Need for Speed 2017

Need For Speed Payback is een oppervlakkige racegame, zonder variatie en een te grote nadruk op loot boxes.

Belangrijke events

Need for Speed Payback review - Met een klapband langs de weg

Ontwikkelaar Ghost Games zette in 2015 zijn beste beentje voor met Need For Speed, een back to basics reboot van de 23-jarige serie. Het gas wordt nu voluit ingetrapt voor Need For Speed Payback. De ontwikkelaar pakt de basis van de vorige game en gooit daar een fikse lading Hollywoodflair overheen, met een beter verhaal en actie die niet zou misstaan in de gemiddelde blockbuster. Het wordt alleen al gauw duidelijk dat Ghost Games ergens een afslag heeft gemist en nu hopeloos klem zit in de modder.

Het verhaal van Need For Speed: Payback is allesbehalve blockbustermateriaal. Tyler, Jess en Mac zijn drie vrienden die belazerd worden tijdens een belangrijke race. Nu zijn ze erop uit om het respect van de ondergrondse racing cartels te verdienen, om zo wraak te nemen. Bijna alle dialogen zijn eindeloze stromen aan oneliners en comebacks van basisschoolniveau. Momenten als die van de Heist uit de E3-demo komen slechts zelden voor, terwijl de marketing van de game daar volledig om draaide. De game probeert met man en macht een stoer verhaal neer te zetten, vol coole personages. In plaats daarvan zit je opgescheept met pretentieuze rijkeluiskinderen die ogenschijnlijk alleen maar wraak willen omdat ze zich stierlijk vervelen.

Met het racen is het niet veel beter gesteld. De drie vrienden hebben hun eigen stijl, waardoor de missies variaties zijn op het wegkomen van politie, stunten en pijlsnel racen. De game bestuurt goed en is eenvoudig onder de knie te krijgen, maar de stijlen voelen niet bepaald uniek. Later krijg je toegang tot drag- en drift races, maar zelfs dan is er te weinig variatie te bespeuren. Bovendien moet je elk type race vijf keer doen voordat je verder mag met het verhaal. Er zijn weliswaar side bets die per race een uniek doel bieden, maar al met al heb je na de introductie van alle racetypes alles in de game al gezien.

Lees meer...

5 opvallende gamereleases november

Met onder meer Call of Duty: WW2, Star Wars Battlefront 2 en Need For Speed Payback.

Nog twee maanden en dan zitten we alweer in 2018. De gamereleases van oktober brachten onder meer Super Mario Odyssey, Assassin's Creed: Origins en Wolfenstein 2. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Illegale straatraces en criminele activiteiten: Need for Speed Payback blijft dicht bij zijn roots en schotelt opnieuw het kat-en-muisspelletje tussen straatracer en oom agent voor. Wat echter alles verbindt, is het thema wraak. Waarom is nog niet helemaal duidelijk, maar het is al wel bekend dat de drie hoofdpersonages Tyler, Jess en Mac het tegen de machtige criminele organisatie The House willen opnemen. Dat kartel heeft namelijk de gehele onderwereld van Fortune Valley in zijn greep.

Electronic Arts zendt vanavond om 18:30 uur een livestream uit vanaf de Gamescom-beurs in de Duitse stad Keulen. Tijdens het evenement geeft de ontwikkelaar onder andere meer FIFA 18 info, meer Need for Speed Payback info en Star Wars Battlefront 2 info.

Eerste Need for Speed: Payback gameplay trailer getoond

Electronic Arts onthult tijdens EA Play de eerste gameplaytrailer van Need for Speed: Payback.

De trailer laat zien dat je met een team exclusieve auto's steelt. Daarbij kun je voertuigen rammen en uitschakelen. Auto's beschikken nu over levenbalkjes en er ligt een grote nadruk op gevechten.

Tijdens het spelen kun je tussen de personages Tyler, Jess en Mac wisselen.

Lees meer...

Need For Speed Payback - Release, gameplay, trailer en alles wat we weten

De geruchten waren er al, maar nu is het zeker: een nieuwe Need For Speed komt eraan scheuren. Dit najaar maak je namelijk in Need For Speed Payback het asfalt onveilig. Met opgefokte bolides, spectaculaire achtervolgingen en een vendetta tegen de onderwereld is de link met Fast & Furious snel gemaakt. Benieuwd wat er allemaal onder de motorkap zit? Hier lees je alles wat je over de racegame moet weten.

Need For Speed Payback Releasedatum

De Need For Speed Payback release is 10 november 2017. De game komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Lees meer...