PlayStation 4

PlayStation Now heeft een fantastisch aanbod en een indrukwekkende visie. Te veel kinderziekten gooien echter roet in het eten.

Belangrijke events

Sony maakt bekend dat de PlayStation 4 inmiddels meer dan 94,2 miljoen keer verscheept is. In de laatste drie maanden van 2018 betrof het 8,1 miljoen geleverde consoles aan winkels. In heel 2018 verscheepten er 17,7 miljoen stuks, iets meer dan de Nintendo Switch met 17,4 miljoen sales.

PlayStation Classic review - Mislukte nostalgie

De PlayStation Classic review van Carl onderzoekt of Sony succesvol in de voetsporen van Nintendo treedt en diens Classic Mini NES en SNES.

De originele PlayStation heruitgeven: hoe kan dat misgaan? Het publiek dat opgroeide met de baanbrekende console van Sony is ondertussen volwassen en verlangt nostalgisch naar de lange gamesessies van weleer, toen een job en kinderen nog geen tijd opeisten. Bovendien is de console en diens bibliotheek aan games zo geliefd dat het simpelweg niet kan mislopen. Of zo lijkt het toch. In werkelijkheid zorgt de PlayStation Classic eventjes voor warme nostalgie, vooraleer je een koude douche van teleurstelling wacht.

Nochtans is je eerste ontmoeting met de console bijzonder memorabel. Zodra je de PS Classic uit de doos haalt, valt meteen op dat hij de stijl van de originele PlayStation perfect oproept. Het ronde design en retrofuturistische grijs zijn intact, en zelfs de handleiding is een kopie van het origineel. De PS Classic uitpakken sleurt je zo onmiddellijk terug mee naar 1994.

Lees meer...

Sony-topman Kenichiro Yoshida geeft in een interview met de Financial Times aan dat het 'noodzakelijk is om next-gen hardware te hebben', maar noemt daarbij niet expliciet de PlayStation 5. Het is echter onwaarschijnlijk dat de console een andere naam krijgt.

Als donderslag bij heldere hemel kondigt Sony de PlayStation Classic aan, waarop straks twintig klassieke PlayStation-games te spelen zijn. Daarvan zijn nog maar vier bekend, dus het speculeren kan beginnen. In onderstaande video blikken Carl en Randolf op de kleine console vooruit. Welke games moeten er zeker deel van uitmaken? En zo'n emulatie-kastje van 100 euro, is dat eigenlijk wel iets waar we op zitten te wachten?

PlayStation 4 firmware update 6.00 is nu beschikbaar

PlayStation 4 firmware update 6.00 is vanaf nu beschikbaar om te downloaden en te installeren.

De update is maar 447 MB groot en verbetert de stabiliteit van het systeem. Volgens Sony bevat de update, net zoals eerdere firmware update 5.56, geen nieuwe features.

Het is sinds update 5.50 geleden dat Sony een firmware patch heeft uitgebracht die nieuwe features toevoegt aan de console. Toen kreeg de PlayStation 4 Pro de Supersampling Mode.

Lees meer...

Sony onthult My PlayStation site

Nee, mijn PlayStation.

Sony heeft de My PlayStation-site gelanceerd. De website maakt het mogelijk om je PlayStation Network-profiel te bekijken via de browser op je desktop, tablet of telefoon.

PlayStation 4 firmware 5.5 is de update waar we al lang op wachten

De PlayStation 4 heeft met firmware-update 5.5 misschien wel de interessantste optie tot nu toe gekregen: system-level super-sampling. Dat moet tegemoet komen aan een van de grootste frustraties van gebruikers van de PlayStation 4 Pro die op een 1080p-scherm spelen: het gebrek aan ondersteuning voor hoge resoluties bij een aantal games.

Metal Gear Solid 5 is daar het perfecte voorbeeld van. Als je een ultra-HD-scherm hebt, dan kun je uiteraard rendering aan hogere resoluties doen. Dat is immers het verkooppunt van de PS4 Pro. Technisch gezien zou de extra kracht van de Pro echter ook voordelen moeten hebben voor wie een 1080p-scherm heeft via super-sampling, een vorm van anti-aliasing die met brute kracht prachtige resultaten kan bereiken. Daar knelt echter het schoentje. Op onverklaarbare wijze sluiten MGS5 en enkel andere games die ondersteuning volledig uit. Dat leidt uiteraard tot het gevoel dat wie 'maar' een 1080p-scherm bezit, geen toegang heeft tot de volle mogelijkheden van de Pro.

Een voorbeeld is Assassin's Creed: The Ezio Collection. Die compilatie van Assassin's Creed 2, Brotherhood en Revelations rendert elke game aan een vaste 30fps met een extreem heldere 4K-resolutie. Als je over een UHD-scherm beschikt, tenminste. Wie een "gewoon" scherm van 1080p heeft, krijgt plots af te rekenen met een collectie die vastzit aan full HD - een kwart van de 4K-resolutie. Bovendien brengt de veel lagere resolutie geen upgrades op vlak van prestatie met zich mee; de game blijft aan maximum 30fps draaien. Kort en simpel gezegd: op 1080p-schermen is het een massieve downgrade.

Lees meer...

PlayStation 4 update introduceert supersampling modus

UPDATE: Sony heeft update 5.50 voor de Playstation 4 officieel uitgebracht. Op de site lees je nog eens een overzichtsartikel met PlayStation 4 firmware update 5.50 info.

Oorspronkelijk bericht: De bŤtaversie van update 5.50 voor de PlayStation 4 is vanaf vandaag beschikbaar. De update introduceert onder andere een supersampling modus voor de PlayStation 4 Pro.

De supersampling modus laat je PlayStation 4 Pro toe om games in een 4K-resolutie te renderen en nadien in 1080p weer te geven. Zo kun je ook zonder 4K-televie gebruik maken van de grafische kracht van de PlayStation 4 Pro.

Lees meer...

Andrew House niet langer CEO Sony Interactive Entertainment

Na 27 jaar tijd voor 'nieuwe uitdagingen'.

Andrew House treedt af als CEO van Sony Interactive Entertainment. Zijn opvolger is John Tsuyoshi Kodera, die per direct de rol van hoofd van PlayStation overneemt. House blijft nog tot het einde van het jaar bestuurslid.

Inhoud PlayStation 4 update 5.0 onthuld

De inhoud van PlayStation 4 firmware update 5.0 is onthuld door het lekken van release nota's.

Door de update wordt het mogelijk voor PlayStation 4 Pro-bezitters om via Twitch te streamen aan een resolutie van 1080p en aan 60 frames per seconde.

Eveneens wordt het mogelijk om iedereen te volgen, en niet langer 'geverifieerde accounts' zoals ontwikkelaars en bekende YouTubers. Sony zou zo meer interactie willen aanmoedigen.

Lees meer...

Sony: 'alle PS4 exclusives voor 2018 lanceren eerste helft van het jaar'

Sony-topman Shawn Layden heeft in een interview met The Telegraph laten weten dat alle PlayStation 4-games die voor 2018 zijn aangekondigd in de eerste helft van 2018 lanceren.

Onder andere Days Gone, God of War, Detroit: Become Human, and Spider-Man hebben een releasedatum die 'ergens in 2018' ligt. Layden meldt dit in reactie op kritiek die Sony heeft gekregen over het niet melden van releasedata tijdens de E3-beurs.

Layden noemt geen specifieke data waarop de genoemde games lanceren. Hij meldt dat de games 'hoogstwaarschijnlijk in de komende 12 tot 13 maanden' worden uitgebracht.

Lees meer...

PlayStation fans opgelet, want we hebben een buitenkansje voor jullie. Ben jij op woensdag 17 mei beschikbaar en wil jij graag als eerste de nieuwste games uitproberen? Dat treft, want Eurogamer Benelux mag tien gelukkige winnaars meenemen naar de PlayStation Gaming Day in Brussel.

PlayStation 4.5 patch verandert je PlayStation 4 grondig

PlayStation 4.5 patch verandert je PlayStation 4 grondig

Boost Mode, externe harde schijf, en meer!

Patch 4.5 is vanaf nu beschikbaar voor je PlayStation 4 en verandert je ervaring met Sony's console op enkele ingrijpende manieren.

Heb je een PlayStation 4 Pro, dan kun je na het downloaden van de patch gebruik maken van de PlayStation 4 Pro Boost Mode. Daarmee krijgt je console meer kracht, zodat je games vlotter kunt draaien.

Ook kun je vanaf nu een externe harde schijf voor je PlayStation 4 aansluiten. De schijf moet wel gebruikmaken van USB 3.0 of later, en ook minimaal 250 GB en maximaal 8 TB opslaggeheugen bevatten.

Lees meer...

PlayStation 4 patch voegt PS4 Pro Boost Mode toe

Sony laat weten dat patch 4.50 voor de PlayStation 4 vanaf 9 maart te downloaden is. De update voegt onder andere de Boost Mode voor de PlayStation 4 Pro toe.

De patch introduceert tevens de mogelijkheid om PS4-games vanaf een externe harde schijf te spelen. Deze harde schijf kan tussen de 250 GB en 8 TB groot zijn. De update maakt het ook mogelijk om screenshots als achtergrond in te stellen.

Een andere nieuwe feature stelt je in staat om GIFs van gameplaybeelden te maken. Patch 4.50 geeft je verder de optie om 3D Blu-rays te bekijken met je PlayStation VR-headset.

Lees meer...

PlayStation 4 patch biedt ondersteuning voor externe schijven

PlayStation 4 patch biedt ondersteuning voor externe schijven

Plus een boost-modus voor de PlayStation 4 Pro?

De nieuwste PlayStation 4 Firmware update biedt ondersteuning voor externe harde schijven. Dat laat Sony weten in een blogpost.

De nieuwste firmware update is nu in bŤta, en stelt je in staat om USB 3.0 harde schijven tot 8 Terabyte aan te sluiten op de console. Hiermee vergroot je de opslagruimte van het systeem, en heb je meer ruimte voor je opgeslagen voortgang alsook games zelf.

Met de update kun je je favoriete screenshots als achtergrond voor het hoofdmenu plaatsen. Om tekst leesbaar te houden, kun je de omgeving rondom de functies donkerder maken en tekst van slagschaduw voorzien. Bovendien neemt het Quick Menu nu nog minder ruimte in beslag.

Lees meer...

PlayStation Now review - PSNetflix

Met PlayStation Now wil Sony twee vliegen in ťťn klap slaan. Niet alleen stelt het je in staat om PlayStation 3-games op je PlayStation 4 te spelen, maar tegelijk moet het de commerciŽle doorbraak voor het streamen van games vormen. Netflix voor PlayStation 3-games, zeg maar. Een erg ambitieus doel, met voorlopig gemengde resultaten.

Het is vanaf het begin overduidelijk dat Sony de mosterd heeft gehaald bij Netflix. De interface is namelijk identiek, met duidelijke paneeltjes per game en opdelingen per categorieŽn. Die categorieŽn zijn daarenboven enorm ruim. Naast genres zoals 'Avontuur' of 'Actie' is er ook plaats voor 'Gemaakt in Japan' of rangschikkingen per ontwikkelaar, zoals 'Telltale'. Zo wordt eenvoudig browsen door een lijst al gauw een geweldige ontdekkingstocht, waarbij je op heel wat pareltjes kunt stoten.

Die catalogus blinkt met meer dan 300 games niet enkel uit in kwantiteit, maar ook in kwaliteit. Naast de complete Sony-catalogus met toppers zoals de God of War- en de Uncharted-reeks, is er ook ruimte voor andere topgames zoals Red Dead Redemption, de Batman: Arkham-reeks, BioShock: Infinite en nog talloze andere. Daarbij worden ook oudere pareltjes zoals F.E.A.R. en obscure games zoals Alpha Protocol niet vergeten. En dan moet je nog het aanbod indie-games doornemen, met bijvoorbeeld Thomas Was Alone en Lone Survivor.

Lees meer...

PlayStation VR launch line-up - Alle 31 launch games op een rij

Vandaag komt de PlayStation VR officieel uit. Sony wil met deze virtual reality headset een nieuwe manier van gamen introduceren in de woonkamer. Maar een stuk hardware is natuurlijk niks zonder enkele topgames. Daarom hebben wij al enkele toppers getest en geven we je hier een overzicht van die reviews. Deze recensies worden steeds onderaan de lijst met alle PS VR launch games aangevuld. Laat ons in de comments onderaan weten welke games jij gaat kopen!

Volledige lijst van PS VR launch games

Hieronder alle 31 launch games en de respectievelijke ontwikkelaar:

Lees meer...

PlayStation 4 update 4.00 voegt ondersteuning HDR toe

Sony brengt update 4.00 voor de PlayStation 4 uit. De patch voegt onder andere ondersteuning voor High Dynamic Range (HDR) toe aan elk type PlayStation 4.

In een bericht op de PlayStation blog staat dat de patch onder andere een nieuwe interface introduceert. Daarnaast krijg je de beschikking over nieuwe achtergronden, aangepaste icoontjes en verbeterde pop-up notificaties.

Het Quick Menu bedekt dankzij de update ook nog maar een deel van het scherm, waardoor je een game niet hoeft te verlaten. Het Quick Menu heeft ook een nieuwe Music optie die je in staat stelt om onder andere Spotify te beheren zonder de app voor de dienst te openen.

Lees meer...

FeaturePlayStation 4 Pro (Neo, 4.5, 4K) - Alles wat we weten

Update: Sony onthult de nieuwe console.

De kogel is door de kerk: de PlayStation 4 Pro is niet langer een gerucht of een stuk hardware waar Sony liever niet over praat. Tijdens de PlayStation Meeting van 7 september heeft de hardwareontwikkelaar alle details ronde de nieuwe console uit de doeken gedaan. Dus, wat is die PlayStation 4 upgrade nu precies en heb je hem echt nodig?

Sony onthulde tijdens zijn persconferentie in New York zowel de afgeslankte PlayStation 4 Slim als de splinternieuwe PlayStation 4 Pro. De klassieke PlayStation 4 ruimt dan ook plaats voor die twee nieuwe modellen. Maar welk model moet je nu eigenlijk kopen? Dat is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden. Daarom leggen wij je het verschil uit tussen beide consoles en vertellen we welke op jouw maat gesneden is.

Update: Tijdens de persconferentie werden de PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro onthult. Lees voor meer informatie onze vergelijking tussen de PS4 Slim en PS4 Pro en een overzicht van alle PS4 Pro informatie.

Beta PlayStation 4 firmware update 4.00 start vandaag

Sony laat via de PlayStation Blog weten dat vandaag de bŤta van firmware update 4.00 voor de PlayStation 4 begint.

De update verandert onder andere het menu dat je ziet als je de PlayStation-knop op je controller ingedrukt houdt. Dit menu neemt niet langer het volledige scherm in beslag.

Je kunt het menu ook aanpassen door enkele items toe te voegen, zodat je hiervoor niet langer naar het hoofdmenu hoeft terug te keren.

Lees meer...

Adam Boyes verlaat Sony

Hij maakte het makkelijker indie games op PS4 te publiceren.

Adam Boyes verlaat Sony volgende week. Dit kondigt hij zelf aan op zijn persoonlijke Twitteraccount.

PlayStation 4 is gehackt

fail0verflow draait zelfgemaakte versie van Linux.

fail0verflow heeft de PlayStation 4 gehackt. De hackersgroep toont dit in de onderstaande video.

De PlayStation 4 krijgt een prijsdaling van vijftig euro vanaf 21 oktober. Dat raakt bekend na advertenties in folders van winkelketens en de website Bol.com die de PS4 prijsverlaging aankondigen.

Details update 3.00 voor PlayStation 4 bekendgemaakt

Details update 3.00 voor PlayStation 4 bekendgemaakt

Patch heeft nog geen releasedatum.

Sony komt met details over update 3.00 voor de PlayStation 4.

De patch maakt het mogelijk om 10 gigabyte aan gegevens in de cloud op te slaan. Deze feature is echter alleen beschikbaar als je een PlayStation Plus abonnement hebt.

Er wordt ook een nieuwe hub voor evenementen aan de PlayStation 4 toegevoegd. Deze geeft je een overzicht van verschillende activiteiten in de games die je veel speelt. Zo krijg je bijvoorbeeld een notificatie als er een Double XP Weekend voor een Call of Duty-game aankomt.

Lees meer...

Sony organiseert bŤta voor volgende PS4 system software update

Sony organiseert een bŤta voor de volgende system software update van de PlayStation 4. Dat maakt het bedrijf zelf bekend.

De bŤta dient om de functionaliteit van de nieuwste update te testen. De vorige system software update zorgde er namelijk voor dat sommige spelers disc read-errors kregen, waardoor games onspeelbaar zijn geworden. Met deze bŤta wil Sony waarschijnlijk voorzichtiger te werk gaan.

Om aan de bŤta deel te nemen heb je een PlayStation 4, een internetverbinding en een master account nodig. Sub-accounts kunnen niet deelnemen aan de test. Wie meedoet kan tijdens de test naar believen terugkeren naar de vorige versie van de PlayStation 4 software (versie 2.57).

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 13

Met onder andere The Legend of Zelda, Bloodborne en console-updates.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Inhoud en releasedatum PS4 firmware update 2.5 bekend

Inhoud en releasedatum PS4 firmware update 2.5 bekend

Suspend / Resume, back-up maken van harde schijf en meer.

Firmware update 2.5 komt morgen uit voor de PlayStation 4. Dat maakt Sony bekend.

De update voegt verschillende mogelijkheden toe aan de console.

Zo kan je vanaf morgen gebruik maken van Suspend / Resume. Zo kan je je console tijdens het gamen in de Rest modus plaatsen, waarna je via een druk op de PlayStation-knop op je controller onmiddellijk weer verder kan doen.

Lees meer...

Update 2.50 voor PS4 voegt Suspend/Resume feature toe

Sony komt met details over update 2.50 voor de PlayStation 4. Deze heeft de codenaam "Yukimura".

De update maakt het mogelijk om je PlayStation in Rest Mode te zetten. Dit is een soort slaapstand die je tijdens het spelen van een game activeert. Zodra je de PlayStation weer aanzet, gaat de game verder waar je gebleven was. Deze feature is niet beschikbaar voor alle software.

Update 2.50 voegt ook de optie toe om de framerate van Remote Play te verhogen tot 60 frames per seconde. De eerder aangekondigde optie om een subaccount in een masteraccount te veranderen wordt ook aan de console toegevoegd.

Lees meer...

Sony verwacht financiŽle tegenvaller van 2,2 miljard

PlayStation-afdeling presteert wel goed.

PlayStation-ontwikkelaar Sony verwacht in dit boekjaar 230 miljard yen verlies te lijden, omgerekend bijna 2,2 miljard dollar. Dat is een verviervoudiging ten opzichte van eerdere financiŽle analyses. Sony verwachtte eerder dit jaar al verlies te gaan draaien, maar raamde het verlies toen op 50 miljard yen.

Volgens Sony Computer Entertainment Europe designer Jed Ashforth dient de lichtbalk op de DualShock 4 controller van de PlayStation 4 om het virtual reality project Project Morpheus te ondersteunen. Dat vertelt Ashforth in een interview met de site Techradar.

PlayStation 4-tekort duurt tot zomer

"We hebben het moeilijk om de vraag bij te houden."

Volgens Sony Computer Entertainment-topman Andrew House is er nog altijd een tekort aan PlayStation 4-spelcomputers. "We hebben moeite om de vraag naar de console bij te houden," zo zegt House in een interview met het financiŽle dagblad The Wall Street Journal op de Game Developers Conference in San Francisco. "In de vroege zomermaanden zitten we weer tegen een volle voorraad aan."

Shooterontwikkelaars werken mee aan DualShock 4

PlayStation 4's controller dankt design aan spelontwikkelaars.

Spelontwikkelaars van grote shooters droegen bij aan het ontwerp van de DualShock 4. Dat zegt Mark Cerny in een gesprek met IGN. Cerny staat aan het hoofd van de ontwikkeling van Sony's nieuwe console.

Op PlayStation 4 is PS Plus nodig voor multiplayer

Maar daar krijg je ook gratis games bij.

Op de PlayStation 4 gebruiken multiplayer games PlayStation Plus. PS Plus is een optionele, betaalde dienst van Sony waarbij je korting krijgt op DLC, gratis games zolang het abonnement loopt en, op de PS4 dus, multiplayer.

PlayStation 4 kost €399

PS4 kost minder dan Xbox One.

De PlayStation 4 zal 399 euro kosten. Dat wil zeggen dat Sony z'n nieuwste console maar liefst 100 euro minder zal kosten dan de Xbox One van Microsoft. De kans dat Sony met deze zet de bovenhand over Microsoft haalt in de consolestrijd is groot. Ook zal de PlayStation 4 20 first party games hebben, wat wil zeggen dat Sony meer exclusieve titels zal hebben dan de Xbox One.

Zo ziet de PlayStation 4 eruit

Sony toont z'n nieuwe console op E3 2013.

Belofte maakt schuld en zo toonde Sony zoals beloofd de PlayStation 4 op de Sony persconferentie tijdens E3 2013. Dit is hem dus. Eerste commentaren zijn dat de console verdacht veel op de Xbox One lijkt. Groot, zwart en robust is de bottomline van de volgende generatie.

Weg naar E3 2013: De grote drie

Onze verwachtingen van Sony, Microsoft en Nintendo.

De weg naar de E3-beurs is een driedelige reeks waarin Eurogamer vooruitblikt naar de komende editie van E3 en de belangrijkste feiten op een rijtje zet.

"PlayStation 4 focust zich op games"

Baas van Sony becommentarieert tv-gerichte aanpak van Microsoft.

Kaz Hirai, de baas van Sony, vertelde gisteren tijdens een conferentie dat de PlayStation 4 games op de eerste plaats zet. "De PlayStation 4 wordt eerst en vooral een game console."

PS4 wordt op 10 juni getoond

Teaser kondigt hardware reveal aan.

Sony zal de PlayStation 4 op tien juni in z'n geheel tonen. Het bedrijf zette net een teaser trailer online waarin een zwarte console vaag afgebeeld wordt. Aan het einde van het filmpje wordt uitgelegd dat de console op tien juni voor de eerste keer aan het publiek getoond zal worden. Op de E3-beurs die op elf juni begint zal de console dus in alle waarschijnlijkheid te bezichtigen zijn.

PlayStation 4 console video [update]

PlayStation 4 console video [update]

Nep video, toch het kijken waard.

Update: Sony meldt dat de trailer nep is.

Origineel bericht: Klik onderstaande video voor misschien wel je allereerste glimp van Sony's next-gen console, de PlayStation 4. Het is geen officiŽle video en de authenticiteit kan niet gegarandeerd worden.

Lees meer...

Sony wou PS4 altijd al offline speelbaar houden

Nieuwe PlayStation offline bruikbaar

In een interview met GameInformer vertelde Shuhei Yoshida, chef van Sony Worldwide Studios, dat er nooit plannen waren om de PlayStation 4 constant online te houden. Dat gaat tegen alle verwachtingen in. De nieuwe PlayStation focust immers meer op een online verhaal met een vernieuwde PSN die zich meer en meer profileert als een sociaal netwerk. Sony wil rekening houden met gamers die geen degelijke internetverbinding hebben. Wel raadt Yoshida alle spelers met een degelijke internetconnectie aan de de console online te houden.

Sony stelt nieuwe bundel voor

Nieuwe PlayStation 3 bundel legendarisch?

Sony kondigde een nieuwe PlayStation bundel aan voor in de Verenigde staten. De kans dat de bundel ook naar Europa zal komen is groot.

PS4 Share-knop niet op elk moment beschikbaar

Sommige secties van PlayStation 4-games zijn onmogelijk te delen.

De Share-knop op de DualShock 4 werkt niet altijd. Shuhei Yoshida (hoofd SCE Worldwide Studios) vertelt dat Sony hiervoor koos opdat studio's de mogelijkheid hebben bepaalde secties in hun PlayStation 4-games te beschermen.

"PlayStation 4 speelt tweedehands spellen"

De PS4 hoeft ook niet online verbonden te zijn.

De PlayStation 4 speelt tweedehands spellen gewoon af. Dit vertelt Shuhei Yoshida van Sony Worldwide Studios. Hiermee ontkracht hij verschillende geruchten en speculatie van de afgelopen weken.

Gaikai belangrijk voor PlayStation 4

PS4 zal grote bibliotheek PS games streamen.

David Perry, hoofddirecteur en oprichter van Gaikai, onthulde dat de cloud-gaming dienst een grote rol inneemt bij de PlayStation 4. Het PS4 netwerk biedt een groot scala aan spellen, krijgt Facebook en Ustream integratie en wordt "het snelste, meest krachtige game netwerk ter wereld."

PlayStation 4 aangekondigd

Gepland voor kerst 2013.

Sony heeft de PlayStation 4 aangekondigd tijdens de PlayStation Meeting 2013 die vannacht plaatsvond. De stream wordt nog enkele dagen herhaald en vind je hier op Eurogamer Benelux. De nieuwe console komt rond kerst 2013 in de winkels te liggen. Het is onduidelijk of Sony dit als wereldwijde release datum aanhoudt of dat Europa langer op de PlayStation 4 moet wachten.

Live stream voor PlayStation Meeting 2013

Bekijk de stream hier om middernacht. Tijd voor de PlayStation 4?

Heb je genoeg van alle geruchten rond de PlayStation 4? Wil je duidelijkheid en feiten rechtstreeks van Sony? Je hebt geluk. Om middernacht vanavond zendt Eurogamer Benelux de PlayStation Meeting 2013 live uit. Hieronder vind je de speler waar je al enkele beelden op ziet.

Sony registreert cloud-gaming domeinnamen

Wil Sony iets doen met Gaikai, de opgekochte stream dienst?

Vandaag zijn drie cloud-gaming sites online geregistreerd door Sony: PlayStation-Cloud.com, PlayStation-Cloud.org en PS-Cloud.net. Sony kocht vorig jaar cloud-gaming service Gaikai.