Overwatch Nieuws

Ontwikkelaar Blizzard maakt bekend dat Overwatch er binnenkort een nieuwe Hero bij krijgt in de vorm van Jean-Baptiste Augustin, afgekort Baptiste. Hij is een medic die toch ook veel schade kan aanrichten. Daarvoor gebruikt hij verschillende gadgets. Hoe dat zich vertaalt naar specifieke vaardigheden, is nog niet bekend.

Overwatch heeft in een Twitterbericht de komst van een nieuwe held voor de game geteased. Het gaat om een personage genaamd Jean-Baptiste Augustin. Hij is een Talon die op de vlucht is voor ene D.Cuerva.

Nieuw Overwatch personage Ashe onthuld

Leidster van de Deadlock Gang.

Tijdens BlizzCon 2018 heeft Blizzard het nieuwe Overwatch personage Ashe onthuld. Zij is de leidster van de Deadlock Gang en beschikt over een robot genaamd B.O.B, die ook als haar Ultimate-vaardigheid dienst doet.

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af

Blijft wel actief als strategisch adviseur.

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af, maar blijft binnen het bedrijf wel actief als strategisch adviseur. Hij maakt het nieuws zelf bekend op de website van Blizzard. World of Warcraft-topman J. Allen Brack is nu de nieuwe directeur van het bedrijf.

Week-eindbazen #21

Wat spelen we dit weekend?

De redactie duikt dit weekend op bekende en wat minder bekende titels. Zeg Sander, leg volgende week eens uit wat Crawl is. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Overwatch krijgt roze Mercy-skin

Ten voordele van onderzoek tegen borstkanker.

Blizzard Entertainment heeft een nieuwe skin voor Overwatch-personage Mercy onthuld. De skin kost 15 euro en is beschikbaar van 8 tot en met 21 mei. De opbrengst gaat integraal naar onderzoek tegen borstkanker.

Week-eindbazen #17

Wat spelen we dit weekend?

Iedereen lijkt momenteel in de ban van Kratos te zijn. Of is er toch een buitenbeentje in de redactie die wat anders speelt? Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Blizzard onthult data van BlizzCon 2018

Tickets zijn vanaf volgende maand beschikbaar.

Blizzard Entertainment heeft de data van BlizzCon 2018 bekendgemaakt. Het evenement vindt plaats op 2 en 3 november, en gaat net zoals vorig jaar door in het Anaheim Convention Center in Californi.

Week-eindbazen #13

Wat spelen we dit weekend?

Eurogamer Benelux wenst iedereen een fijn Paasweekend toe. Tussen de heerlijke brunches en diners door wordt er natuurlijk ook nog gegamed. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Overwatch Halloween Terror 2017 aangekondigd

Wraak van de terugkeer van de teruggekeerde ondode wreker.

Ontwikkelaar Blizzard kondigt Halloween Terror 2017 voor Overwatch aan. Het evenement loopt van 10 oktober tot 2 november en is speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Overwatch update voegt Junkertown toe

Overwatch update voegt Junkertown toe

Alsook grote veranderingen voor Mercy en D.Va.

De nieuwste update voor Overwatch is live. De patch introduceert een nieuwe map en aanpassingen aan de personages.

De nieuwe map is Junkertown, die reeds te zien was in de short van Roadhog en Junkrat. Het is een escort map waarin je de payload naar het einde moet begeleiden.

De update verandert ook de vaardigheden van Mercy. Zo krijgt ze een nieuwe ultimate krijgt die haar tijdelijk sterker maakt. Haar Resurrection is nu een normale skill die slechts n speler treft.

Lees meer...

Overwatch console patch maakt het mogelijk om slecht gedrag te melden

Overwatch console patch maakt het mogelijk om slecht gedrag te melden

Patch 1.14 momenteel op de Public Test Realm.

Patch 1.14 voor de consoleversies van Overwatch maakt het mogelijk om slecht gedrag van andere spelers aan Blizzard te melden. Tot nu toe was dat enkel mogelijk via de externe reporting tools van Sony en Microsoft.

Volgens hoofdontwikkelaar Jeff Kaplan is dit 'slechts een eerste stap om wangedrag onder spelers aan te pakken'. In de toekomst komen er verschillende straffen voor slecht gedrag, van aanmaningen via email tot verbanningen.

Naast de reporting tool voegt patch 1.14 ook Deathmatch modi aan Overwatch toe. De modi zijn momenteel speelbaar op de Public Test Realm. Het is nog niet bekend wanneer de patch officieel lanceert.

Lees meer...

Blizzard Launcher heet weer Battle.net

Blizzard Launcher heet weer Battle.net

Naam bleef niet plakken.

In maart maakte Blizzard bekend dat Battle.net voortaan de Blizzard Launcher heet. Dat besluit is nu teruggedraaid.

In een blog legt de studio uit dat de overstap naar de nieuwe naam uitdagingen met zich mee zou dragen. 'We begrijpen dat Battle.net iets speciaals betekent. Het staat voor jaren gedeelde geschiedenis en plezier, community en vriendschap, voor ons en voor onze spelers.'

De naam Blizzard wordt nu wel verbonden aan Battle.net. De dienst gaat vanaf nu verder als Blizzard Battle.net. Naast Blizzards games wordt ook Destiny 2 aangeboden via de dienst. Binnenkort gaat de Destiny 2 pc bta van start.

Lees meer...

Overwatch update vermindert de kans op dezelfde loot

Overwatch update vermindert de kans op dezelfde loot

Loot boxes hebben meer unieke inhoud.

Ontwikkelaar Blizzard brengt een nieuwe Overwatch update uit die de kans op dezelfde loot vermindert.

Volgens Overwatch-regisseur Jeff Kaplan is de aanpassing 'direct te merken' en moet het 'fantastisch aanvoelen' voor alle spelers. Er bestaat nog steeds de kans dat je dezelfde loot krijgt, maar dat moet veel minder vaak voorkomen.

Daarnaast geeft Kaplan aan dat de hoeveelheid credits die je verdient hetzelfde blijft. De update wordt op dit moment getest in de Public Test Region.

Lees meer...

Overwatch patch past bereik Lcio aan

Overwatch patch past bereik Lcio aan

Oh, turn it up (and down).

Blizzard werkt momenteel aan Overwatch patch 1.10. Lcio krijgt de meeste veranderingen in deze patch. Zo wordt de area-of-effect radius van zijn Songs teruggebracht van 30 naar 10 meter.

Wel krijgt zijn team nu te zien wat die radius precies is. Ook is de radius van zijn Sound Barrier verminderd van 30 naar 20 meter. Naast de vermindering in bereik krijgt hij enkele boosts en wordt hij mobieler.

De projectielsnelheid van Lcio's Sonic Amplifier gaat van 40 naar 50. Het is dankzij de patch tevens mogelijk om vijanden verticaal weg te duwen. Zijn Healing en Amp It Up krijgen een boost van 50% per seconde.

Lees meer...

Nieuwe Overwatch PTR patch nerft Ana, D.Va, Roadhog

Nieuwe Overwatch PTR patch nerft Ana, D.Va, Roadhog

Dat schreeuwt om meerdere emoties.

De nieuwste patch voor Overwatch maakt aanpassingen aan Ana, D.Va, Roadhog en Sombra. De patch is nu speelbaar op de PTR-server.

De Biotic Grenade van Ana healt spelers nu voor vijftig procent minder dan voorheen. Volgens de ontwikkelaar is deze aanpassing gemaakt omdat de granaat te krachtig is, vooral voor personages met een hogere hoeveelheid Hit Points.

D.Va gaat van vierhonderd naar tweehonderd Armor Points, maar krijgt er tweehonderd Hit Points bij. Haar pistolen zijn ook aangepast. Ze schiet nu elf kogels in plaats van acht per keer, maar per kogel doet ze n punt minder schade.

Lees meer...

Overwatch patch voegt Sombra toe

Overwatch patch voegt Sombra toe

Tijd om met code te klieren.

Patch 1.5 voor Overwatch voegt Sombra als speelbaar personage toe. Tevens bevat de patch een nieuwe modus en een aantal balansupdates.

Sombra kan haar vijanden hacken, waardoor ze hun vaardigheden niet meer kunnen gebruiken. Health Packs en Torbjrn's turrets zijn ook te hacken. Ze gebruikt een volautomatisch machinepistool en thermo-optische camouflage om zichzelf onzichtbaar te maken.

De Weekly Brawl wordt vervangen door de nieuwe Overwatch Arcade Mode. Deze modus bevat regelmatig wisselende modi en beloont de speler tevens met maximaal drie extra Loot Boxes per week. Spelers bepalen zelf welk speltype ze in de Arcade spelen.

Lees meer...

Overwatch patch 1.5 past rapportagesysteem aan

Overwatch patch 1.5 past rapportagesysteem aan

Could you just shut up for a few seconds?!

Patch 1.5 voor Overwatch past het rapportagesysteem in de game aan. Dat laat ontwikkelaar Blizzard Entertainment weten.

De studio heeft na meerdere suggesties op het Overwatch-forum besloten om het systeem uit te breiden. Momenteel kunnen spelers waarover meerdere klachten worden ontvangen geen gebruik meer maken van de in-game voice chat.

"We zijn er druk mee bezig. Het kost wat tijd om alle veranderingen te implementeren. Met patch 1.5 kunnen jullie de eerste veranderingen al zien. In volgende patches vinden er nog meer veranderingen aan het rapportagesysteem plaats", aldus Jeff Kaplan van Blizzard.

Lees meer...

Overwatch patch verandert analoge besturing

Overwatch patch verandert analoge besturing

Dat is n excuus voor slechte prestaties minder.

Blizzard voegt nieuwe opties toe voor de werking van de analoge stick in Overwatch. Deze opties worden doorgevoerd in de volgende patch.

Shooters die met een controller bestuurd worden, maken gebruik van acceleratie. Dit betekent dat een beweging van de analoge stick niet extreem gevoelig is en n op n overeenkomt met het bewegen van je beeld. In plaats daarvan versnelt het spel jouw input zachtjes.

Overwatch gebruikt een systeem waarin de gevoeligheid steeds meer wordt naarmate de stick verder beweegt. Omdat weinig andere games een dergelijke implementatie van acceleratie versus gevoeligheid hebben, voelt deze deze besturing voor veel spelers vreemd aan.

Lees meer...

Nieuwe Overwatch patch past interface aan

Een nieuwe Overwatch patch komt vandaag uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Met de update pakt Blizzard Entertainment onder andere de user interface aan. Zo zie je Competitive Tier onder Competitive Play staan. Tevens heeft de game een nieuwe Match Complete schermafbeelding.

Daarnaast tonen Plays of the Game minder vaak de Ressurection-vaardigheid van Mercy. Speel je op de vorige maand onthulde Eichanwalde map, dan profiteer je van een verhoogde payload-snelheid.

Lees meer...

Overwatch krijgt nieuwe loot boxes en game mode

In teken van Olympische Spelen.

Blizzard heeft een nieuwe Overwatch Summer Games 2016 update aangekondigd. Deze staat in het teken van de Olympische Spelen en bevat naast nieuwe loot boxes ook de game modus Lcioball, die sterk aan Rocket League doet denken.

Overwatch patch op pc voegt Ana toe en past Heroes aan

Overwatch patch op pc voegt Ana toe en past Heroes aan

PlayStation 4 en Xbox One volgen nog.

Blizzard heeft een nieuwe patch voor de pc-versie van Overwatch uitgebracht. Daarin zit onder meer de nieuwe Overwatch Hero Ana.

Tevens zijn er een aantal Heroes gebalanceerd. Zo heeft de ontwikkelaar Bastion, D.Va, Lcio, McCree, Mercy, Roadhog, Soldier: 76 en Zenyatta aangepast. Een andere opvallende verandering is in Competitive Play te vinden. Daarin kan per team niet meer dezelfde Hero gekozen worden.

Daarnaast zijn er een aantal bug fixes gedaan en is ook de user interface op een aantal vlakken aangepast. Alle patch notes staan op battle.net. De PlayStation 4- en Xbox One-versie krijgen dezelfde patch, maar het is nog niet duidelijk wanneer die precies uitrolt.

Lees meer...

Overwatch's nieuwe Hero Ana onthuld

"Everyone must find their cause."

Blizzard heeft een nieuwe Hero voor Overwatch aangekondigd. Het gaat om Ana Amari, de moeder van Pharah. Ana is daarmee de eerste Hero die sinds de release is toegevoegd.

Overwatch Competitive Play krijgt deze week patch

Overwatch Competitive Play krijgt deze week patch

Bestraft slechte verbinding internet niet meer.

Competitive Play in Overwatch krijgt deze week een patch waardoor spelers met een slechte internetverbinding niet meer extra worden benadeeld. Dit zegt regisseur Jeff Kaplan op het Overwatch-forum.

In de competitieve modus zijn twee situaties mogelijk zodra iemand de game verlaat. Als iemand dit binnen de eerste 30 seconden van de wedstrijd doet, krijgen alle andere spelers de kans om een nieuwe match te zoeken.

Alleen bij de persoon die als eerste de game verliet registreert Blizzard Entertainment een verloren en een verlaten match. Na de eerste 30 seconden verandert de situatie.

Lees meer...

Overwatch patch past McCree en Widowmaker aan

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment brengt patch 1.0.4 voor Overwatch uit. De update past onder andere de personages McCree en Widowmaker aan.

"McCree doet het te goed tegen alle soorten doelwitten. Dit zorgt ervoor dat hij eigenlijk altijd een onmisbaar onderdeel is van elk team. We hebben daarom besloten om Fan the Hammer aan te passen zodat McCree minder effectief is tegen tanks als Reinhardt", aldus Blizzard.

De patch past tevens Widowmaker aan. Zo doet haar wapen nu minder schade in Sniper Mode. Er is ook een wachttijd toegevoegd als je tussen de twee verschillende modi van het wapen wisselt. De kosten voor het activeren van de Infra-Sight vaardigheid zijn ook met tien procent verhoogd.

Lees meer...

Blizzard test opslaan Overwatch highlights

Via optie ook te bekijken en exporteren na afsluiten van de game.

Blizzard Entertainment test of het mogelijk is Overwatch highlights op te slaan en te exporteren. Dit meldt regisseur Jeff Kaplan op de Overwatch fora.

Blizzard verwijdert Overwatch porno

Filmmakers blijven achter met onbevredigd gevoel.

Uitgever Blizzard verwijdert mogelijk porno gebaseerd op Overwatch. Dit blijkt volgens Reddit-poster "spornm" uit het feit dat zijn zelfgemaakte erotische film recentelijk uit de lucht is gehaald.

Overwatch open beta verlengd

Overwatch open beta verlengd

Loopt nog tot morgenavond.

Blizzard Entertainment heeft de open bta van Overwatch met een dag verlengd. Dit kondigt de ontwikkelaar aan op Battle.net.

"We hopen dat iedereen van de open bta geniet," zegt community manager Lylirra. "Wij in elk geval wel! We genieten ontzettend van het samen spelen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One."

"Gedurende de afgelopen week hebben we geluisterd naar jullie mening over de game, verbeteringen gemaakt gebaseerd op jullie uitspraken op onze forums en waardevolle data verzameld terwijl jullie speelden."

Lees meer...

Overwatch - 5 dingen die je moet weten

Blizzards uitstapje naar het shootergenre.

Vanaf vandaag ligt Overwatch voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One in de winkel. Dankzij verschillende testmomenten heeft Blizzards shooter al een hele hoop fans verzameld. Moest je toch niet weten wat je van de game moet verwachten, dan vind je hier een overzicht van de vijf belangrijkste dingen die je over Overwatch moet weten. Heb je de game al en zoek je nog wat extra informatie over hoe de Heroes, maps en modes werken? Raadpleeg dan meteen onze gids boordevol Overwatch tips.

Overwatch closed beta eindigt volgende week

Blizzard Entertainment kondigt in een blogpost aan dat de Overwatch gesloten bta op 25 april om 19.00u eindigt.

Op 5 mei begint echter de open beta voor de shooter. De testfase duurt tot en met 9 mei en is speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Als je Overwatch voor 29 april bestelt, krijg je al vanaf 3 mei toegang.

"Onze oprechte dank aan alle Closed bta testers en iedereen in de Overwatch community die onderdeel is geweest van dit cruciale deel in het ontwikkelingsproces," aldus blizzard.

Lees meer...

Nieuwe Overwatch pc-beta dit weekend

Nieuwe Overwatch pc-beta dit weekend

Nog meer spelers uitgenodigd voor stress test.

Dit weekend start Blizzard een nieuwe bta voor de pc-versie van Overwatch.

De bta begint op 15 april om 18:00 uur en loopt tot 20 april om 06:00 uur. Alle 21 heroes zijn speelbaar op drie maps, te weten Hanamura, Route 66 en Nepal.

Blizzard geeft aan een hoop nieuwe spelers toe te laten om de hardware van de servers uitvoerig te testen. Dit kan er volgens de ontwikkelaar toe leiden dat je tijdens de test tegen problemen aanloopt, of misschien helemaal niet kunt spelen.

Lees meer...

Nieuwe update Overwatch beta voegt Competitive Play toe

Nieuwe update Overwatch beta voegt Competitive Play toe

Spelers die vroegtijdig matches verlaten, gaan over de knie.

Blizzard heeft een nieuwe patch voor de gesloten bta van Overwatch uitgebracht. Daarin wordt onder meer Competitive Play toegevoegd.

De nieuwe modus wordt gevormd door ranked matches. Door middel van rangen en divisies neem je het tegen spelers van een soortgelijk niveau op. Dat kan op zowel solistische wijze als in groepsvorm. Om aan Competitive Play te kunnen deelnemen, moet je wel eerst level 25 bereikt hebben.

Daarnaast heeft Blizzard middels de update de Leaver Penalty gentroduceerd. Als je te vaak voor het einde van een match vertrekt, krijg je eerst een waarschuwing. Wanneer je na die waarschuwing het vroegtijdig beindigen toch doorzet, krijg je 25 procent minder XP in toekomstige matches.

Lees meer...

Overwatch-karakter Tracer komt naar Heroes of the Storm

Update: Hero Spotlight-video toont alle vaardigheden.

UPDATE: Blizzard heeft een Hero Spotlight-video over Tracer uitgebracht. In deze video wordt uitgelegd wie Tracer is en hoe haar vaardigheden in Heroes of the Storm passen. De video is onderaan het artikel geplaatst.

Overwatch patch voegt nieuwe map en modus toe

Overwatch patch voegt nieuwe map en modus toe

Plus talloze andere tweaks.

De Overwatch bta heeft een grote update gekregen. De patch is 1,5 gigabyte groot en bevat onder meer een nieuwe map en modus.

De nieuwe map in de team-based shooter gaat onder de naam Route 66. Het is gebasseerd op de historische weg die dwars door de Verenigde Staten loopt en staat vol met verlaten benzinestations, winkels en cafs.

Blizzard introduceert naast een nieuwe map ook een nieuwe gamemodus. Weekly Brawl is vergelijkbaar met Hearthstone's Tavern Brawl. Elke week komt er een nieuwe uitdaging met afwijkende regels. Zo respawn je de ene week voortdurend met een andere hero, terwijl je de andere week alleen maar uit Tanks kunt kiezen. Om de nieuwe modus te testen, komt er momenteel dagelijks een nieuwe Weekly Brawl.

Lees meer...

Gesloten beta Overwatch volgende week weer van start

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment maakt bekend dat de gesloten bta voor Overwatch op 9 februari weer van start gaat in Amerika en Europa. Vanaf 16 februari is de bta ook speelbaar in Azi.

De gesloten bta van Overwatch is in december tijdelijk gestopt. Blizzard was aanvankelijk van plan om de testfase in januari weer te starten, maar de studio had meer tijd nodig om een nieuwe modus af te werken.

Naast deze nieuwe modus is het progressiesysteem verbeterd, zijn er twee nieuwe maps toegevoegd en het is vanaf nu mogelijk om tegen bots te spelen.

Lees meer...

Hervatting Overwatch beta uitgesteld

Hervatting Overwatch beta uitgesteld

Leg je schietijzers maar terug in het vet.

De hervatting van de Overwatch bta is uitgesteld. De testfase begint halverwege februari weer, aldus Activision Blizzard op zijn forum.

"We boeken prima voortgang en het team werkt keihard om alles op tijd te implementeren. We zijn zijn echter nog niet gereed om de bta weer online te zetten", zo stelt de ontwikkelaar. De reden voor de vertraging is de toevoeging van een nieuwe feature.

De feature betreft een nieuwe gamemodus met daarbij behorende maps. Verdere details zijn niet gegeven. Het team werkt ook verder aan de progression- en reward-systemen in Overwatch.

Lees meer...

Blizzard denkt nog na over post-launch content Overwatch

Blizzard denkt nog na over post-launch content Overwatch

'We richten ons momenteel op de gameplay, niet het verdienmodel.'

Blizzard Entertainment denkt nog na hoe het post-launch content voor Overwatch aanbiedt. Dit zegt regisseur Jeff Kaplan tegenover Eurogamer.net.

"We weten nog niet of we betaalde downloadbare content aanbieden zodra de game is gelanceerd," meldt Kaplan. "We willen eerst de release afwachten en zien hoe groot en betrokken onze spelersgroep is."

Het bedrijf richt zich direct na de releasedatum allereerst op het plezier van de speler. "We maken ons geen zorgen of we later betaalde content kunnen uitbrengen," vervolgt de regisseur. "Als we eerst zorgen dat de game vermakelijk is, dan besluiten we daarna hoe we verdergaan."

Lees meer...

'Post-launch maps en heroes voor Overwatch zijn gratis'

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment geeft in een developer update aan dat Overwatch in de toekomst gratis nieuwe maps en heroes krijgt.

"We willen graag extra maps en heroes aan de game toevoegen. De beste manier om dit te doen, is via gratis updates en niet via betaalde DLC. We hopen dat dit eventuele twijfels bij mensen wegneemt," aldus Jeff Kaplan van Blizzard.

Verder meldt Kaplan dat dat er easter eggs in bepaalde Overwatch maps te vinden zijn die hinten naar sommige nieuwe heroes.

Lees meer...

Eerste Overwatch Beta Test Weekend vindt deze week plaats

Eerste Overwatch Beta Test Weekend vindt deze week plaats

Blizzard stuurt extra uitnodigingen.

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment maakt bekend dat Overwatch deze week een Beta Test Weekend krijgt.

De studio stuurt de komende dagen extra uitnodigingen naar mensen die zich voor de bta hebben ingeschreven. Het doel van het Beta Test Weekend is om de Overwatch servers een stress test te geven.

Alle 21 heroes zijn speelbaar tijdens het bta weekend. Het aantal speelbare maps is voor het Beta Test Weekend echter teruggebracht. Zo zijn enkel Hanamura, King's Row en Watchpoint: Gibraltar te bezichtigen.

Lees meer...

Startdatum Europese beta Overwatch bekend

Startdatum Europese beta Overwatch bekend

We hoeven niet lang meer te Overwachten.

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment maakt bekend dat de Europese bta van Overwatch op 27 oktober van start gaat. Je kunt je voor de beta inschrijven via de Overwatch site.

Blizzard onthulde vorige week al dat de Amerikaanse bta van Overwatch eind oktober van start gaat. De ontwikkelaar meldt verder dat de testfase van de game in twee helften is verdeeld.

Zo krijgt een klein aantal spelers toegang tot de gesloten bta van Overwatch. Hierin zijn alle classes en maps in de game uit te proberen. Blizzard organiseert tevens een aantal Beta Test Weekends die open zijn voor iedereen. Het aantal speelbare personages is tijdens deze weekeinden beperkt.

Lees meer...

Amerikaanse beta Overwatch eind oktober van start

Amerikaanse beta Overwatch eind oktober van start

Europese bta begint iets later.

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment maakt bekend dat de bta voor Overwatch in Amerika op 27 oktober van start gaat. De studio meldt dat de testfase ook snel speelbaar is in Europa.

Blizzard verdeelt de Overwatch bta in twee verschillende helften. De studio brengt eerst een gesloten bta voor de game uit. Deze is bedoeld om gameplay te testen en feedback te verzamelen.

Overwatch krijgt vervolgens een open bta die als 'stress test' voor de servers van de game dient. De open bta is enkel speelbaar tijdens zogenaamde Beta Test Weekends. Het aantal beschikbare helden en speelmodi is tijdens deze weekeinden beperkt. Het eerste Beta Test Weekend vindt na de Blizzcon-beurs plaats.

Lees meer...

Blizzard onthult first-person shooter Overwatch

Online multiplayer met superhelden.

World of Warcraft-ontwikkelaar Blizzard Entertainment kondigt Overwatch aan, een first-person shooter waarin teams van zes het online tegen elkaar opnemen. De studio onthult de game tijdens diens eigen gamebeurs, BlizzCon.