Path of Exile

Ontwikkelaar Grinding Gear Games maakt bekend dat Path of Exile voor de PlayStation 4 is uitgesteld naar februari 2019. De studio is te laat met het certificatie-proces, dat door de drukke kerstmaand langer duurt dan verwacht.

Ontwikkelaar Grinding Gear Games maakt bekend dat Path of Exile naar de PlayStation 4 komt. De free-to-play game lanceert in december op het platform. Path of Exile is reeds beschikbaar op de pc en de Xbox One.

Path of Exile lanceert eind oktober op Steam

Free-to-play action RPG na maanden uit bta.

De free-to-play action RPG Path of Exile lanceert 23 oktober. Dat maakt ontwikkelaar Grind Gear Games bekend. De open bta loopt sinds januari. Met de release van versie 1.0 is de game voor het eerst verkrijgbaar op Steam.

Path of Exile Preview

FeaturePath of Exile Preview

Grinding Gears does what Blizzard don't?

Free-to-play is een label waar de hardcore gamer over het algemeen zijn neus voor ophaalt. Nu echter telkens meer gerenommeerde MMO's het verdienmodel aanmeten - en F2P niet meer enkel staat voor simpele en bedrieglijke Facebook-games - warmt 'onze' community zich er telkens meer voor op. Path of Exile komt wat dat betreft precies op het goede moment; zelfs al is de game al zes jaar in ontwikkeling.

Er zijn meer redenen waarom de game lijkt op een geschenk uit de hemel voor de hardcore gamer. Duistere action-RPGs lijken immers verleden tijd. Diablo III leende de vrolijke grafische stijl van World of Warcraft en grote concurrent Torchlight II kenmerkt zich ook door felle kleuren en tekenfilmanimaties. Als tegenbeweging op de huidige trend kent Path of Exile een realistische, dreigende fantasy setting met een hoop bloed en ingewanden.

Path of Exile is een online game maar niet een MMORPG. De willekeurig gegenereerde gebieden bestaan uit instances die gekoppeld zijn aan een hub-gebied. Van hieruit kunnen spelers een team oprichten om samen de wildernis te betreden. Meer spelers betekent meer en sterkere tegenstanders, maar ook betere 'loot,' wat samenwerken de moeite waard maakt. Uiteraard speelt de online economie een belangrijke rol, en spelers kunnen hun inventaris opschonen door te verkopen en te ruilen.

Lees meer...