Call of Duty: Modern Warfare 2 Features

Call of Duty: Modern Warfare 4 - Release date, multiplayer, co-op en alles wat we weten

Het lijkt ondertussen zo goed als zeker: 2019 wordt het jaar waarin de Modern Warfare-reeks terugkeert. De signalen die worden uitgestuurd zijn namelijk moeilijk te negeren. De vraag is niet of er weldra een Call of Duty: Modern Warfare 4-reveal plaatsvindt, maar eerder wanneer.

In 2007 veranderde de allereerste Modern Warfare voor altijd het shooterlandschap en hoewel het betwijfelbaar is of Call of Duty ooit nog diezelfde impact gaat hebben, zal Modern Warfare 4 ongetwijfeld inslaan als een bom. Hier vertellen we je alles dat we al kunnen weten over de game.

Inhoud

Lees meer...

FeatureCall of Duty: Elite

De toekomst van de FPS-ervaring?

Onder de codenaam "Call of Duty: Beachhead" kregen we een uitnodiging om op de E3-beurs het geheime project onder ogen te krijgen. De wildste geruchten deden de ronde, men vermoedde zelfs op een bepaald moment dat er onder die bewuste naam een Third Person Shooter of actiegame van Call of Duty in de maak was. Bij het betreden van de presentatiekamer wordt echter duidelijk dat het project intussen al officieel werd voorgesteld via de trailer die onderaan het artikel te vinden is. Beachhead is namelijk het speciale online project dat intussen door het leven gaat als Call of Duty: Elite.

FeatureCall of Duty: Legal Warfare

Het plotse ontslag in kaart gebracht.

De videogamewereld heeft er weer een schandaal bij. Vorige week werden Jason West en Vince Zampella, eigenaars van ontwikkelingstudio Infinity Ward, aan de deur gezet door uitgever-eigenaar Activision Blizzard wegens 'ongehoorzaamheid' en 'contractbreuk'. Infinity Ward is de studio achter de Call of Duty- en Modern Warfare-reeks en met Modern Warfare 2 was Infinity Ward in november 2009 verantwoordelijk voor de meest succesvolle lancering van een entertainmentproduct ooit. Op een luttele vier dagen tijd, nog voordat de game goed en wel uitgebracht was in Europa, had Activision al 4.7 miljoen exemplaren verkocht, goed voor een omzet van zo'n 370 miljoen dollar. Momenteel flirt de game met de kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren en heeft Modern Warfare 2 Activision Blizzard al meer dan een miljard dollars opgebracht.

Wie wordt de eerste president van Europa? Waar was Yanina de nacht van zaterdag op zondag? En komt de Sint ook langs op onze redactie? Allemaal vragen waarop de redactieleden bij Eurogamer BelgiŽ een duidelijk antwoord klaarhebben, maar daar gaat het niet om bij de Roundtable. Hier draait het om de game-industrie en wat daarbinnen zoal gaande was de voorbije week. Elke zondag trachten wij onze mening te ventileren omtrent een bepaald onderwerp en trekken we voorzichtig een conclusie. Wat de ultieme waarheid is beslis jij, de lezer, natuurlijk zelf. Heb zeker geen schroom om je in de reacties uit te spreken over het onderwerp waarrond de Roundtable deze week draait. Elke mening is van belang! Om dit extra in de verf te zetten hebben we ook Karsten van het populaire maandblad Chief uitgenodigd om zijn mening te delen.

FeatureEurogamer GamesCom Awards

Zowel van Eurogamer BelgiŽ als van het hele Netwerk.

Journalisten die binnen de game-industrie werken zijn potverdorie verwende rakkers. Ze mogen de hele wereld afreizen om allerlei titels maanden - en soms zelfs jaren - voordat ze in de winkels verschijnen uit te testen, komen terecht op van de pot gerukte feestjes waar drank, spijzen en losbandige grieten overvloedig aanwezig zijn, en toch vinden ze altijd wel wat om over te klagen. Zo ging het ook op de allereerste editie van de GamesCom te Keulen. De ene vond het te druk, de andere was niet gelukkig met het aantal exclusieve titels en een heleboel leden van de pers vonden simpelweg dat het 'geen E3' was. In elk van deze beweringen zit zeker waarheid, maar wij verzekeren met de hand op ons hart dat de GamesCom een excellente aangelegenheid was en wij hunkeren nu al naar het moment waarop we onze toegangstickets voor volgend jaar ontvangen.