. Het moet een verzamelplaats worden voor games, quests en user-generated content.

In zijn show Pach Attack beweert Michael Pachter, analist bij Wedbush Morgan, dat er 2 tot 3 miljoen abonnees nodig zijn voor PlayStation Plus. Anders zou de service niet winstgevend zijn.

Home krijgt restyling

Veranderingen gaan donderdag in.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) meldt dat het plein van Home en de Shoppin Centre donderdag een restyling krijgt. Dit is te lezen op de officiŽle Europese PlayStationblog.