Moss

Virtual reality tilt deze oerdegelijke platformer met een onvergetelijk hoofdpersonage naar een nog hoger niveau.

Je hebt vast en zeker gehoord: er is een grote PlayStation VR prijsverlaging gebeurd! Het is dus goedkoper dan ooit om een virtual reality headset voor je PlayStation 4 aan te schaffen, en we kunnen je dat enkel maar aanraden. Twijfel je nog? Lees hier dan de PlayStation VR review. Vergeet niet om ook ons overzicht met de 5 beste gaming headsets te lezen zodat je meteen een goede koptelefoon hebt voor je VR ervaring!

Moss review - Onvergetelijk avontuur in VR

Virtual reality is fascinerender dan eender welke andere manier van gamen. Nu de technologie je toelaat om je volledig in een game onder te dompelen, is het mogelijk om vertrouwde concepten op een heel andere manier te beleven. VR-platformer Moss van kersverse ontwikkelaar Polyarc is daar het perfecte voorbeeld van. Bakken charme waar zelfs de meest prestigieuze animatiefilms een puntje aan kunnen zuigen en traditionele, maar zeer verzorgde gameplay leveren sowieso een sterke titel op. Het feit dat alles zich in virtual reality afspeelt, tilt dit passieproject nog een flink niveau hoger.

Moss is Quill, en Quill is Moss. De eerste keer dat deze schattige muis in beeld komt, is onvergetelijk. Met haar pluizige oren en nieuwsgierige ogen steelt Quill namelijk meteen je hart. Het is echter het gebruik van virtual reality dat de doorslag geeft. Doordat Quill slechts enkele centimeter voor je neus rondloopt en de animaties volledig natuurlijk en perfect zijn, geloof je helemaal in de kwetsbaarheid van dit wezentje. Haar staart zwiept heen en weer, ze rolt elegant lage richels op, en als je te dicht bij haar komt, dan schrikt ze even. Het is alsof een Pixar-film voor je ogen tot leven komt.

Het is niet enkel Quill die een diepe indruk nalaat. De sfeerschepping van Moss is namelijk over de hele lijn ijzersterk. Het verhaal wordt verteld door middel van een sprookjesboek, waarbij jij de bladzijden omdraait en de pagina's gevuld zijn met extreem gedetailleerde en prachtige tekeningen. De echte uitblinkers zijn de adembenemende omgevingen. Een mistig bos met herten die in de achtergrond grazen en een volle maan die door de wolken loert. Een middeleeuws dorp met uitgerafelde vaandels aan de muren en een immens kasteel dat boven alles uittorent. Alles werkt samen om je in de sprookjessfeer onder te dompelen, en je verrekt haast je nek terwijl je elk detail op probeert te slorpen.

Lees meer...

Week-eindbazen #09

Wat spelen we dit weekend?

Maart is begonnen! Dus Assassin's Creed Origins: Curse of the Pharaoh, Ni No Kuni 2 en Far Cry 5 zijn bijna uit. Om de tijd te verdrijven spelen we nog wat enkele titels uit onze backlogs. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!