Minecraft: Xbox 360 Edition Nieuws

Microsoft maakt bekend dat Minecraft beschikbaar wordt gesteld aan Xbox Game Pass-abonnees. De game is vanaf 4 april speelbaar. Een Xbox Game Pass-abonnement kost 9,99 euro per maand en biedt toegang tot meer dan honderd Xbox One- en Xbox 360-games, waaronder sinds kort ook Just Cause 4.

Geen updates meer voor Minecraft op Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U

Geen updates meer voor Minecraft op Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U

Nightmare before Christmas Mash-Up Pack nu uit.

Ontwikkelaar 4J Studios maakt op Twitter bekend te stoppen met Minecraft-updates voor de PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360 en Wii U. Op de pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en voor smartphones blijft het werk wel gewoon doorgaan.

Patch 1.83 is vandaag uitgekomen, en voor de verouderde consoles is dat tevens de laatste update. De Nightmare before Christmas Mash-Up Pack maakt er deel van uit, met daarin skins uit de gelijknamige film. Ook katten en panda's zijn toegevoegd, naast bamboe-planten en scaffolding-blokken voor het bouwen van liften.

Een andere recente, grote update die ook nog op alle voorgaande platforms is uitgekomen, is de Aquatic update met daarin de optie om onder water te bouwen. In 2012 kreeg de Xbox 360 als eerste console een Minecraft-versie. In 2014 kocht Microsoft Minecraft voor 2,5 miljard dollar.

Lees meer...

Microsoft: 'Geen plannen voor Minecraft 2'

Wil de fanbase niet ondermijnen.

Microsoft is niet van plan om een vervolg op Minecraft uit te brengen. Dat stelt Microsofts hoofd van de Minecraft-divisie Helen Chiang tegenover Gamesindustry.biz. Volgens Chiang zou het geen logische zet zijn, omdat de fanbase dan uit elkaar zou worden gedreven.

Update consoleversie Minecraft voegt nieuwe dieren toe

Update consoleversie Minecraft voegt nieuwe dieren toe

Is laatste patch voor Better Together update.

Ontwikkelaar Mojang brengt een patch voor de consoleversie van Minecraft uit die onder andere nieuwe dieren aan de game toevoegt.

De update introduceert onder andere lama's en papegaaien als nieuwe diersoorten. Ook krijgt de consoleversie schatkaarten, Observer Blocks, de Totem of Undying en de optie om de kleur van een bed te wijzigen.

Mojang introduceert ook twee betaalde uitbreidingen voor de consoleversie van de game. Deze pakketten voegen nieuwe tracks voor de Glide minigame en nieuwe skins met een dier-thema toe.

Lees meer...

Minecraft: Console Edition update voegt Elytra toe

Minecraft: Console Edition krijgt in December de grootste update van het jaar. Dat meldt ontwikkelaar Mojang op het Mojang-blog.

"Er komen nieuwe vijanden, blokken, voorwerpen, status-effecten en allemaal andere, kleine aanpassingen. We willen een paar nieuwigheden toelichten, maar de rest blijft een verassing", aldus Mojang.

Twee van de uitgelichte toevoegingen zijn Elytra en End Cities. Elytra bevat een insectachtige zweefvlieger en een optie om een terrein te genereren met de optie 'Amplified Terrain'.

Lees meer...

Max Brooks werkt aan een officiële Minecraft-roman, genaamd Minecraft: The Island. Volgens uitgever Del Rey is The Island het eerste deel in een op Minecraft-gebaseerde serie. Wanneer de roman uitkomt, is nog niet bekend.

Consoleversie Minecraft krijgt grote update

Consoleversie Minecraft krijgt grote update

Voegt onder andere nieuwe Biomes toe.

Ontwikkelaars Mojang en 4J Studios maken bekend dat de consoleversie van Minecraft binnenkort een grote update krijgt. De volledige patch notes vind je op het Minecraft forum.

De patch is in ontwikkeling voor de PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360 en Xbox One. Toevoegingen aan de game zijn onder andere nieuwe dieren en blocks.

De consoleversie van Minecraft krijgt ook de Mesa, Birch Forest Savanna, Deep Ocean en Snowless Taiga Biomes. De Ocean Biome introduceert tevens onderwater dungeons met nieuwe vijanden en een speciale eindbaas.

Lees meer...

Minecraft: Wii U Edition duikt op bij PEGI

Voor een release in december.

Leeftijdsclassificatiebureau PEGI heeft een Wii U-versie van Minecraft opgenomen in zijn database, onder de naam Minecraft: Wii U Edition. Ontwikkelaar Mojang heeft deze variant van de bouwgame nog niet aangekondigd.

Minecraft update laat cross-play toe tussen Windows 10 Edition en Pocket Edition

Een update voor Minecraft stelt je vanaf nu in staat cross-play uit te voeren tussen de Windows 10-versie van Minecraft en Minecraft: Pocket Edition voor maximaal vijf vrienden.

De update vormt onderdeel van patch 0.12.1 voor wie de bèta-versie van Minecraft: Windows 10 Edition speelt.

Om samen te spelen moet iedereen op hetzelfde netwerk zitten. In het optiemenu moet je 'Local Server Multiplayer' aanzetten en dan de relevante game uitkiezen in het Play-menu.

Lees meer...

Producent Minecraft-film stapt op

Werd het niet eens met Mojang.

Filmproducent Shawn Levy gaat niet door met het produceren van de Minecraft-film, omdat hij het niet eens kan worden met Minecraft-ontwikkelaar Mojang. Beide partijen hebben een andere visie voor de film voor ogen.

Verkoop Mojang aan Microsoft bevestigd

Mojang geeft meer uitleg.

De verkoop van ontwikkelaar Mojang AB aan Microsoft is officieel. Vorige week nog waren de twee bedrijven in verregaande gesprekken. Op de site van Mojang AB geeft de ontwikkelaar meer uitleg.

Minecraft-maker lanceert Cliffhorse

Paard versus gebergte.

Minecraft-maker Markus 'Notch' Persson onthult zijn nieuwste game: Cliffhorse. In de gratis te downloaden titel speel je een paard dat eindeloos langs bergen rent.

Minecraft krijgt Mass Effect-content

Exclusief voor de Xbox 360-versie.

De Xbox 360-versie van Minecraft krijgt een downloadbare uitbreiding (DLC) die gebaseerd is op het Mass Effect-universum. Dat heeft 4J Studios bekendgemaakt.

Minecraft krijgt verbeterde world generator en biomes

Mojang werkt aan nieuwe bloemen en bomen.

In een blogpost meldt Minecraft-ontwikkelaar Mojang dat ze druk werken aan een verbeterde world generator voor het enorm populaire spel. Die moet onder meer zorgen voor meer verfijnde en afwisselende biomes.

Minecraft en Fez komen naar PS3, PS4 en Vita

En ook Borderlands 2 zal op Sony's nieuwste handheld verschijnen.

Sony's platformen mogen binnenkort twee geweldige indie toppers verwelkomen. Zowel de PS3, de PS4 als de Vita zullen Fez en Minecraft in hun gamma krijgen.

Minecraft verkoopt meer dan 10 miljoen exemplaren op PC

Volgende update voegt paarden toe.

Mojang's blokkenspel Minecraft heeft de mijlpaal van tien miljoen verkochte exemplaren bereikt, dat heeft lead designer Jens Bergensten via Twitter kenbaar gemaakt. Hij voegde aan het bericht ook een niet zo subtiele hint toe die al zeker één feature van de volgende update voor het spel verklapt.

Prachtige skylines gemaakt in Minecraft

Kunst met een kubusvormige k.

Soms stoten we op geweldige bouwsels in het populaire blokjesspel Minecraft. Vandaag was weer zo'n dag. Minecraftkunstenaar Rikkuness specialiseert zich in het bouwen van prachtige skylines van grootsteden. De afbeeldingen ervan die hij de wereld instuurt zijn adembenemend mooi.

FigurePrints, een bedrijfje dat zich specialiseert in het namaken van videogame objecten, heeft een nieuwe productietak opgestart. De onderneming die eerder al character models van World of Warcraft-spelers en Xbox Live Avatars namaakte, zal dat vanaf nu ook doen met (een deel van) iemands Minecraft wereld.

De Xbox 360-versie van het nog steeds ongelooflijk populaire spel Minecraft kreeg nog niet zo lang geleden een gigantisch update die het spel naar versie 1.8.2 bracht. Over al die veranderingen kan je in ons artikel van vorige week uitgebreid lezen. Wat er echter ook werd toegevoegd waren een hoop bugs.

Minecraft krijgt een update naar versie 1.8.2 op de Xbox 360

Minecraft krijgt een update naar versie 1.8.2 op de Xbox 360

Meer mobs, mee voedsel, meer biomes, meer blokjes, meer alles!

Wie Minecraft op zijn Xbox 360 opstart zal worden geconfronteerd met een update. Die update zal een pak nieuwe dingen in je blokkenwereld introduceren. De Xbox-versie kruipt hierdoor een pak dichter bij de PC-versie van het spel.

Voor een volledige en extra uitgebreide lijst moet je op de Minecraft Wiki zijn. Wij leggen echter graag de voornaamste toevoegingen uit in het lijstje hieronder.

De Xbox 360 krijgt eindelijk zijn eigen Creative Mode. In deze mode ben je onsterfelijk en heb je toegang tot een oneindig aantal van elk blokje in het spel. Leuk om snel absurd grote creaties mee te maken.

Lees meer...

MineCon 2012 trekt naar Frankrijk

Creepers, Notch en Mickey Mouse.

Vorig jaar was de MineCon in Las Vegas, de beurs georganiseerd door Minecraft-makers Mojang waar ze al hun titels tentoonstellen, voor velen onder ons misschien wat te ver om heen te reizen. Dit jaar heb je dat excuus alvast niet meer. De MineCon van 2012 komt namelijk naar ons buurland Frankrijk.

De Xbox-versie van Minecraft is aan versie 1.7.3 toe. Hiermee worden heel wat dingen toegevoegd die het spel weer een stapje dichter brengen bij de pc-versie. Onder meer nieuwe voorwerpen en functies doen hun intrede, bugs worden verdelgd en veel meer. Hieronder een lijst van de belangrijkste veranderingen en toevoegingen:

Xbox-editie van Minecraft krijgt een update

De xbla-versie van Minecraft krijgt een update. Dit is de eerste en tot zover enige game op de Xbox 360 die kosteloos wordt bijgewerkt.

De game, die ondertussen al meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan is op Microsoft's console, voegt in de update onder meer een autosave-functie toe, de mogelijkheid om alle hulpbalkjes en -venstertjes uit te schakelen en zal je onder meer een waarschuwing geven als je lava op je spawnplek plaatst.

Daarnaast zijn er ook nog een hele hoop bugfixes die afrekenen met crashes en errors op allerlei gebieden.

Lees meer...

FortressCraft developer beschuldigt Notch van DDos aanval en belt de politie

Minecraft Xbox 360 doet het er niet minder om: maakt winst in een uur!

Als je als game developer eenmaal een geniaal concept hebt bedacht kun je met een beetje logisch nadenken twee dingen zonder uitzondering verwachten: 1) je game wordt een groots succes en doet het digitale landschap voorgoed veranderen en 2) opportunistische griezels gaan aan de haal met jouw briljante ideeën om er zo zelf ook een slaatje uit te slaan.

De Xbox Live Arcade-versie van Minecraft zal aanvankelijk uitgebracht worden zonder Kinect-functionaliteit. Dat werd duidelijk op de Spring Showcase van Microsoft. De ongelooflijk succesvolle indie-game van Mojang had normaal eind vorig jaar al op XBLA moeten verschijnen.

Indie Game: The Movie

De wereld achter de indie game.

De laatste jaren is de independent game groter dan ooit tevoren geworden. Games als Minecraft, Limbo en Bastion hebben bewezen dat er geen miljoenen nodig zijn om fantastische titels te maken en dat creativiteit en originaliteit niet aan een budget gebonden zijn.

Xbox-versie Minecraft uitgesteld

Release in de lente volgend jaar.

Minecraft mag dan al ruim een jaar als zoete broodjes verkopen (bijna vier miljoen stuks intussen), officieel moet de game nog verschijnen en die release laat niet lang meer op zich wachten. Op 18 november zal Markus 'Notch' Persson himself in Las Vegas tijdens MineCon de release in goede banen leiden. Het originele plan was om niet veel later ook de Xbox-360 port uit te brengen, maar die versie lijkt nu wat vertraging opgelopen te hebben.

Dat lees je goed, het lijkt erop dat we binnenkort al dan niet ongewenst bezoek zullen krijgen in onze Minecraft-werelden van enkele epische bezoekers. Notch, bedenker van Minecraft, liet via Twitter weten dat er draken op komst zijn door er deze screenshots te posten.

Minecraft krijgt nog 2 grote features

Voor officiële release in november.

Minecraft-vader Notch heeft op zijn blog gezegd dat hij nog twee grote features in Minecraft wil steken voor de officiële release van de game op 18 november. Momenteel is de game nog in beta.

Minecraft-dev daagt Bethesda uit

Tot een partijtje Quake 3.

Vaak zijn rechtszaken saai, slepen ze lang aan en kosten ze je handenvol geld. Waarom een geschil dan niet buiten de rechtszaal oplossen met een partijtje Quake 3? Heel wat spectaculairder en rechtvaardiger dan de doorsnee rechtszaak. Dat moet Minecraft-bedenker Markuss 'Notch' Persson gedacht hebben toen hij Bethesda eerder vandaag uitdaagde tot een spelletje Quake 3.

Notch over Minecraft voor de X360

Aanpassingen aan besturing op komst.

Hoewel de E3-persconferentie van Microsoft wat lauw aanvoelde, was de aankondiging dat Minecraft naar Xbox Live Markterplace zou komen een aangename verrassing. De bedenker van het spel, Markus "Notch" Persson, heeft het vandaag over de X360-versie van het spel, en geeft aan dat de nieuwe editie van Minecraft "ontworpen werd om beter te werken op een console".