PlayStation 4 Walkthroughs

De beste gaming headsets in 2018 voor pc, PS4 en Xbox One

Razer, HyperX, Tritton, Sennheiser en meer!

Ja, graphics zijn belangrijk in games, en het is dan ook geen wonder dat we evolueren naar een resolutie van 64K. Net zo belangrijk om van een game te genieten is echter goede audio. Denk er eens over na: een RPG met een prachtige orchestrale soundtrack die de haren in je nek overeind doet staan, of prachtige kleine details zoals voetstappen kunnen horen schuifelen in het stof. In multiplayer kan geluid zelfs het verschil tussen leven en dood betekenen. Je moet de vijand in PlayerUnknown's Battlegrounds toch wel kunnen horen naderen?

De PlayStation Store en de PlayStation 4 hebben geen al te beste reputatie als het aankomt op stabiliteit. Het PlayStation Network lag al meerdere keren plat na aanvallen, de PlayStation Store functioneert vaak niet goed, en games downloaden op je PlayStation 4 duurt ellenlang. Voor dit laatste probleem is er nu misschien wel een oplossing. Programmeur Juho Snellman uit Zürich (Zwitserland) heeft de situatie namelijk geanalyseerd en enkele aanbevelingen gedaan. Op basis van zijn tips kun je ervoor zorgen dat je PlayStation 4 sneller games of apps downloadt vanuit de PlayStation Store.

Als je een PlayStation 4 Pro hebt gekocht, dan wil je ongetwijfeld direct met de console aan de slag. Maar heb je ook al aan een heikel punt gedacht: wat doe je namelijk met oude savegames? Kun je die overdragen naar je nieuwe console? Het antwoord daarop is: ja, dat kan. Wij bieden je een eenvoudige gids om data van de ene naar de andere console over te zetten.

PlayStation 4 Pro Patch - welke games krijgen een upgrade?

De kogel is al een tijdje door de kerk: eind dit jaar kun je aan de slag met de PlayStation 4 Pro. De nieuwe console van Sony is krachtiger dan het standaardmodel en kan daardoor heel wat voordelen met zich meebrengen - als een ontwikkelaar daar gebruik van wil maken. In het volgende overzicht zetten wij alle games op een rijtje waarvan vaststaat dat ze een patch krijgen die ten volste gebruik maakt van de extra paardenkracht die de Pro biedt.

Ben je nog niet zeker of je een PS4 Slim of PS4 Pro gaat kopen? Lees dan even onze handige koopgids. We vertellen je daar ook haarfijn wat de PlayStation 4 Pro nu precies doet. Hier lees je dan weer alles over de PlayStation 4 Pro release en prijs.

Voorbeelden van PlayStation Pro verbeteringen

Lees meer...

PS Plus activeren om online te spelen op PS4 en de kosten ervan

Zo speel je online met je PS4 dankzij PS Plus. We geven er ook het prijskaartje bij.

Op de PlayStation 3 is online gamen gratis. Op de PlayStation 4 zitten er echter kosten aan verbonden. Als je online met vrienden wil samenspelen of het juist op wil nemen tegen spelers van over de hele wereld, dan ben je verplicht een PlayStation Plus-abonnement af te sluiten. Daar zijn verschillende manieren en opties voor.

Zo stel je een nieuwe PS4-theme in

Een persoonlijke touch.

De PlayStation 4 heeft standaard de blauwe Flow-achtergrond. Ben je daar op uitgekeken of houd je simpelweg niet van blauw? Dan zijn er andere thema's (themes) in te stellen. Themes veranderen niet alleen de kleuren maar vaak ook de geluidseffecten. Een nieuw thema instellen doe je als volgt.

Ruimte vrijmaken op de harde schijf (HD) van je PS4

Wat te doen bij een volle schijf?

Op de interne harde schijf van de PlayStation 4 past in theorie 500 GB aan data. Dat lijkt wellicht veel, maar in de praktijk kom je er al snel achter dat je met de installatie van wat games en de alsmaar groter wordende patches snel de limiet bereikt. Als je toch nieuwe games wilt blijven spelen, moet je dus ruimte vrijmaken. Hoe doe je dat? Nou, heel gemakkelijk!