Call of Duty: Modern Warfare 2 Nieuws

Gerucht: Call of Duty: Modern Warfare 2 remaster heeft geen multiplayer

De Call of Duty: Modern Warfare 2 remaster lijkt steeds waarschijnlijker. Dat melden diverse bronnen nadat een pagina van de game op Amazon Italy is verschenen.

Opvallend is dat de remaster geen multiplayer bevat. Die was wel inbegrepen bij Call of Duty: Modern Warfare Remastered, dat vorig jaar lanceerde. Verder is op de productpagina te zien dat Modern Warfare 2 Remastered op 30 april uitkomt.

Gamesite CharlieIntel geeft aan dat de remaster daadwerkelijk in de maak is. Ook bronnen van Eurogamer.net bevestigen dat Modern Warfare 2 een remaster krijgt. Uitgever Activision heeft tot dusver echter nog niet op de berichten gereageerd.

Lees meer...

Breivik 'trainde' met Modern Warfare 2

WoW blijkt een ideale dekmantel.

De 32-jarige terrorist Anders Breivik, die vorige vrijdag een autobom liet ontploffen in de politieke wijk van Oslo en daarna een dodelijke schietpartij startte op een eiland verderop, was een fervent gamer. Dat valt te lezen in een 1500 pagina's tellend manifest dat de man vooraf had geschreven.

West en Zampella krijgen gelijk

Er zijn genoeg bewijzen voor een rechtszaak.

Rechter Elihu Berle heeft geoordeeld dat er genoeg bewijzen zijn in de zaak van Jason West en Vince Zampella tegen uitgever Activision. Dat meldt de Hollywood Reporter.

De Russische media linken een scène uit Modern Warfare 2 aan de terroristische aanslag op de luchthaven Domodedovo in Moskou. Dit meldt de New York Times (dank u, Eurogamer.net).

Infinity Ward is geherstructureerd

Drie studio's voor CoD-franchise.

De geplaagde studio Infinity Ward is volledig geherstructureerd. Dit meldt IGN. De voorzitter en CEO van Activision Blizzard Jean-Bernard Lévy denkt daarbij dat na het succes van Call of Duty: Black Ops er elk jaar gelijkaardige verkoopcijfers te rapen vallen.

9 miljoen exemplaren MW2 verkocht

Black Ops belooft het nog beter te doen.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is een uiterst populaire FPS en dat blijkt nog maar eens uit de cijfers. Er zijn al meer dan 9 miljoen exemplaren van het spel over de toonbank gegaan wereldwijd, waarvan 530.000 in de Benelux. Dat zijn bijna genoeg spellen om de gehele Belgische populatie aan het gamen te zetten.

Kotick verbreedt horizon

Wil een grotere deel van de koek.

De CEO van Activision Blizzard Bobby Kotick wil een grotere deel van de koek. Dit blijkt uit een interview met de Financial Times.

Nieuwe modi MW2 bannen killstreaks

Geen helikopter meer voor jou.

Robert Bowling, creative strategist bij Infinity Ward, meldt wat goed nieuws op zijn Twitter. Het wordt mogelijk om Modern Warfare 2 zonder killstreaks te spelen.

Nieuwe MW2 glitch

Game blijft kopzorgen geven.

Het wordt bijna dagelijkse kost. Sinds de release van Call of Duty: Modern Warfare 2 worden er dagelijks steeds meer glitches gevonden in het online gedeelte van de game. Maar onlangs is waarschijnlijk de meest vervelende glitch gevonden op het online slachtveld van de Xbox 360 community.

Alweer mensen weg bij Infinity Ward

Dev. Modern Warfare verliest talent.

Ongeveer een maand geleden kregen we te horen dat de twee hoofden van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella, het bedrijf verlaten hadden op een niet zo mooie manier. Er was zelf zoveel commotie rond het ontslag dat redacteur Jasper besloot om het hele voorval eens wat dieper te bespreken in een zeer interessant artikel genaamd Call of Duty: Legal Warfare.

DLC voor Modern Warfare 2 beschikbaar

Stimulus Pack te vinden op Xbox Live.

Ben je in bezit van een Xbox 360, heb je nog wat (lees: 1200) Microsoft Points over en speel je regelmatig Modern Warfare 2? Dan is vandaag je geluksdag, want je kan vanaf nu het Stimulus Pack downloaden voor Modern Warfare 2.

Modern Warfare 2 glitches keren terug

Online gamers zijn kwaad

Mensen die Modern Warfare 2 al sinds de release online spelen, hebben er al heel wat de revue zien passeren. Online glitches als de Javelin glitch, de Ice Skating glitch en de Equipment glitch terroriseerden de eerste paar maanden de MW2 community. Maar aan deze verveling kwam een einde wanneer Infinity Ward een serie van patches uitbracht om al het vals spelen tegen te gaan.

MW2 mappack kost 1200 MS Points

Te veel, zeggen fans

Call of Duty Modern Warfare 2 krijgt er binnenkort enkele maps bij. Op 30 maart komt er namelijk een mappack uit voor de game, genaamd “Stimulus Pack”. De pack, die volgens nieuwe bronnen niet vijf maar drie maps zal bevatten, is momenteel nog exclusief aangekondigd voor de Xbox 360. Een aankondiging om de pack ook op PS3 en de PC te laten verschijnen is nog niet gemaakt.

Toekomst Call of Duty uit de doeken

Nieuw genre, nieuwe ontwikkelaar en MMO?

Gisteren liet Maarten weten dat twee kopstukken, zijnde Jason West en Vince Zampella, studio Infinity Ward verlaten hadden na een ontslag. Beide heren werkten aan Call of Duty: Modern Warfare 2, een van de grootste monsterhits in de geschiedenis van de videogames ooit.

Oprichters Infinity Ward ontslagen

Activision spant rechtszaak in.

Website G4 meldt dat er problemen zijn bij ontwikkelaar Infinity Ward, de makers van de Modern Warfare-serie. De twee belangrijkste bedrijfsleiders Vince Zampella en Jason West zouden zijn ontslagen.

X10: DLC Modern Warfare 2 eerst op X360

Precieze datum en inhoud nog niet bekend.

Call of Duty 4: Modern Warfare 2, de meest succesvolle game uit de geschiedenis als het aankomt op verkoopcijfers, zal binnenkort haar eerste DLC-pack mogen verwelkomen. Wat het precies zal worden is nog onduidelijk, maar de jongens en meisjes van Infinity Ward konden het niet laten om toch wat aan te kondigen op het X10-event in Amerika.

Modern Warfare 1.07 patch nu beschikbaar

Modern Warfare 1.07 patch nu beschikbaar

Enkele foutjes van de baan.

Als sinds de release van MW2 is er bijna wekelijks een update uitgekomen voor het spel. Deze laatste versie bevat de volgende verbeteringen:

Zal de level 10 Prestige hack op de PS3 herstellen. Deze stelde spelers vroeger in staat om level 10 Prestige te verkrijgen door middel van het vervangen van hun savedata.

De 1887 shotgun die je kan vrijspelen op level 67 zorgde de afgelopen weken voor heel wat rondvliegende controllers en schreeuwende spelers. Men kan deze shotgun namelijk “dualwield”en, wat leidde tot vrij frustrerende situaties. De accuraatheid en sterkte van deze shotgun werd wat terug geschroeft.

Lees meer...

Time Magazine kiest 10 beste games 2009

Nummer één is alvast erg voorspelbaar...

Aaaah lijstjes, ze zijn bij iedereen populair. Of het nu gaat om een rangschikking gebaseerd op de capaciteiten van je ex-partners of de beste voetbalmomenten van het afgelopen jaar, lijstjes doen het altijd goed. Speciaal daarom willen we jullie even laten weten dat het gerenommeerde Time Magazine een top tien heeft gemaakt waarin ze de - volgens hun - beste games van 2009 rangschikken.

Cheaters MW2 vliegen van servers af

PC-versie wordt onder handen genomen.

Cheaten tijdens het spelen van een singleplayer game kan ons helemaal niets schelen, maar wanneer gamers het doen binnen de multiplayer zijn ook wij niet al te gelukkig. Het euvel zien we regelmatig opduiken in shooter uitgerust met een online component, en nu is ook Call of Duty 4: Modern Warfare 2 het slachtoffer geworden van deze ziekelijke activiteit. Gelukkig heeft Infinity Ward de touwtjes in de handen.

Velen zullen wel kunnen beamen dat de multiplayer van de nieuwste Call of Duty game een vrij verslavend effect kan hebben. Voor sommigen kan deze verslaving toch wel een ietwat vervelende gevolgen hebben. Zo heeft een 48 jarige rechter uit het Verenigd Koninkrijk toegegeven dat hij zichzelf ziek gemeld had omdat hij te moe was van een nachtelijke sessie MW2. Hierdoor werd een rechtszaak uitgesteld.

PC-versie Modern Warfare 2 een succes

Ongeacht alle controverse gaat het goed.

Ondertussen hebben al meer dan 220.000 gamers hun ongenoegen laten horen omtrent de afwezigheid van dedicated servers in de PC-versie van Modern Warfare 2 via een online petitie. Deze mensen lanceren een boycot tegen de versie voor computers en geven aan dat ze het spel niet zullen kopen totdat Infinity Ward het serverprobleem oplost.

Werkt derde dev. aan Call of Duty?

Een studio buiten Infinity Ward en Treyarch.

Modern Warfare 2 ligt nu al eventjes in de winkels en het spel blijft maar zonder ophouden over de toonbank vliegen. Zo heeft de game ondertussen al 550 miljoen dollar opgebracht, en het is dan ook niet verwonderlijk dat uitgever Activision grootste plannen heeft voor hun first person shooter reeks.

Videomontage launch Call of Duty: Modern Warfare 2

Videomontage launch Call of Duty: Modern Warfare 2

Militairen, games en een afterparty.

Een tijdje terug waren redacteurs Jasper, Edelbert en Steph aanwezig op het nachtelijke launchevent van Call of Duty: Modern Warfare 2 te Gent. Op onze Facebook pagina gaven we jullie al de kans om de sfeer op te snuiven in een fotoreportage, maar nu hebben we ook een kakelverse filmmontage klaar rond het evenement.

In het filmpje krijgen we te zien hoe een verzameling militairen vanuit de ramen van een gebouw ontsnapt en voelen we enkele aanwezige gamers aan de tand rond Modern Warfare 2. We krijgen zelfs rond het einde een flard te zien van de afterparty te Gent, al blijven verdere beelden voorlopig nog even in het archief van onze redactie steken.

Het net geen zes minuten durende filmpje is vanaf vandaag op onze eigen Facebook pagina te vinden.

Lees meer...

MW2 gecensureerd in Rusland

Niet blij met positie als slechterik.

Modern Warfare 2, die vorige week gepaard met heel wat controverse wereldwijd een slordige 6 miljoen keer over de toonbank vloog, ziet er nu een beetje anders uit in Rusland.

Modern Warfare 2 verkoopt fenomenaal

Kaap van de vijf miljoen in zicht.

Dat Modern Warfare 2 een succes zou worden konden we jullie een jaar geleden al vertellen, maar dit slaat toch echt wel alles! Activision laat vandaag trots weten dat de allernieuwste Call of Duty ondertussen al 4,7 miljoen keer over de toonbank is gevlogen wanneer men de verkoop uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk samentelt.

Foto's van lancering Modern Warfare 2

Nachtelijke verkoop was een succes!

Uitgever Activision nodigde ons uit voor de spectaculaire nachtopening van de Free Record Shop in Gent voor de lancering van Call of Duty: Modern Warfare 2, waarna redacteurs Jasper en Edelbert hun bedje lieten voor wat het was en de sfeer gingen opsnuiven. Wat ze daar allemaal te zien kregen kunnen jullie zien binnen het fotogedeelte van onze eigen, trendy en erg sfeervolle Facebook pagina.

Ook in 2010 een nieuwe Call of Duty

Laat Activision WOII volledig vallen?

Tijdens een conference call met Activision liet de uitgever weten dat we volgend jaar een nieuwe Call of Duty zullen mogen verwelkomen. De aankondiging komt enkele dagen voordat Modern Warfare 2, het allernieuwste deel binnen de reeks, in de winkelrekken verschijnt.

Hans Zimmer is mee

Games interessant, zegt componist.

In een interview met de USA Today vertelde blockbuster filmcomponist Hans Zimmer, bekend van onder andere The Lion King en Black Hawk Down, over zijn ervaringen met het componeren van de muziek voor het opkomende Call of Duty: Modern Warfare 2. "Het verschilt eigenlijk niet zoveel van aan een film te werken, alleen dat je zekere dingen niet kan doen. Je weet niet hoe lang de speler erover gaat doen om aan het einde te geraken, dus de dingen waar wij muzikanten van uitgaan - wij werken met zo'n grote dynamische stukken - dat is plots weg. Dus we moeten op een andere manier denken."

Third person mode in Modern Warfare 2?

UPDATE: Activision reageert nu zelf.

Call of Duty: Modern Warfare 2 zal inslaan als een bom midden november. Het spel is zonder twijfel een van de grootste releases van 2009, en tot nu toe ziet alles er ook nog eens overdreven smakelijk uit. De singleplayer lijkt vol te zitten met overweldigende actie, terwijl we qua multiplayer ook een sublieme ervaring mogen verwachten.

Minimum specs Modern Warfare 2 bekend

Is je PC upgraden nodig, of niet?

Infinity Ward heeft net de systeemeisen voor Call of Duty: Modern Warfare 2 vrijgegeven. Mocht je het spel dus niet voor de Xbox 360 of PlayStation 3 kopen neem je deze best eventjes door, zodat je weet of je computer het spel überhaupt wel aankan:

Activision was tegen Modern Warfare

Uitgever wou liever meer WOII-spellen.

Nu klinkt het bijna ondenkbaar, maar ooit bleek uitgever Activision, de eigenaar van de Call of Duty-reeks, tegen een sprong naar het heden te zijn binnen haar FPS-serie. Inderdaad, het bedrijf wou liever dat ontwikkelaar Infinity Ward spellen rond de Tweede Wereldoorlog zou blijven maken.

Modern Warfare richting het witte doek?

Infinity Ward tweet erop los.

BioShock, Broken Sword, Prince of Persia, Warcraft, er lijkt wel geen ophouden te komen aan films die rond spellen zullen verschijnen de komende drie jaar. Gisteren kregen we omtrent die laatste trouwens wat meer nieuws te horen, maar vandaag is het alweer de beurt aan een ander spel dat zich een weg begint te banen naar het witte doek.

Vertraging PC-versie Modern Warfare

Gelukkig slechts twee weekjes.

Het lijkt wel alsof de PC-versies van spellen de laatste tijd steeds een tikkeltje later dan hun gebroeders op de consoles verschijnen. Een tijdje geleden kregen we hetzelfde bericht al te horen omtrent Borderlands, en nu is het de beurt aan Call of Duty: Modern Warfare 2.

Geen demo Modern Warfare 2

...maar wel eens het spel beschikbaar is.

Terwijl demo's de ideale manier zijn om potentiële klanten alsnog over de schreef te trekken - of net niet - zijn er zo nu en dan ontwikkelaars die het nut ervan deels ontkennen. Vandaag is het beurt aan Infinity Ward die via hun Twitter account hebben aangegeven dat er geen plannen zijn om een demo - niet singleplayer, nog multiplayer - van Call of Duty 4: Modern Warfare 2 vrij te geven.

Modern Warfare 2 verschijnt in Japan

Square Enix doet dienst als uitgever.

Misschien klinkt het als de meest logische zaak ooit dat Call of Duty 4: Modern Warfare 2 ook in Japan zal verschijnen, maar dat is het niet. Terwijl wij tegenwoordig heel wat Japanse games in Europa in de winkels terugvinden, is het in het land van de reizende zon niet zo vanzelfsprekend dat Westerse titels - zoals Call of Duty - ook daar verschijnen.

Hans Zimmer en Modern Warfare 2?

Tip: de link is muziek.

Hans Zimmer, de man die onder andere muziek maakte voor films als The Dark Knight, Pirates of the Caribbean en Gladiator, lijkt stilaan de overstap te maken naar videospellen. Doordat de industrie steeds groter aan het worden is lijkt het niet eens zo gek dat een bekende componist ook binnen deze markt zijn werk laat horen, en met welk spel kun je jezelf beter introduceren dan met Call of Duty: Modern Warfare 2?

Geen public beta Modern Warfare 2

Geen public beta Modern Warfare 2

Wordt inhouse getest.

Infinity Ward heeft aangegeven dat ze niet van plan zijn om een Public Beta te houden voor het Multiplayer gedeelte van Modern Warfare 2. Dit komt voornamelijk doordat ze zich echt willen concentreren op het maken zelf, en niet met het regelen en onderhouden van een beta. Bij infinity Ward hebben ze zelf een testteam wat het spel al dagelijks aan het spelen is.

Sinds de start van het project wordt de Multiplayer al intensief In-house getest en het team gaat er vanuit dat ze het zonder externe hulp voor elkaar gaan krijgen. Mochten ze voor hun gevoel toch dingen gemist hebben, dan kunnen ze alsnog een beta starten.

Lees meer...