Nintendo Labo

Of je nu van knutselen houdt of een programmeur in spe bent, Nintendo Labo is een unieke ervaring.

Nintendo Labo review - Karton dat staat als een huis

Dat Nintendo het graag anders doet dan andere consolefabrikanten is inmiddels wel duidelijk. Zo ook met Nintendo Labo, een set kartonnen vellen waarvan je Toy-Con bouwt. Toy-Con lijken slechts kartonnen omhulsels voor je Joy-Con, maar schijn bedriegt. Met elastiekjes, touwtjes en reflecterende stickers komen je creaties tot leven op het scherm van je Switch. Nintendo wilt iets neerzetten dat nog nooit is gedaan in de videogame-wereld en bewijst met zowel het Mixpakket als het Robotpakket dat de meest eenvoudige voorwerpen een onuitputtelijke bron van plezier kunnen zijn.

Zodra je een pakket opent en de eerste kartonnen vellen eruit pakt, merk je meteen dat Nintendo Labo van hoge kwaliteit is. Het karton is dun maar stevig en het ontwerp van de verschillende Toy-Con schittert in eenvoud. De vormen zijn vooraf geperforeerd en zijn daarom eenvoudig uit de kartonnen vellen te halen, zonder dat je teveel risico loopt het materiaal te beschadigen. Tot slot helpen voorgevormde vouwlijnen bij het bouwen, waardoor je je volledig op gevarieerde constructies kunt richten.

De bouwinstructies worden glashelder weergegeven op het scherm van de Switch. In het midden vind je namelijk een 3D-weergave van het stuk waar je op dat moment mee bezig bent. Je kunt de weergave draaien en inzoomen zodat je duidelijk ziet waar alles moet passen. Elke stap kun je op je eigen tempo doorlopen en de instructies zijn bovendien vooruit en terug te spoelen. Vooral de robot en het huisje in het mixpakket hebben ogenschijnlijk ingewikkelde onderdelen die toch eenvoudig te bouwen zijn. De kers op de taart zijn de grappige en informatieve stukken tekst die bij elke stap in beeld komen. Het bouwen van de Toy-Con is een grappig, leerzaam en bovenal vermakelijk proces, waar je uren mee zoet bent.

Lees meer...

FeatureNintendo Labo laat je weer echt spelen

Creativiteit en fantasie komen samen.

VR, 4K, HDR, Augmented Reality, het zijn buzzwords waar je in de gamesindustrie niet meer omheen kunt. Al die innovaties moeten je honderden uren vermaken en vervoeren naar werelden waarvan je alleen maar kunt dromen. Nintendo haalt daar echter zijn schouders voor op en presenteert Nintendo Labo, een pakket kartonnen bouwplaten dat je uitnodigt om je eigen creativiteit aan te wakkeren. Onlangs bood Nintendo de kans om te ontdekken wat er nu zo speciaal is aan een paar vellen karton. Een hoop, zo blijkt.

Sander, Randolf en Bert blikken terug op een succesvol jaar voor de Nintendo Switch. Wat ging er goed, wat kon er beter en wat verwachten we van het komende jaar? Zie het op YouTube!

Bekijk: Nintendo Labo - Overzichtstrailer

Nintendo Labo is eerder dit jaar officieel aangekondigd. Het project laat zich het beste omschrijven als een reeks bouwpakketten voor de Nintendo Switch. Nintendo Labo gebruikt karton en de verschillende onderdelen van de Nintendo Switch om een 'interactieve ervaring' te creŽren.

Zo is in bovenstaande trailer te zien hoe je de Joy-Cons van een Switch kunt gebruiken om kartonnen voertuigen en beesten te laten bewegen. Het scherm van de Switch dient als bedieningspaneel. Je kunt ook zien hoe de techniek achter de verschillende Nintendo Labo-projecten werkt.

Je hebt de optie om de instructies van de verschillende Nintendo Labo-projecten te downloaden. Je kunt ook twee verschillende bouwpakketten aanschaffen. In april lanceert Nintendo tevens een pakket dat je in staat stelt om zelf Nintendo Labo-projecten te ontwerpen.

Lees meer...