Monster Hunter X

Monster Hunter Generations voelt ontzettend vertrouwd aan, waardoor de game een gezonde mix van voorgaande delen is.

Denk je aan Capcom, dan denk je over het algemeen aan Street Fighter, Resident Evil en Devil May Cry. In Japan is echter de Monster Hunter-serie mateloos populair. Monster Hunter Generations behoort tot de vierde generatie en plaveit de weg naar mogelijk het officiële vijfde deel in de serie. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste weetjes van Capcoms action-RPG.

Monster Hunter Generations review - Vertrouwd op jacht

Het is moeilijk om uit te leggen waarom de Monster Hunter-reeks zo aantrekkelijk is. De immens populaire serie is in Japan een onderdeel van het dagelijkse leven. Een cultstatus ontbreekt in het Westen, maar het is wel duidelijk dat er met elk deel aspirant-jagers bijkomen. Monster Hunter Generations is de jongste telg en slaat een brug tussen eerdere delen.

In de basis doet Monster Hunter Generations niets anders dan zijn voorgangers. Er is een dorp dat in nood is en je hulp nodig heeft. Je kiest één van de veertien verschillende wapentypes, zoekt interessante missies uit en gaat op jacht naar één van de vele monsters die het dorp teisteren. Na een hevig gevecht maak je het monster van kant en versnijd je hem voor z'n ledematen en andere voorwerpen, zodat je nieuwe wapens en uitrustingen kunt maken. Met sterkere wapens en bepantsering krijg je sterkere roofdieren neer, waardoor je wilt blijven upgraden. Het is een spelconcept dat al jaren standhoudt en waar Capcom in principe niks aan hoeft te veranderen.

Toch vernieuwt Capcom de manier waarop je je aanvallen uitvoert. Dat doet de ontwikkelaar overigens op positieve wijze. Nog altijd heb je de standaardaanvallen die je gebruikt om monsters tijdens openingen aan te vallen, maar daarnaast heb je nog keuze uit vier verschillende Hunting Styles en diverse Hunting Arts. Kort gezegd zijn de Arts nieuwe verdedigende of aanvallende vaardigheden op basis van je wapenkeuze. Denk aan ontwijkmanoeuvres, speciale combo's of statusverhogende effecten.

Lees meer...

Rathalos, Zinogre, Gore Magala, Tigrex, Kirin en Deviljho. Als je onbekend bent met de Monster Hunter-reeks zit je nu hoogstwaarschijnlijk te fronsen. Het zijn de exotische namen van intimiderende monsters die in Monster Hunter Generations hun opwachting maken. Een spin-off waar menige jager al lange tijd op zit te wachten.

Monster Hunter X aangekondigd

Dit jaar nog uit in Japan.

Monster Hunter X is het nieuwste deel binnen de Monster Hunter-reeks. Dat heeft Nintendo tijdens een Japanse Nintendo Direct bekendgemaakt. Net zoals Monster Hunter 4 Ultimate komt de titel exclusief naar de Nintendo 3DS.