New Super Mario Bros. U Deluxe

New Super Mario Bros. U Deluxe grijpt teveel terug naar oude ideeŽn, waardoor de verder kundige platformer weinig indruk maakt.

New Super Mario Bros. U Deluxe review - Weinig nieuws onder de zon

In de New Super Mario Bros. U Deluxe review voor de Nintendo Switch onderzoekt Randolf hoe de Wii U-versie de tand des tijds heeft doorstaan. Zit het snor?

New Super Mario Bros. U Deluxe voor de Nintendo Switch is een port van New Super Mario Bros. U voor de Wii U, destijds een launchgame voor die console. Er moest en zou tegelijkertijd met de Wii U een nieuwe Mario-game in de schappen liggen, logisch dus dat er naar de New Super Mario Bros.-formule werd teruggegrepen. Tussen 2006 en 2012 kwamen er relatief snel achter elkaar games onder die noemer uit - daar kon er dus nog wel eentje bij. Logisch, maar Nintendo speelde duidelijk op safe. En zo kennen we de immer inventieve Mario-games eigenlijk niet. Ook de Switch-versie gaat daar onder gebukt.

De New Super Mario Bros.-games draaien om het neerzetten van een 'klassieke' Mario-ervaring en dat gaat verder dan alleen een 2D-sausje. Leveldesigner Takashi Tezuka zei ooit in een interview dat ieder Mario-level zijn eigen unieke element heeft. Door dat geheime recept wordt het nooit saai. Kijk maar eens naar Super Mario Galaxy of Super Mario Odyssey. Men neme het tarten van de zwaartekracht of het belichamen van vijanden als blauwdruk en vervolgens wordt er telkens weer een creatieve draai aan gegeven. De speelsheid spat ervanaf, geen enkel level is hetzelfde.

Lees meer...