PlayStation 4 Features

PlayStation 4 firmware 5.5 is de update waar we al lang op wachten

De PlayStation 4 heeft met firmware-update 5.5 misschien wel de interessantste optie tot nu toe gekregen: system-level super-sampling. Dat moet tegemoet komen aan een van de grootste frustraties van gebruikers van de PlayStation 4 Pro die op een 1080p-scherm spelen: het gebrek aan ondersteuning voor hoge resoluties bij een aantal games.

Metal Gear Solid 5 is daar het perfecte voorbeeld van. Als je een ultra-HD-scherm hebt, dan kun je uiteraard rendering aan hogere resoluties doen. Dat is immers het verkooppunt van de PS4 Pro. Technisch gezien zou de extra kracht van de Pro echter ook voordelen moeten hebben voor wie een 1080p-scherm heeft via super-sampling, een vorm van anti-aliasing die met brute kracht prachtige resultaten kan bereiken. Daar knelt echter het schoentje. Op onverklaarbare wijze sluiten MGS5 en enkel andere games die ondersteuning volledig uit. Dat leidt uiteraard tot het gevoel dat wie 'maar' een 1080p-scherm bezit, geen toegang heeft tot de volle mogelijkheden van de Pro.

Een voorbeeld is Assassin's Creed: The Ezio Collection. Die compilatie van Assassin's Creed 2, Brotherhood en Revelations rendert elke game aan een vaste 30fps met een extreem heldere 4K-resolutie. Als je over een UHD-scherm beschikt, tenminste. Wie een "gewoon" scherm van 1080p heeft, krijgt plots af te rekenen met een collectie die vastzit aan full HD - een kwart van de 4K-resolutie. Bovendien brengt de veel lagere resolutie geen upgrades op vlak van prestatie met zich mee; de game blijft aan maximum 30fps draaien. Kort en simpel gezegd: op 1080p-schermen is het een massieve downgrade.

Lees meer...

FeaturePlayStation 4 Pro (Neo, 4.5, 4K) - Alles wat we weten

Update: Sony onthult de nieuwe console.

De kogel is door de kerk: de PlayStation 4 Pro is niet langer een gerucht of een stuk hardware waar Sony liever niet over praat. Tijdens de PlayStation Meeting van 7 september heeft de hardwareontwikkelaar alle details ronde de nieuwe console uit de doeken gedaan. Dus, wat is die PlayStation 4 upgrade nu precies en heb je hem echt nodig?

Sony onthulde tijdens zijn persconferentie in New York zowel de afgeslankte PlayStation 4 Slim als de splinternieuwe PlayStation 4 Pro. De klassieke PlayStation 4 ruimt dan ook plaats voor die twee nieuwe modellen. Maar welk model moet je nu eigenlijk kopen? Dat is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden. Daarom leggen wij je het verschil uit tussen beide consoles en vertellen we welke op jouw maat gesneden is.