Nintendo Switch Nieuws

Nintendo Switch Online heeft 8 miljoen gebruikers

Maar niet noodzakelijk zoveel abonnees.

Uit de nieuwe financiële resultaten van Nintendo blijkt dat inmiddels 8 miljoen mensen gebruik maken van Nintendo Switch Online. Het aantal betalende abonnees ligt vermoedelijk lager, aangezien het via een familielidmaatschap mogelijk is om met 8 gebruikers op dezelfde account te spelen.

'Al meer dan 1300 games in Nintendo Switch-eShop'

Komen wekelijks tientallen bij.

Uit een presentatie van de meest recente kwartaalcijfers van Nintendo blijkt dat er na anderhalf jaar al 1300 games in de eShop van de Nintendo Switch zijn uitgebracht. Daar zitten meer dan 500 uitgevers achter, meldt Nintendo-baas Shuntaro Furukawa.

Aan alle mooie liedjes komt een eind: de mogelijkheid om kosteloos Switch multiplayer games te spelen is niet langer. Vanaf nu moet je betalen om je vrienden in te maken met Mario Kart of om de ranglijsten in Splatoon 2 te beklimmen. In dit artikel vertellen we je alles over de dienst, waaronder de prijs, hoe je multiplayer games moet spelen, hoe je je saves veilig in de cloud kunt opslaan en welke NES-games je gratis bij je online abonnement krijgt. Kom vooral elke maand kijken voor een kort oordeel over de laatste toevoegingen!

Sander, Randolf en Bert blikken terug op een succesvol jaar voor de Nintendo Switch. Wat ging er goed, wat kon er beter en wat verwachten we van het komende jaar? Zie het op YouTube!

My Nintendo-punten worden betaaloptie in de Switch eShop

UPDATE: Het is vanaf nu mogelijk om My Nintendo-punten te gebruiken als betaaloptie in de eShop van de Nintendo Switch. Zodra je iets koopt, krijg je de optie om een deel van het verschuldigde bedrag met gouden punten te betalen.

Oorspronkelijk bericht: Nintendo laat weten dat je binnenkort My Nintendo-punten kunt gebruiken als betaaloptie op de Nintendo Switch. De feature wordt in maart geďntroduceerd.

Je krijgt gouden My Nintendo-punten als je digitale producten aanschaft in de Nintendo eShop. Momenteel krijg je vijf procent van de waarde van het aangeschafte product terug als gouden punten.

Lees meer...

Uit cijfers van Nintendo blijkt dat Switch-gebruikers hun toestel vaker in handheld- dan in consolemodus gebruiken. Die cijfers tonen ook aan dat de meerderheid het toestel vooral als een hybride console hanteert.

Nintendo Switch firmware update 4.0 voegt opnamefunctie toe

De nieuwste firmware voor de Nintendo Switch voegt de mogelijkheid toe om opnames te maken in games.

Door de knop voor screenshots lang ingedrukt te houden, neem je de laatste dertig seconden van je gameplay op. Je kunt de clip vervolgens bijknippen en direct op social media posten.

Het opnamessyteem werkt niet in alle games. Op dit moment kun je gameplay opnemen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Arms, Splatoon 2 en Mario Kart 8 Deluxe.

Lees meer...

Nintendo Switch update voegt feature voor vinden controllers toe

Nintendo brengt een systeemupdate voor de Nintendo Switch uit. Patch 3.0.0 voegt onder andere een feature toe die het makkelijker maakt om Joy-Con controllers te vinden.

Je kunt nu op de Switch de trilfunctie van de Joy-Cons op afstand activeren om zo de controllers op te sporen. De update voegt ook een optie toe om vrienden van je 3DS- of Wii U-vriendenlijst toe te voegen.

De Switch krijgt tevens een feature die laat zien wanneer je vrienden online komen.

Lees meer...

Gerucht: Mario + Rabbids Kingdom Battle gameplay gelekt

Volgens geruchten is er een afbeelding van Mario + Rabbids Kingdom Battle gelekt. Daarnaast zijn er ook details over de gameplay gelekt.

Het lek suggereert dat er acht speelbare personages zijn, die bovendien voor het eerst vuurwapens gebruiken. De game mixt turn-based gevechten met de ontdekking van vier werelden. De verhaalmodus moet zo'n twintig uur lang zijn.

Volgens de afbeeldingen wordt de game op de E3-beurs aangekondigd, en komt in augustus voor de Nintendo Switch uit. Ubisoft werkt aan Mario + Rabbids Kingdom Battle. Nintendo en Ubisoft hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

Lees meer...

De Nintendo Switch is nu verkrijgbaar. Ongeveer een half jaar na de officiële aankondiging in oktober 2016 ligt de nieuwe console van Nintendo in de schappen. Of beter: handheld-console. De Switch is namelijk een uniek beestje. Hoe uniek precies, dat lees je in deze vijf dingen die je over de Switch moet weten.

5 opvallende gamereleases maart

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Zelda: Breath of the Wild en Mass Effect Andromeda.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook in maart staan weer de nodige games op je te wachten. Komende maand betreedt Nintendo's nieuwste console-handheld de markt, maar is het met een aantal andere AAA-releases sowieso vechten voor aandacht. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van maart.

Trailer toont FIFA op de Nintendo Switch

Een Japanse trailer voor de Nintendo Switch laat de eerste beelden van de FIFA game voor de console zien.

Ontwikkelaar Electronic Arts heeft eerder al laten weten dat FIFA ook naar de Switch komt. Volgens EA-baas Patrick Söderlund biedt de game 'de FIFA ervaring die je gewend bent, maar dan helemaal afgesteld op de sterke punten van de Nintendo Switch.'

Het is op dit moment nog niet bekend of de FIFA game voor de Switch in de Frostbite engine is gemaakt. De kans bestaat dat de Switch-versie de oudere Ignite engine gebruikt. Zowel Nintendo als Electronic Arts hebben hier nog niks over gemeld.

Lees meer...

Nintendo Switch krijgt Neo Geo games

En dat allemaal dankzij een knaagdier.

Ontwikkelaar Hamster brengt een aantal games uit zijn Arcade Archive naar de Nintendo Switch. Dat meldt gamesite Engadget in een reportage. Het is nog onbekend of deze games ook buiten Japan worden uitgebracht.

Bekijk hier de Nintendo Switch Treehouse livestream

De studio blijft maar Ninten-doorgaan.

Nintendo heeft eerder vandaag de prijs en releasedatum van de Nintendo Switch onthuld. Daarnaast heeft de studio de The Legend of Zelda: Breath of the Wild release bekendgemaakt. De studio heeft tevens Super Mario Odyssey aangekondigd voor de Switch.

Nintendo Switch Treehouse livestream aangekondigd

Volgt op de officiële onthulling van de console.

Nintendo kondigt een speciale Treehouse livestream aan die in het teken van de Nintendo Switch staat. De uitzending begint hier op vrijdag 13 januari om 15:30 uur op het officiële Nintendo Twitch-kanaal.

Eerste details Nintendo-attracties in Universal-pretparken bekend

Nintendo en Universal maken de eerste details bekend over hun overeenkomst om samen Nintendo-attracties in Universal-pretparken te bouwen.

In een video bespreken Nintendo-topman Shigeru Miyamoto en Universal-topman Mark Woodbury hun gezamenlijke visie. Zo is het de bedoeling dat je het gevoel krijgt een levensecht Nintendo-avontuur binnen te wandelen.

De gebieden zijn groots opgezet en interactief. Er zijn diverse attracties, winkels en restaurants. De Nintendo-themagebieden komen naar Universal Studios Japan, Orlando en Hollywood. Ieder pretpark onthult zelf de details over zijn unieke Nintendo-themagebieden.

Lees meer...

Bekijk: Nintendo Switch: zijn dit de eerste launch games?

Nu dat de Nintendo Switch officieel is aangekondigd, begint het nieuws over launch games langzaam binnen te druppelen.

Toegegeven, een hoop is nog pure speculatie maar er komen toch wat nieuwtjes binnen die we niet kunnen negeren. Zo hebben een aantal insiders laten weten welke games we kunnen verwachten bij de launch.

We zetten alles op een rij in het onderstaande filmpje.

Lees meer...

De Nintendo NX blijft vermoedelijk gebruik maken van fysieke media. Dit zegt Paul Raines, CEO van de Amerikaanse keten GameStop. Raines deed deze uitspraak op een bedrijfsbijeenkomst.

UPDATE: Beide beelden blijken nep en afkomstig van twee verschillende personen, die in onderstaande video's tonen hoe ze de controllers tot stand hebben gebracht. Bij de zwarte controller is een 3D-printer te pas gekomen, wat de overtuigende beelden mogelijk maakte.