NieR: Automata Nieuws

Nier: Automata is in bijna twee jaar tijd wereldwijd 3,5 miljoen keer verscheept, zo maakt uitgever Square Enix bekend. De cijfers hebben betrekking op het aantal fysieke en digitale leveringen aan winkels, daadwerkelijke verkoopcijfers zijn niet gedeeld.

Week-eindbazen #47

Wat spelen we dit weekend?

December klopt alweer op de deur. We kunnen bijna terugblikken op onze favoriete games van afgelopen jaar. De tijd om nog even snel wat games van onze ellenlange backlog af te vinken is dus aangebroken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Framerate pc-versie NieR: Automata verbeterd door fan patch

Een fan van NieR: Automata met de naam Kaldaien heeft een mod uitgebracht waarmee de framerate van de pc-versie wordt verbeterd.

De Fix Automata Resolution mod verhoogt de resolutie van de game van 900p naar 1080p. Daarnaast worden licht- en schaduweffecten geoptimaliseerd, waardoor een hogere framerate mogelijk is.

Op het Steam communityforum zijn spelers enthousiast over de werking van de mod. Het is nog niet duidelijk of Platinum Games zelf nog een officiŽle patch uitbrengt voor de game. Dirks NieR: Automata review lees je nog eens op de site.

Lees meer...

Nier: Automata komt naar de pc

Niet langer exclusief voor de PlayStation 4.

Nier: Automata komt naar de pc. Dit maakt uitgever Square Enix vandaag bekend. De game komt gelijktijdig met de PlayStation 4-versie uit op Steam.

Nieuwe details Nier: Automata onthuld

Nieuwe details Nier: Automata onthuld

Meerdere protagonisten en toegankelijke gameplay.

Nier: Automata regisseur Taro Yoko en producer Yosuke Saito onthullen nieuwe details omtrent hun aankomende actie role-playing game.

In een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu werd onder andere bekend gemaakt dat de game meerdere protagonisten heeft. Recente gameplaybeelden onthulden al de androÔde 2B, die volgens Taro Yoko niet per definitie als vrouw geduid kan worden. Het gender van de verschillende androÔden zijn volgens Yoko geheim, maar ze vertonen zowel mannelijke als vrouwelijke gelaatstrekken.

De game wordt grotendeels ontwikkeld door de studio PlatinumGames. Volgens Yoko kan de actievolle gameplay waar de ontwikkelaar bekend om staat sommige spelers enigszins afschrikken. De studio werkt er echter aan om de gameplay zo toegankelijk mogelijk te maken.

Lees meer...

Nieuwe trailer Nier Automata toont eerste gameplay

Nieuwe trailer Nier Automata toont eerste gameplay

Hakken en snijden op 60 frames per seconde.

Square Enix en Platnium Games tonen tijdens de Paris Games Week de eerste gameplay-beelden van Nier Automata.

De trailer laat het vrouwelijke hoofdpersonage zien, die het met twee zwaarden tegelijk opneemt tegen vijandige robots. Haar naam is 2B en ze is een androÔde. In de wereld van Nier mogen die geen emoties tonen, legt Platinum Games uit.

Ook zegt de studio dat de spelwereld gelinkt is aan die van de eerste Nier, waarbij er personages en locaties uit die game hierin opnieuw hun opwachting maken.

Lees meer...