Nintendo Switch Features

Nintendo Switch Online - Release date, prijs, Classic Game Selection en alles wat we weten

PlayStation- en Xbox-spelers zijn inmiddels al een poosje met een betaalde online service bekend. Nintendo-spelers krijgen hier voor het eerst mee te maken. Heb je namelijk Nintendo's nieuwste handheld/console in bezit en wil je ook online aan de slag, dan moet je een abonnement nemen: Nintendo Switch Online. In de financiŽle resultaten van fiscaal jaar 2018 is te lezen dat Nintendo begin mei meer informatie over Nintendo Switch Online bekendmaakt. Hier lees je alvast alle informatie die je nodig hebt.

Nintendo Switch Online release

De Nintendo Switch Online release is uitgesteld. De online dienst zou oorspronkelijk in de herfst van 2017 lanceren. Begin 2018 maakte Nintendo dan uiteindelijk de definitieve Nintendo Switch Online release bekend. Vanaf september 2018 moet je geabonneerd zijn op de dienst om online te spelen op de Nintendo Switch.

Lees meer...

Super Mario Odyssey - Release, gameplay en alles wat we weten

FeatureSuper Mario Odyssey - Release, gameplay en alles wat we weten

Update: releasedatum, multiplayer, amiibo.

De Nintendo Switch maakt mede dankzij de overtuigende The Legend of Zelda: Breath of the Wild een sterke start. Nu is het de beurt aan Mario om die trend door te zetten. Eerst is de Italiaanse loodgieter in Mario + Rabbids: Kingdom Battle te zien en later dit jaar maakt hij zijn opwachting in Super Mario Odyssey. Daarin wil Nintendo je de open wereld van Super Mario Sunshine en Super Mario 64 laten ontdekken, alsook de sfeer van beide games recreŽren. Hier lees je alles wat je over Mario's nieuwste avontuur moet weten.

Check ook onze Super Mario Odyssey tips!

Super Mario Odyssey releasedatum

Lees meer...

Inmiddels is de Nintendo Switch verkrijgbaar, voorheen bekend als codenaam NX. De console functioneert als gameplatform voor in de huiskamer en tegelijkertijd als handheld wanneer je van huis bent. Nintendo zoekt dus weer innovatie, maar hoe dat uitpakt, weten we pas begin 2017.

FeatureDe Nintendo Switch is een handvol potentieel

Hands-on met Nintendo's nieuwste.

Nintendo veegt voor ťťn keer vrijdag de dertiende als ongeluksdag onder de mat door op die dag de Nintendo Switch te presenteren. De Japanse ontwikkelaar geeft voor de eerste keer meer tekst en uitleg bij de 'portable home console' sinds het toestel in oktober officieel aangekondigd werd. Ik mag op uitnodiging van Nintendo BelgiŽ naar Parijs om als een van de eersten de Switch in mijn grijpgrage klauwen te nemen. Het resultaat: een eerste kennismaking met een zeer veelbelovende console.

FeatureNintendo Switch - Pro of contra?

Marcel versus Johnny versus Sander.

Over iets minder dan een half jaar ligt de Nintendo Switch in de winkels. Lange tijd hield Nintendo de lippen stijf op elkaar, maar vorige week werd het apparaat toch voor het grote publiek onthuld. Nintendo kiest voor een hybride tussen een console en een handheld, waardoor je nooit meer Zelda op pauze moet zetten wanneer je naar het toilet gaat. Is de Nintendo Switch een gewaagde zet of het gouden ei? Eurogamer Benelux redacteuren Marcel, Johnny en Sander gaan met elkaar in discussie.

Nintendo NX - Release date, specs, games, controller, backwards compatibility

Een paar maanden voordat E3 2016 begint, draait de geruchtenmolen rond de nieuwste console van Nintendo op volle toeren. Het is geen toeval dat de nieuwsgierigheid naar de zogenaamde 'Nintendo NX' groot is. Big N draagt namelijk een grote last op zijn schouders. De Wii U is nooit ťcht van de grond gekomen en de Nintendo 3DS is inmiddels ook alweer vijf jaar oud. Wijlen Satoru Iwata benadrukte dat de Nintendo NX zal "verrassen en innoveren". De voormalige CEO van Nintendo vond voortborduren op bestaande hardware maar saai. Het is nu aan Nintendo om Iwata's nalatenschap naar een succes te tillen. Als we de geruchten mogen geloven, dan wordt de Nintendo NX zeker allesbehalve saai.

Hardware en specs

Afgaande op de vele patenten die Nintendo de afgelopen periode heeft aangevraagd, lijkt het erop dat de Nintendo NX een draagbare console is. Het LCD-scherm is ontwikkeld door het Japanse bedrijf Sharp en heeft als bijzondere eigenschap dat het naar wens te vormen is door Nintendo. Waar je dus normaliter een rechthoekig of vierkant scherm hebt, stelt de Free Form-technologie van het bedrijf Nintendo in staat om bij wijze van spreken een scherm te maken in de vorm van Mario, of een donut. Een ander patent suggereert dan weer dat de schoudertoetsen van de NX vergelijkbaar zijn met het scrollwiel van je muis.

Lees meer...