Metro 2033: The Last Refuge

Spotlight

Metro 2033

Would you please mind the gap?

VideoMetro 2033 - Trailer

De tram nemen zal nooit meer hetzelfde zijn...

VideoMetro 2033 - Trailer

Kijk 24 jaar in de toekomst.

Belangrijke events

31st March 2010

Metro 2033 launch trailer

31st March 2010

Metro 2033

5th March 2010

Metro 2033 - Trailer

3rd November 2009

Metro 2033 - Trailer

Volgende Metro-game lanceert in 2017

UPDATE: Deep Silver komt met officiŽle verklaring.

UPDATE: Uitgever Deep Silver laat middels een officiŽle verklaring weten dat het bedrijf niet van plan is om volgend jaar een nieuwe Metro-game uit te brengen. De uitgever heeft echter nog wel 'ambitieuze plannen' voor de reeks.

Wie kocht welke games van THQ?

De studio is in stukjes gehakt en verdeeld.

Het is officieel gedaan met uitgever THQ. Ondanks het overweldigende succes van hun Humble Bundle moest de studio toch de deuren sluiten. Eerder vandaag werden de eigendommen van THQ verkocht aan de hoogste bieder. Hieronder een lijstje met wie nu precies wat kocht en wat ze daarvoor neertelden.

Humble THQ Bundle krijgt extra games en DLC

Verkocht al meer dan 700.000 stuks.

De Humble THQ Bundle doet het zeer goed. Op minder dan tien dagen tijd kochten al meer dan 700.000 mensen de collectie games van uitgever THQ. De organisatie achter het pretpakket vond dat dat mocht worden gevierd en gooide wat extraatjes op de al geweldige hoop games.

Humble Bundle zegt indie vaarwel met de Humble THQ Bundle

Zeven games van de uitgever voor geen geld.

De jongens van Humble Bundle hebben weer een pracht van een bundel in elkaar gestopt. De organisatie die normaal collecties van indiegames voor een lage prijs verkoopt gooit het nu echter over een andere boeg. De komende twee weken kan je namelijk een reeks games van uitgever THQ kopen in de Humble THQ Bundle.

De Eurogamer Benelux podcast is geboren!

Aflevering 1 ziet na meerdere tests het levenslicht.

Beste bezoekers van Eurogamer Benelux, vandaag is een historische dag. Ontkurk de champagne, steek het vuurwerk af en maak er een ongelofelijk feestje van. Na ontelbare tests, verschillende audiogedrochten en onfortuinlijke omstandigheden zijn we er eindelijk in geslaagd om van start te gaan met een officiŽle podcast op Eurogamer Benelux!

FeatureCedric's Favorite Five of 2010

...ťn zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Wanneer Steph in zijn top vijf stelde dat 2010 een mager gamejaar was zat ik te mee te knikken achter mijn computerscherm: 2010 stelde me inderdaad teleur op vlak van games. Niet dat er te weinig games zijn verschenen of dat deze van povere kwaliteit waren, maar echt veel verrassingen kregen we nu ook niet voorgeschoteld. Bovendien blijkt dit jaar meer dan ťťn uitgever beslist te hebben om de PC-versie van hun game uit te stellen of achterwege te laten. Red Dead Redemption of Assassin's Creed: Brotherhood zul je hier dus niet zien verschijnen, hoewel uit de lijstjes van andere redacteurs blijkt dat dit twee stevige kanshebbers waren om erin te belanden. Uiteindelijk schra(a)pte ik toch een waardige top 5 bij elkaar, die het waard is in de collectie te belanden. Let's roll!

FeatureFrederik's Favorite Five of 2010

...ťn zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

"Het is gebeurd", zoals Erik Van Looy zou zeggen. Alea iacta est en de resultaten zijn binnen. Vandaag is het mijn beurt om uit de doeken te doen welke titels van 2010 wederom een geslaagd gamejaar gemaakt hebben. Maar alvorens ik die vijf bewuste titels hier de hemel inprijs, toch even een woordje over de afgelopen 365 dagen. De grootste gebeurtenis van het jaar was zonder enige twijfel de plotse breuk tussen Activision en het bestuur van topstudio Infinity Ward. Het besloten, maar tegelijk open karakter van de gamesindustrie is verdwenen en werd ingeruild voor een veeleer bekrompen en hebberige attitude van de uitgevers. Het punt dat ik hier in deze -veel te korte- alinea wil maken is dat in 2010 nog maar eens duidelijk werd dat centjes nog te vaak ten spijt gaan van de creativiteit. Gelukkig wierpen meer indie-games dan ooit hun volle gewicht in de schaal om de balans in evenwicht te brengen en het hoeft dan ook geen verrassing te heten dat zij mijn top 5 bijna volledig bezetten.

Metro 2033

Metro 2033

Would you please mind the gap?

Gisteren kregen we via zowat alle grote nieuwsnetwerken te horen dat er een aanslag had plaatsgevonden in de Russische metro. Zeker negenendertig mensen kwamen om het leven, al zou dat aantal nog makkelijk omhoog kunnen gaan. Als we ontwikkelaar 4A Games en uitgever THQ mogen geloven zal het gerommel in de Russische metro in de toekomst niet bepaald verminderen. Zo zal er binnen ongeveer twintig jaar een kernoorlog plaatsgevonden hebben waardoor het grootste deel van onze aardbol helemaal verwoest zal zijn, inclusief Moskou, de plek waar de sfeervolle first person shooter Metro 2033 zich afspeelt.

4A Games baseerde zich voor het verhaal van Metro 2033 op een gelijknamig en in Rusland uitermate succesvol boek geschreven door Dmitry Glukhovsky. Beide partijen lijken erg trots op deze samenwerking gezien je tijdens het spelen meer dan eens het geschreven werk op digitale tafels ziet liggen, maar dat volledig terzijde. Jij neemt de rol aan van Artyom, een voornamelijk zwijgzame held die zich een weg moet banen door met monsters bezaaide metrotunnels en zo nu en dan ook bovengronds zijn gezicht laat zien. Een nucleaire catastrofe heeft heel wat verderf weten te zaaien waardoor de mensheid ondergronds is gaan leven, maar naast een plaag van gemuteerd gespuis is er duidelijk meer aan de gang in de Russische versie van The Londen Underground.

Het verhaal van Metro 2033 stijgt zonder enige twijfel boven het plot van het gemiddelde schietspel uit. De reis die je samen met Artyom aflegt laat je kennismaken met oprecht interessante personages, toont je paranormale verschijnselen en laat je van tijd tot tijd op het puntje van je stoel zitten doordat er onverwachtse dingen gebeuren. Tenminste, wanneer je het spel voor de eerste keer speelt. Metro 2033 is namelijk een uitermate rechtlijnige game waarin exploratie nagenoeg helemaal uit den boze is. Hebben we hier meteen al een negatief punt ontdekt? Niet noodzakelijk.

Lees meer...

Waarom geen PS3-versie Metro 2033?

En is er een vervolg op komst?

De release van Metro 2033, een post-apocalyptische shooter die er zeer smakelijk uitziet komt steeds dichterbij. Vanaf 19 maart zullen we deze game van ontwikkelaar 4A en uitgever THQ mogen verwelkomen, en dat op de PC en Xbox 360...maar hoe zit het dan met de PlayStation 3?