NieR: Automata

Dankzij stijlvolle en spectaculaire combat staat gameplay in NieR: Automata op gelijke hoogte met verhaal en sfeer.

Belangrijke events

Nier: Automata is in bijna twee jaar tijd wereldwijd 3,5 miljoen keer verscheept, zo maakt uitgever Square Enix bekend. De cijfers hebben betrekking op het aantal fysieke en digitale leveringen aan winkels, daadwerkelijke verkoopcijfers zijn niet gedeeld.

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

Week-eindbazen #47

Wat spelen we dit weekend?

December klopt alweer op de deur. We kunnen bijna terugblikken op onze favoriete games van afgelopen jaar. De tijd om nog even snel wat games van onze ellenlange backlog af te vinken is dus aangebroken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Framerate pc-versie NieR: Automata verbeterd door fan patch

Een fan van NieR: Automata met de naam Kaldaien heeft een mod uitgebracht waarmee de framerate van de pc-versie wordt verbeterd.

De Fix Automata Resolution mod verhoogt de resolutie van de game van 900p naar 1080p. Daarnaast worden licht- en schaduweffecten geoptimaliseerd, waardoor een hogere framerate mogelijk is.

Op het Steam communityforum zijn spelers enthousiast over de werking van de mod. Het is nog niet duidelijk of Platinum Games zelf nog een officiŽle patch uitbrengt voor de game. Dirks NieR: Automata review lees je nog eens op de site.

Lees meer...

NieR: Automata review - Elegant, impactvol, hartverscheurend, hoopgevend

Taro Yoko is de bedenker en regisseur van de Drakengard-games en NieR. Zijn games staan bekend om hun duistere atmosfeer en onorthodoxe ontwerp dat de duistere kant van mensen onderzoekt. Ondanks matige gameplay en eentonige zijmissies, veroverde de eerste NieR veel harten met een sterk verhaal, cast en soundtrack. Dankzij de status als cultklassieker durft Square Enix het aan een vervolg te produceren. Yoko besluit dat de gameplay beter moet en schakelt PlatinumGames in. Een gouden ingreep, want NieR: Automata overtreft met ijzersterke sfeer, muziek ťn gameplay moeiteloos het origineel.

Als androÔde 2B moet je de aarde van robots bevrijden. Na een robotinvasie zijn de overblijfselen van de mensheid naar de maan gevlucht. 2B krijgt ondersteuning van 9S, een androÔde die de robots kan hacken. Hoewel het verhaal met de simpele opzet 'mensheid goed, robots slecht' begint, kom je er al snel achter dat dat een te zwart-witbeeld is. Waar de eerste secties zielloze vijanden voorschotelen, vertonen de robots al snel angst als ze 2B zien. Vanaf dat moment kom je ook andere levensvormen tegen en krijgt het verhaal diepte.

Hoewel NieR: Automata een vervolg is, hoef je het origineel niet te kennen om ervan te genieten of het verhaal te begrijpen. Voor terugkerende spelers is de game al vanaf de eerste klanken van Keiichi Okabe's fenomenale soundtrack herkenbaar. Enkele namen en personages komen je bekend voor, maar in essentie staat NieR: Automata uitermate goed op zichzelf.

Lees meer...

FeatureNieR: Automata - 5 dingen die je moet weten

Moet je de eerste NieR-game gespeeld hebben?

Square Enix verraste iedereen tijdens E3 2015 met de aankondiging van een nieuwe NieR-game. Veel meer dan enkele sfeerafbeeldingen kon de uitgever toen niet prijsgeven, maar inmiddels is er al een stuk meer bekend. Sterker nog, na Japan en Noord-Amerika is de game nu ook in Europa verkrijgbaar. Is het een vervolg? Wie is de nieuwe hoofdrolspeelster? Komen er oude bekenden in de game voor? Hier lees je de vijf belangrijkste feitjes over NieR: Automata.

FeatureAlle PlayStation 4 exclusieve games in 2017

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Gran Turismo Sport en Uncharted 4: The Lost Legacy.

Sony heeft een lijst met games onthuld die in 2017 exclusief voor de PlayStation 4 uitkomen. Daarin staan zowel grote AAA-games als kleine indiegames. Nieuwsgierig? Hieronder vind je een overzicht van alle games die je komend jaar op Sony's console kunt spelen.

Nier: Automata komt naar de pc

Niet langer exclusief voor de PlayStation 4.

Nier: Automata komt naar de pc. Dit maakt uitgever Square Enix vandaag bekend. De game komt gelijktijdig met de PlayStation 4-versie uit op Steam.

FeatureGame releases van 2016 om in de gaten te houden

Het belooft een mooi gamejaar te worden!

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe game releases. De periode van goede voornemens inlossen, is dan ook aangebroken. Als geld opzij zetten een daarvan is, wordt 2016 het jaar waarin je discipline flink op de proef wordt gesteld. Hoewel er nog tal van games in de pijplijn zitten, zijn er namelijk al de nodige aangekondigd. Het komende jaar belooft een mooi jaar met veel potentiŽle toppers te worden. Hoogtijd om de 25 meest belovende, reeds aangekondigde games van 2016 voor je op een rijtje te zetten.

Nieuwe details Nier: Automata onthuld

Nieuwe details Nier: Automata onthuld

Meerdere protagonisten en toegankelijke gameplay.

Nier: Automata regisseur Taro Yoko en producer Yosuke Saito onthullen nieuwe details omtrent hun aankomende actie role-playing game.

In een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu werd onder andere bekend gemaakt dat de game meerdere protagonisten heeft. Recente gameplaybeelden onthulden al de androÔde 2B, die volgens Taro Yoko niet per definitie als vrouw geduid kan worden. Het gender van de verschillende androÔden zijn volgens Yoko geheim, maar ze vertonen zowel mannelijke als vrouwelijke gelaatstrekken.

De game wordt grotendeels ontwikkeld door de studio PlatinumGames. Volgens Yoko kan de actievolle gameplay waar de ontwikkelaar bekend om staat sommige spelers enigszins afschrikken. De studio werkt er echter aan om de gameplay zo toegankelijk mogelijk te maken.

Lees meer...

Nieuwe trailer Nier Automata toont eerste gameplay

Nieuwe trailer Nier Automata toont eerste gameplay

Hakken en snijden op 60 frames per seconde.

Square Enix en Platnium Games tonen tijdens de Paris Games Week de eerste gameplay-beelden van Nier Automata.

De trailer laat het vrouwelijke hoofdpersonage zien, die het met twee zwaarden tegelijk opneemt tegen vijandige robots. Haar naam is 2B en ze is een androÔde. In de wereld van Nier mogen die geen emoties tonen, legt Platinum Games uit.

Ook zegt de studio dat de spelwereld gelinkt is aan die van de eerste Nier, waarbij er personages en locaties uit die game hierin opnieuw hun opwachting maken.

Lees meer...

Meest opvallende E3 2015 trailers

FeatureMeest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...