Metal Gear Survive

Metal Gear Survive heeft goede ideeŽn, maar doet er te weinig mee. Zo drukt het geen unieke stempel op de reeks.

Belangrijke events

Metal Gear Survive review - Komt niet uit de schaduw

Metal Gear is veranderd. Na het vertrek van geestelijke vader Hideo Kojima staat de toekomst van de reeks op losse schroeven. Ontwikkelaar Konami gooit de handdoek echter niet in de ring en presenteert Metal Gear Survive, een survival game met de nadruk op grondstoffen verzamelen en zombies vermoorden. De game mengt de oerdegelijke gameplay van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain met nieuwe ideeŽn, om op eigen benen te kunnen staan ten opzichte van de hoofdreeks. Bovendien speelt multiplayer ditmaal een grotere rol. Lukt het Metal Gear Survive om zijn eigen stempel op de serie te drukken, of is de schaduw van Big Boss te lang om uit te ontsnappen?

De game start aan het einde van Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, waar Mother Base wordt aangevallen door XOF. Nadat Big Boss en Miller in een helikopter weten te ontsnappen, opent er een allesverslindend wormgat dat jouw zelfgemaakte soldaat naar Dite brengt. In die alternatieve dimensie word je met een groep eendimensionale personages geconfronteerd, die niet in de buurt komen van de charmes van Big Boss en zijn bonte kornuiten. Het verhaal blijft daardoor oppervlakkig en gaat veel te serieus om met de bovennatuurlijke chaos. Het ontbreekt aan luchtige momenten die de soms melodramatische toon kunnen opbreken, waardoor de game een belangrijk component van Metal Gears unieke identiteit mist.

De gameplay is gebaseerd op die van Metal Gear Solid 5, met een aantal aanpassingen. Zo moet je constant op zoek naar eten, drinken en grondstoffen. Met de grondstoffen bouw je je basis uit, terwijl je met het eten en drinken je constant slinkende honger- en dorstmeters bijvult. Voedsel is schaars en binnen een mum van tijd heb je weer honger, waardoor je met trillende benen noodgedwongen op jacht moet. Sla je teveel eten in, loop je weer het risico dat het bederft. Naarmate de game vordert, moet je je groeiende basis voorzien van eten, drinken en medische benodigdheden omdat je ook voor andere overlevenden zorgt. De regels om te overleven zijn strikt en je hebt nooit volledig grip op de situatie, maar Dite is dan ook geen gastvrije omgeving. Ondanks enkele frustraties past dit element van management dan ook perfect bij de survival-formule van de game.

Lees meer...

Week-eindbazen #08

Wat spelen we dit weekend?

Blijkbaar heeft Miyazaki's Dark Souls 3 bijna de gehele redactie in zijn greep. Toch zijn er enkele andere games die hier en daar opduiken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Metal Gear Survive krijgt nog een beta

Metal Gear Survive krijgt nog een beta

En deze keer mogen pc-spelers meedoen.

Konami laat weten dat een tweede beta voor Metal Gear Survive gepland staat. De testfase loopt van 16 tot 18 februari. In tegenstelling tot de eerste Metal Gear Survive beta kun je nu ook op de pc spelen.

De beta bevat net als vorige keer drie missies en live events verspreid over twee maps. Bovendien ontvang je als beloning enkele in-game items voor de volledige game. Die lanceert op 20 februari voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Konami kondigde Metal Gear Survive aan in 2016. Het is de eerste Metal Gear game zonder bedenker Hideo Kojima aan het roer.

Lees meer...

Metal Gear Survive open beta nu beschikbaar

Uitgever Konami heeft via Twitter laten weten dat een open bŤta voor Metal Gear Survive vanaf nu speelbaar is op de PlaySation 4 en de Xbox One. De testfase loopt tot en met 21 januari.

De bŤta is voor iedereen beschikbaar. Enkel PlayStation 4-eigenaars in Noord-Amerika moeten het zonder stellen. Spelers ontvangen bovendien bij aankoop van de volledige game enkele in-game items.

De testversie bevat twee maps, drie missies en live events. Volgens Konami is het 'een kans om de co-op mode te proeven en samen met vrienden online te bouwen en verdedigen'.

Lees meer...

Metal Gear Survive release bekend

Overleef je het nog tot dan?

Via Twitter heeft Konami de releasedatum van Metal Gear Survive bekendgemaakt. De game komt op 22 februari 2018 uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Eerste Metal Gear Survive gameplay getoond

Eerste Metal Gear Survive gameplay getoond

Actie, stealth en turrets.

Uitgever Konami toont de eerste gameplaybeelden van Metal Gear Survive. De studio onthult de beelden tijdens de Tokyo Game Show.

De video laat zien dat je stealth in de game kunt gebruiken door je in het gras te verstoppen. Verder kan je dieren aan ballonnen vastmaken om zombies te lokken. Het is ook mogelijk om jezelf te verdedigen met behulp van hekken en turrets.

Halverwege augustus is de coŲperatieve online game Metal Gear Survive aangekondigd. De game komt volgend jaar uit voor de pc, PlayStation 4 en de Xbox One. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Lees meer...