Okami HD

De re-remaster van Okami brengt weinig nieuws, maar wakkert door zijn pracht en praal het verlangen naar een sequel aan.

Spotlight

VideoOkami HD - Launchtrailer

Schilderen in hoge definitie.

VideoOkami HD - TGS trailer

Painting with wolves.

VideoOkami HD - Trailer Gameplay

Amaterasu in hoge definitie.

Key events

31st October 2012

Okami HD - Launchtrailer

20th September 2012

Okami HD - TGS trailer

14th August 2012

Okami HD - Trailer Gameplay

Okami HD review - Tijdloze schoonheid

Okami HD recenseren betekent zeggen wat er al zo vele keren gezegd is. De game is ontegensprekelijk van hoge kwaliteit en straalt kunstzinnigheid uit. De witte wolf Amaterasu is intussen meer dan een decennium oud en heeft haar strepen reeds op meerdere platformen verdiend - ondanks tegenvallende verkoopcijfers. Dat uitgever Capcom Okami wederom onder het stof vandaan haalt, is een bewijs van de blijvende schoonheid van de game en doet de hoop een sequel weer opflakkeren.

De game is overduidelijk van Japanse makelij en bovendien heftig ge´nspireerd door de mythologie, folklore en religie van het land. Devote fans en japanofielen kennen de personages door en door, maar ook voor leken en nieuwkomers is er voldoende om bij stil te staan, zichzelf te verwonderen en vervolgens Wikipedia af te schuimen op zoek naar meer. In Okami HD kruip je in de huid van de godin Amaterasu, die in de gedaante van een witte wolf oftewel 'okami' de strijd aangaat met het achtkoppige monster Orochi. Die houdt het land Nippon in een verstikkende duisternis geklemd, en het is aan jou als 'doorluchtige die de hemelen doet schijnen' om daar iets aan te doen. Samen met de praatzieke Issun, de mysterieuze Sakuya en tal van kleurrijke nevenpersonages onderneem je een lange reis vol beproevingen.

Wanneer na een langdradige intro de wereld zich voor je ontvouwt, toont Okami HD meteen dat het elf jaar na de oorspronkelijke release niets aan pracht en praal heeft ingeboet. Indrukwekkende vergezichten, zwierige kleurenpaletten en artistieke objecten vloeien samen in wat weggelopen lijkt uit een oosters waterverfschilderij. Het resultaat zijn tijdloze graphics en het bewijs dat in een voortdurend veranderende game-industrie een unieke art style een langer leven beschoren is dan beoogd fotorealisme. Net als Amaterasu zelf doorstaat Okami vlekkeloos de tand des tijds, waar andere games uit het PlayStation 2-era dat veel minder gracieus doen.

Lees meer...

Gerucht: Okami HD komt naar de PS4 en Xbox One

UPDATE: game duikt op bij Koreaans classificatiebureau.

UPDATE: Gamesite Gematsu meldt dat Okami HD is opgedoken op de site van het Zuid-Koreaanse classificatiebureau. Volgens de site lanceert de game op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Uitgever Capcom heeft nog steeds niet op de geruchten gereageerd.

Kamiya wil Bayonetta en Okami voor 3DS

Bedenker van de games brainstormt over de mogelijkheden.

Platinum Games' Hideki Kamiya ziet graag spin-offs van Bayonetta en Okami op de Nintendo 3DS. De originele bedenker van beide franchises spreekt daarover op de Penny Arcade Expo (via Siliconera).