Nintendo Labo

Nintendo Labo laat je weer echt spelen

Creativiteit en fantasie komen samen.

VR, 4K, HDR, Augmented Reality, het zijn buzzwords waar je in de gamesindustrie niet meer omheen kunt. Al die innovaties moeten je honderden uren vermaken en vervoeren naar werelden waarvan je alleen maar kunt dromen. Nintendo haalt daar echter zijn schouders voor op en presenteert Nintendo Labo, een pakket kartonnen bouwplaten dat je uitnodigt om je eigen creativiteit aan te wakkeren. Onlangs bood Nintendo de kans om te ontdekken wat er nu zo speciaal is aan een paar vellen karton. Een hoop, zo blijkt.

Sander, Randolf en Bert blikken terug op een succesvol jaar voor de Nintendo Switch. Wat ging er goed, wat kon er beter en wat verwachten we van het komende jaar? Zie het op YouTube!

Bekijk: Nintendo Labo - Overzichtstrailer

Nintendo Labo is eerder dit jaar officieel aangekondigd. Het project laat zich het beste omschrijven als een reeks bouwpakketten voor de Nintendo Switch. Nintendo Labo gebruikt karton en de verschillende onderdelen van de Nintendo Switch om een 'interactieve ervaring' te creŽren.

Zo is in bovenstaande trailer te zien hoe je de Joy-Cons van een Switch kunt gebruiken om kartonnen voertuigen en beesten te laten bewegen. Het scherm van de Switch dient als bedieningspaneel. Je kunt ook zien hoe de techniek achter de verschillende Nintendo Labo-projecten werkt.

Je hebt de optie om de instructies van de verschillende Nintendo Labo-projecten te downloaden. Je kunt ook twee verschillende bouwpakketten aanschaffen. In april lanceert Nintendo tevens een pakket dat je in staat stelt om zelf Nintendo Labo-projecten te ontwerpen.

Lees meer...