Minecraft: Windows 10 Edition Nieuws

Geen updates meer voor Minecraft op Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U

Geen updates meer voor Minecraft op Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U

Nightmare before Christmas Mash-Up Pack nu uit.

Ontwikkelaar 4J Studios maakt op Twitter bekend te stoppen met Minecraft-updates voor de PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360 en Wii U. Op de pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en voor smartphones blijft het werk wel gewoon doorgaan.

Patch 1.83 is vandaag uitgekomen, en voor de verouderde consoles is dat tevens de laatste update. De Nightmare before Christmas Mash-Up Pack maakt er deel van uit, met daarin skins uit de gelijknamige film. Ook katten en panda's zijn toegevoegd, naast bamboe-planten en scaffolding-blokken voor het bouwen van liften.

Een andere recente, grote update die ook nog op alle voorgaande platforms is uitgekomen, is de Aquatic update met daarin de optie om onder water te bouwen. In 2012 kreeg de Xbox 360 als eerste console een Minecraft-versie. In 2014 kocht Microsoft Minecraft voor 2,5 miljard dollar.

Lees meer...

Microsoft: 'Geen plannen voor Minecraft 2'

Wil de fanbase niet ondermijnen.

Microsoft is niet van plan om een vervolg op Minecraft uit te brengen. Dat stelt Microsofts hoofd van de Minecraft-divisie Helen Chiang tegenover Gamesindustry.biz. Volgens Chiang zou het geen logische zet zijn, omdat de fanbase dan uit elkaar zou worden gedreven.

Minecraft krijgt Stranger Things DLC

Meer dan 50 personages uit beide seizoenen.

Microsoft en Mojang maken bekend dat Minecraft een officieel Stranger Things DLC-pakket krijgt. De Stranger Things Skins Pack bevat meer dan 50 skins uit de gelijknamige serie en kost 3 euro.

Minecraft: Console Edition update voegt Elytra toe

Minecraft: Console Edition krijgt in December de grootste update van het jaar. Dat meldt ontwikkelaar Mojang op het Mojang-blog.

"Er komen nieuwe vijanden, blokken, voorwerpen, status-effecten en allemaal andere, kleine aanpassingen. We willen een paar nieuwigheden toelichten, maar de rest blijft een verassing", aldus Mojang.

Twee van de uitgelichte toevoegingen zijn Elytra en End Cities. Elytra bevat een insectachtige zweefvlieger en een optie om een terrein te genereren met de optie 'Amplified Terrain'.

Lees meer...

Max Brooks werkt aan een officile Minecraft-roman, genaamd Minecraft: The Island. Volgens uitgever Del Rey is The Island het eerste deel in een op Minecraft-gebaseerde serie. Wanneer de roman uitkomt, is nog niet bekend.

Minecraft: Wii U Edition duikt op bij PEGI

Voor een release in december.

Leeftijdsclassificatiebureau PEGI heeft een Wii U-versie van Minecraft opgenomen in zijn database, onder de naam Minecraft: Wii U Edition. Ontwikkelaar Mojang heeft deze variant van de bouwgame nog niet aangekondigd.

Minecraft update laat cross-play toe tussen Windows 10 Edition en Pocket Edition

Een update voor Minecraft stelt je vanaf nu in staat cross-play uit te voeren tussen de Windows 10-versie van Minecraft en Minecraft: Pocket Edition voor maximaal vijf vrienden.

De update vormt onderdeel van patch 0.12.1 voor wie de bta-versie van Minecraft: Windows 10 Edition speelt.

Om samen te spelen moet iedereen op hetzelfde netwerk zitten. In het optiemenu moet je 'Local Server Multiplayer' aanzetten en dan de relevante game uitkiezen in het Play-menu.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 28

Met Metal Gear Solid 5, Call of Duty: Black Ops 3, Windows 10 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Minecraft: Windows 10 Edition aangekondigd

Bta lanceert tegelijkertijd met Microsofts nieuwe besturingssysteem.

Mojang en Microsoft hebben een nieuwe versie van Minecraft aangekondigd. Minecraft: Windows 10 Edition Beta lanceert tegelijkertijd met Microsofts nieuwe besturingssysteem op 29 juli.