Middle-Earth: Shadow of War

Middle Earth: Shadow of War is vele malen groter dan zijn voorganger, maar bezwijkt onder nutteloze toevoegingen van lage kwaliteit.

Belangrijke events

Middle Earth: Shadow of War update verwijdert microtransacties

Een nieuwe update voor Middle Earth: Shadow of War verwijdert alle microtransacties in de game.

Het Garrison-menu laat je nu je Orcs trainen en upgraden, waar je nu alleen Mirian voor betaalt. Ook ontgrendel je hier de Orcs die je voorheen alleen via Online Vendetta's en Ranked Conquests kon verdienen.

Er zijn ook nieuwe vaardigheden toegevoegd, en de level cap is nu tachtig. Je krijgt ook meer XP voor het voltooien van Nemesis-missies, het doden van Captains en het volbrengen van Online Conquests.

Lees meer...

Middle Earth: Shadow of War review - Een lange schaduw over Midden-aarde

"Het is tijd voor een nieuwe Ring." De laatste woorden uit Shadow of Mordor gonzen door de nieuwste game van ontwikkelaar Monolith als klappen op een aambeeld. Er is niet alleen een nieuwe Ring gesmeed, maar ook een nieuwe game die viermaal zoveel verhaal en gameplay bevat. Middle Earth: Shadow of War bouwt alle aspecten van zijn voorganger uit. Meer is beter zou je denken.Tenminste, als dat niet ten koste gaat van de algemene kwaliteit. Middle Earth: Shadow of War is een vermakelijke game, maar alleen als je een aantal problemen op de koop toe wilt nemen.

De Orcs stralen opnieuw in de schijnwerpers en zijn verreweg het meest interessante element van de game. Het Nemesis-systeem doet uitstekend zijn werk door je diverse vijanden voor te schotelen. Ditmaal kunnen Orcs je in een hinderlaag leggen en hoewel dat een perfect uitgekiende stealthmissie om zeep kan helpen, is het nooit storend. Het is allemaal onderdeel van een levende wereld en dat soort verstoringen zorgen voor interessante situaties in plaats van irritatie. Het Nemesis-systeem maakt het keer op keer de moeite waard om de grijns van je tegenstander zijn smoel te halen, al dan niet door zijn kop eraf te klieven.

Althans, zo hoeft het niet te eindigen. Je kunt ook Orcs aan jouw leger toevoegen, zodat ze naast je vechten. Je kunt ze de leiding geven over hun eigen leger, als spion in de gelederen van een Warchief laten infiltreren of hen jou laten vergezellen als jouw persoonlijke bodyguard. Dat betekent overigens niet dat gedomineerde Orcs je eeuwig trouw zweren. Ze kunnen je verraden, of zich verraden voelen door jou omdat je al dan niet bewust hun bloedbroeder doodt. Het voegt een nieuwe dimensie aan het Nemesis-systeem toe, dat net zo dynamisch blijft als de bestaande elementen.

Lees meer...

Ontwikkelaar Monolith laat er geen gras over groeien. Middle Earth: Shadow of War is ongeveer vier keer zo groot als Middle Earth: Shadow of Mordor. Dat geldt voor gameplay, de omgevingen en het verhaal. Die smeltkroes van grootschalige en bombastische ideeŽn vormt de basis van Shadow of War, eentje waar je volgens Monolith wel een tijd zoet mee bent. Dit zijn de vijf belangrijkste dingen die je moet weten.

7 opvallende gamereleases oktober

Met onder meer Wolfenstein 2, Super Mario Odyssey, Assassin's Creed Origins.

De herfstblaadjes dwarrelen langzaam van de bomen, dus hoog tijd om je met een stapel games thuis op te sluiten. De gamereleases van september brachten onder meer Destiny 2 en FIFA 18. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Dat het Lord of the Rings-universum nog genoeg inspiratie biedt voor games die zich in Middle-earth afspelen, is geen understatement. De wereld die Tolkien in zijn boeken heeft gecreŽerd, is illuster, magisch en vol finesse. Het is al heel wat dat ontwikkelaar Monolith Productions in 2014 de vrijheid kreeg om een uniek verhaal over Middle-earth en zijn inwoners mocht vertellen. Het nalatenschap van Tolkien wordt immers goed beschermd. Het vervolg Middle-earth: Shadow of War neemt eveneens die vrijheid om het verhaal van Talion en Celebrimbor verder te vertellen.

Middle-earth: Shadow of War - Release, gameplay en alles wat we weten

Middle-earth staat bekend om Hobbiton, de beeldschone Arwen, The One Ring en Gimli's bijl. Voor de gamesindustrie vormen de boeken van Tolkien een onuitputtelijke bron van inspiratie. Sinds 2011 werkt Monolith Productions aan games binnen het Lord of the Rings-universum, zonder te focussen op de eerder vertelde verhaallijnen. De nadruk ligt namelijk vooral op nieuwe hoofdpersonen en wraak. Dat geldt ook voor Middle-earth: Shadow of War, de sequel op het veelal geprezen Middle-earth: Shadow of Mordor.

Releasedatum

De Middle-earth: Shadow of War releasedatum is 25 augustus 2017. De game komt dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. Daarnaast is bekend dat Middle-earth: Shadow of War een Xbox Play Anywhere game is.

Lees meer...

Middle-earth: Shadow of War trailer onthult gameplay

Uitgever Warner Bros. heeft een eerste gameplay trailer voor Middle-earth: Shadow of War uitgebracht. In het filmpje is onder andere te zien hoe je forten van Orcs verovert.

De trailer begint met een overzicht van de spelwereld in Shadow of War. Je hebt in de game de optie om verschillende forten op de orcs te veroveren. Dankzij je nieuwe Ring van Macht heb je meer opties voor het leiden van grote groepen orcs en andere wezens.

Volgens een persbericht speelt Shadow of War zich af tussen de gebeurtenissen in De Hobbit en In de Ban van de Ring. Het Nemesis-systeem uit Shadow of Mordor is uitgebreid zodat ook je medestanders een 'eigen, persoonlijk verhaal' krijgen.

Lees meer...

Gerucht: details vervolg Middle-earth: Shadow of Mordor gelekt

Er zijn mogelijk details over een vervolg op Middle-earth: Shadow of Mordor gelekt. De gelekte informatie is afkomstig van een inmiddels verwijderde pagina op de website van de Amerikaanse winkelketen Target.

Volgens het lek heet het vervolg Middle-earth: Shadow of War. Hoofdpersoon Talion en het Nemesis-systeem keren allebei terug. Daarnaast meldt de beschrijving van de game dat je een eigen Ring van Macht smeedt.

Verder wordt gemeld dat je forten kunt veroveren, aan 'enorme veldslagen' mee kunt doen en dat je een eigen leger Orcs kunt aanvoeren. Uiteindelijk neem je het in Shadow of War op tegen de NazgŻl en tegen Sauron zelf.

Lees meer...