Metro Exodus

Metro Exodus biedt een prachtige wereld en een craftingsysteem die beide de claustrofobische survivalaspecten prima versterken.

FeatureGame releases maart 2019 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer The Division 2, Sekiro: Shadows Die Twice en Yoshi's Crafted World.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. De lente staat voor de deur waardoor we geleidelijk uit onze winterslaap kunnen ontwaken, maar er zijn nog genoeg redenen om binnen te blijven. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van maart.

Het vervolg op Metro 2033 en Metro: Last Light is uit, dus het is tijd om de metrotunnels van Moskou te verlaten en de postapocalyptische wereld van Metro Exodus te verkennen. Hier lees je vijf dingen die je over de game moet weten.

Metro Exodus review - De tunnels uit, de wijde wereld in

Na jaren van isolatie overwint Sander in zijn Metro Exodus review zijn pleinvrees en trekt hij het postapocalyptische Rusland in.

Ontwikkelaar 4A Games heeft het zich met Metro Exodus niet gemakkelijk gemaakt. Voor het derde deel in de serie is er namelijk besloten om de claustrofobische tunnels van de Moskouse metro te verlaten, in ruil voor uitgestrekte gebieden die je prikkelen om op onderzoek te gaan. Toch daagt de studio zichzelf uit om de kern van de serie te behouden, terwijl hij de status quo opschudt door de game ditmaal hoofdzakelijk bovengronds te laten afspelen. En hoewel het eindproduct absoluut een aantal ruwe randjes bevat, is het niet moeilijk om Metro Exodus van harte aan te bevelen.

Die open gebieden zijn ook het absolute paradepaardje van de game. De wens daartoer komt deels vanuit het artdesignteam en dat is merkbaar, want de game slooft zich constant uit om zich van zijn beste kant te laten zien. Er zijn vier grote gebieden in de game die visueel enorm van elkaar verschillen, van de bosrijke Taiga tot een dorre en bloedhete woestijn. Vooral het imposante lichtspel zowel binnen als buiten verbluft constant, en het oog voor detail is te merken aan de vele gebouwen die er allemaal uniek uitzien. Elk gebied is liefdevol ontworpen en pusht de reeds negen jaar oude 4A-engine tot het uiterste.

Lees meer...

Feature7 opvallende gamereleases van februari 2019

Met onder meer Far Cry New Dawn, Metro Exodus en Anthem.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Het jaar is met onder meer met de Resident Evil 2 remake uitstekend begonnen, dus hopelijk wordt die positieve lijn voortgezet. Hieronder lees je de zeven meest opvallende gamereleases van februari.

Deep Silver maakt bekend dat de pc-versie van Metro Exodus het eerste jaar na de release exclusief beschikbaar is via de Epic Games Store. Pas vanaf 15 februari 2020 komt de game naar Steam en andere webwinkels. Eerder raakte ook al bekend dat The Division 2 exclusief naar de Epic Games Store komt.

De demo van Metro Exodus was speelbaar op Gamescom 2018 en bood een dwarsdoorsnede van alle elementen van de aankomende game. Opnieuw trotseer je als de Ranger Artyom de ongastvrije omgevingen van postapocalyptisch Rusland, maar deze keer zonder de relatieve veiligheid van je thuis in de metrotunnels.Tijdens een dertig minuten durende gameplaysessie liet de game zich van zijn beste kant zien, maar toonde hij ook twee nieuwigheden die nog niet helemaal weten te overtuigen.

E3 2018 - Alle PC games die we verwachten te zien

Age of Empires 4? Monster Hunter World? Anno 1800?

De PC Gaming Show is sinds 2015 een vaste waarde op de E3-beurs, maar kon de afgelopen jaren nooit echt overtuigen. Toch hoeven pc-gamers niet bang te zijn om dit jaar opnieuw op hun honger te blijven zitten. Naast enkele exclusieve titels gaan we ervan uit dat ook de meeste cross-platform games dit jaar een pc-versie krijgen. Hieronder lees je welke pc-games (waarschijnlijk) op de E3 2018 te vinden zijn.

E3 2018 - Alle Xbox One games die we verwachten te zien

Forza Horizon 4? Crackdown 3? Halo 6?

In tegenstelling tot Sony houdt Microsoft zijn kaken op elkaar als het aankomt op het aantal verkochte consoles. Volgens sceptici is dat een teken aan de wand. Toch is het nog veel te vroeg om de Xbox One (X) af te schrijven. De Amerikaanse fabrikant belooft zelf in ieder geval dat we tijdens de E3 2018 de 'grootste show ooit' te zien krijgen. We zijn dan ook erg benieuwd wat er allemaal uit de hoge hoed van Microsoft getoverd wordt. Alle zekerheden, twijfelgevallen en wildste geruchten over de Xbox One-games lees je hier.

E3 2018 - Alle PS4 games die we verwachten te zien

The Last of Us: Part 2? Death Stranding? Spider-Man?

Elk jaar is Sony een van de hoofdrolspelers op de Electronic Entertainment Expo. Ook de 24e editie van 's werelds grootste gamebeurs zal daar geen uitzondering op zijn. Er zijn weinig ontwikkelaars die voor hun games de PlayStation 4 overslaan en daarnaast heeft de Japanse fabrikant ervan zelf ook nog eens de nodige exclusives in de pijplijn zitten. Welke PS4-games zie je (waarschijnlijk) op de E3 2018 terug? Je leest het allemaal hier.

Metro Exodus uitgesteld naar 2019

Metro Exodus blijft nog in het donker.

Ontwikkelaar 4A games en uitgever Deep Silver laten weten dat de release Metro Exodus naar het eerste kwartaal van 2019 is verschoven. De Metro Exodus release stond oorspronkelijk voor 2018 gepland.

THQ Nordic koopt Koch Media

Bedrijf was eigenaar van o.a. Deep Silver.

Uitgever THQ Nordic heeft het bedrijf Koch Media gekocht voor 121 miljoen euro. Koch is de eigenaar van Dead Island-uitgever Deep Silver.

Metro Exodus komt in de herfst van 2018 uit

Een nieuwe trailer verzacht de pijn van het lange wachten.

Uitgever Deep Silver maakt bekend dat Metro Exodus in de herfst van 2018 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uitkomt. Daarnaast is er tijdens de Game Awards een nieuwe trailer van de game uitgebracht.

Eerste Metro Exodus gameplay getoond

Eerste Metro Exodus gameplay getoond

Vechten tegen de tundra.

Tijdens de Microsoft E3 persconferentie zijn de eerste beelden van Metro Exodus getoond, van ontwikkelaar 4A Games.

In de trailer zijn verwoekerde en besneeuwde landschappen te zien, alsook verlaten metrotunnels. Opnieuw vecht je tegen gemuteerde wezens, maar ditmaal lijkt de game in een open wereld af te spelen.

De game draait volgens Microsoft het best op de Xbox One X, die ook tijdens de persconferentie onthuld is. De game is ook beschikbaar voor Windows 10.

Lees meer...