Metal Gear Solid 5

Kojima kan met een tevreden gevoel terugkijken. Boordevol oude en nieuwe elementen krijg je een uiterst sterke stealth- ťn actiegame.

Belangrijke events

Metal Gear Solid 5: The Definitive Experience en Cities Skylines maken in december onderdeel uit van de Humble Monthly-bundel. Ben je Humble Monthly-lid, dan zijn deze games vanaf 7 december speelbaar. Overigens samen met een demo van Forager, een game die met Stardew Valley en Terraria wordt vergeleken.

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

Metal Gear Solid 5 update voegt speelbare Revolver Ocelot toe

Konami brengt een nieuwe update voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain uit.

De update maakt het mogelijk om als Revolver Ocelot te spelen in de multiplayer modus, FOB. Zijn skillset bestaat uit de mogelijkheid om met twee pistolen tegelijk te schieten, kogels die van vijand naar vijand kaatsen en betere camouflage. Bovendien kan hij sneller herladen. Hij is niet aanpasbaar zoals de andere soldaten in de game.

Er is ook een Grade 9 Wormhole Generator toegevoegd. Hiermee worden spelers automatisch uit kritieke situaties getrokken. De generator kan niet verplaatst worden nadat hij is neergezet. Tot slot zijn er zwempakken en bikini's toegevoegd voor de mannelijke en vrouwelijke Diamond Dogs soldaten.

Lees meer...

Konami kondigt release Metal Gear Solid 5: Definitive Experience aan

Bevat The Phantom Pain, Ground Zeroes en alle DLC.

Konami brengt Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain op 13 oktober opnieuw uit als Definitive Experience, zo maakt de uitgever bekend. De Definitive Edition bundelt de hoofdgame met alle reeds beschikbare downloadbare content (DLC), die voornamelijk bestaat uit wapens, kostuums en skins voor kartonnen dozen.

FeatureDe beste PS4 games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

De PlayStation 4 is zonder twijfel de meest succesvolle console van de huidige generatie. Dat is in de eerste plaats aan een sterke line-up boordevol met kwaliteitsvolle games te danken. Maar welke zijn nu echt de beste PlayStation 4-games? We zetten ze even voor je op een rij.

FeatureDavid Bowie en games

Een laatste saluut aan Major Tom.

Vandaag is bekend geraakt dat de Britse muzikant en acteur David Bowie op 69-jarige leeftijd is overleden. Bowie diende voor een groot aantal mensen als inspiratiebron, zij het op muzikaal of op persoonlijk vlak.

FeatureEurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2015

De persoonlijke favorieten van de redactie.

De eindejaarslijstjes: ook Eurogamer Benelux ontkomt er niet aan. De redacteurs hebben weer honderden uren op hun pc, console en handheld doorgebracht. Soms ontzettend teleurgesteld, soms aangenaam verrast. Er zijn altijd een paar pareltjes die zich van de rest van de games onderscheiden. Elke redacteur kiest daarom zijn favoriete game (goud) en runner-up (zilver) van afgelopen jaar. Wat is jouw favoriete game van 2015?

FeatureDe beste games van 2015

De 10 games die dit jaar een Essentieel-badge verdienden.

Een van de leukste dingen van het eindejaar is terugblikken op de voorbije twaalf maanden. 2015 was een jaar met veel games om naar uit te kijken. De grote releases volgden elkaar in pijlsnel tempo op, maar er zaten ook enkele teleurstellingen tussen. Uiteindelijk wisten slechts 10 games de grootste 'EssentiŽle' onderscheiding van Eurogamer Benelux te bemachtigen.

Update Metal Gear Solid 5 voegt Raiden Suit toe

Update Metal Gear Solid 5 voegt Raiden Suit toe

FOB modus krijgt ook nieuwe wapens en uitdagingen.

Een update voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain breidt de online Forward Operating Bases-modus uit. Dit was te zien op een livestream van het Japanse gamesblad Famitsu.

De update voegt een Raiden Suit, een nieuw Wormhole wapen, een beveiligingscamera die op indringers schiet en Skulls om tegen te vechten aan de FOB Mode toe. De patch wordt in december verwacht.

In het online component van Hideo Kojima's stealthgame bouw je je eigen basis. Deze rust je uit met verdedigingsmechanismen tegen andere spelers. Je kunt ook zelf de basis van anderen infiltreren en plunderen. In Yvo's Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain review bestempelt hij de game als Essentieel.

Lees meer...

Genomineerden The Game Awards 2015 bekend

The Witcher 3: Wild Hunt heeft meeste nominaties.

De genomineerden van The Game Awards 2015 zijn bekend. The Witcher 3: Wild Hunt, BloodBorne, Fallout 4, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en Super Mario Maker maken kans op de titel Game of the Year.

'Hideo Kojima deze maand vertrokken bij Konami'

Anonieme bron zegt dat hij december pas weer mag werken.

Een anonieme bron vertelt dat Hideo Kojima deze maand bij ontwikkelaar Konami is vertrokken. Dat meldt de het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker in een reportage.

Consoleversie Metal Gear Online nu beschikbaar

Pc-versie lanceert begin volgend jaar.

Uitgever Konami maakt bekend dat Metal Gear Online nu gratis te downloaden is op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De pc-versie van de game komt in januari 2016 uit.

Nieuwe update Metal Gear Solid 5 voegt Event FOB-missies toe

Nieuwe update Metal Gear Solid 5 voegt Event FOB-missies toe

'FOB verzekering'-microtransactie ook aangekondigd.

Een nieuwe update voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain voegt onder andere Event FOB-missies aan de game toe. Dat maakt ontwikkelaar Konami bekend op de officiŽle Konami-site.

Event FOB's zijn speciale infiltratiemissies die door de ontwikkelaar zijn ontworpen. In reguliere FOB's infiltreer je een basis van een andere speler. Je loopt hierbij echter het risico dat deze speler later jouw basis aanvalt. In Event FOB's ontbreekt dit gevaar. Je kunt dus grondstoffen of manschappen stelen zonder je zorgen te maken over een tegenaanval.

Konami voegt tevens een zogenaamde 'FOB verzekering' aan Metal Gear Solid 5 toe. Dit is een betaalde dienst die ervoor zorgt dat je gecompenseerd wordt als een tegenstander je manschappen of grondstoffen steelt. Zowel jij als de FOB-infiltrant behouden de gestolen soldaten of containers. De verzekering compenseert je niet voor het verlies van gewonde stafleden, manschappen die je in een FOB-missie inzet, of nucleaire wapens.

Lees meer...

Konami: 'We blijven AAA-games maken'

Eerdere geruchten blijken onjuist.

Konami meldt via twee verschillende kanalen toch AAA-games te blijven maken. Het bedrijf reageert op eerdere geruchten, waarbij werd gezegd dat er enkel nog gefocust zou worden Pro Evolution Soccer en mobiele titels.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 38

Met FIFA 16, Star Wars Battlefront, PlayStation VR en veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Konami stopt met ontwikkelen van AAA-games

Pro Evolution Soccer blijft buiten schot.

Konami stopt met het ontwikkelen van AAA-games, met uitzondering van Pro Evolution Soccer. Dat meldt de Franse gamesite Gameblog.fr in een reportage. Eurogamer.net heeft dit bericht inmiddels bevestigd.

Konami onthult details Metal Gear Online

Konami onthult details Metal Gear Online

En toont nieuwe gameplaybeelden

Konami onthult tijdens de Tokyo Gameshow nieuwe details omtrent de competitieve onlinemodus Metal Gear Online van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Metal Gear Online maakt gebruik van dezelfde besturing en uitrustingen als in The Phantom Pain, maar ditmaal in een competitieve online omgeving. Je speelt met de avatar die je eerder in de game hebt gemaakt of kiest uit een grotere variatie aan modellen. Zo is het nu ook mogelijk om een vrouwelijk personage aan te maken.

Je hebt in Metal Gear Online de keuze uit drie verschillende klassen: Scout, Enforcer en Infiltrator. Scouts zijn zowel in een ondersteunende als in een gevechtsrol inzetbaar en blinken uit in het spotten van vijanden en het gebruik van sluipschuttersgeweren. De Enforcer is een zwaar uitgeruste en bewapende klasse die voornamelijk in gevechten een geduchte tegenstander is. De Infiltrator combineert een kennis van stealth-camouflage met korteafstandsgevechten om ongezien rond te sluipen.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 37

Met Grand Theft Auto 5, Xbox One, Metal Gear Solid 5 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain review

EssentieelMetal Gear Solid 5: The Phantom Pain review

Een oude Fox verliest nooit zijn streken.

Een ritje door het spookhuis. Zo omschrijft de kritische Kojima de voorgaande Metal Gear Solid-games. Spectaculair, maar voorspelbaar. Na het zien van de eerste beelden van The Division realiseert hij zich dat het voor zijn grande finale anders moet. De ontwikkelaar wil dat je uit het karretje stapt en zelf op onderzoek uitgaat. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is een game die 'een miljoen verschillende spelers op een miljoen verschillende manieren' kunnen spelen. En daar is geen woord van gelogen.

De charme van The Phantom Pain is dat er zo ontzettend veel manieren zijn om vijandelijke kampen te infiltreren. De basis van elke missie is grotendeels hetzelfde: tref de nodige voorbereidingen, verken het gebied en voer je plan uit. Dat kan als van oudsher op secure wijze, waarbij je als een dief in de nacht langs patrouillerende vijanden sluipt. Om je je vervolgens minutenlang in een pleehokje te verstoppen, wachtend op het juiste moment om toe te slaan. En voordat iemand Łberhaupt doorheeft dat zijn collega ineens 'verdwenen' is, heb jij jezelf al lang uit de voeten gemaakt. Alsof je er nooit geweest bent.

Maar er is ook voldoende ruimte voor het ruige werk. Soms heb je gewoon geen zin om minutenlang liggend op je buik door het vizier van je sniper rifle naar onbelangrijke secondanten of kraaien te turen. Dan is het aanlokkelijk om met je minimech D-Walker via de hoofdingang naar binnen te scheuren en met zwaar geschut een ravage aan te richten. Of je laat het in het vijandelijke basiskamp hartstochtelijk mortierbommen regenen. Binnen zonder te kloppen is dus ook mogelijk.

Lees meer...

Metal Gear Solid 5 heeft last van een corrupte savedata bug

Update: Meer manieren om de bug te omzeilen.

UPDATE: Het is onder bepaalde omstandigheden alsnog mogelijk Quiet mee te nemen op missies 29 en 42. Dit maakt Konami bekend via een bericht in de game. Wanneer je gedurende de betreffende missies gebruik maakt van het Butterfly embleem of voorkomt dat Quiets band met Snake maximaal wordt, omzeil je de bug. Konami werkt nog altijd aan een patch.

Details microtransacties Metal Gear Solid 5 onthuld

De details over de microtransacties van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zijn onthuld. Deze zijn onder andere nodig voor 'Forward Operating Base'-systeem waar de PvP-modus van de game omheen gebouwd is.

Een Forward Operating Base (FOB) is een extra Mother Base, die onder andere meehelpt in de constructie van wapens en gadgets die je in de singleplayer modus kan gebruiken. Je basis kan ook geÔnfiltreerd worden door andere spelers, vergelijkbaar met Dark Souls. Een infiltrerende speler kan je manschappen en resources stelen tenzij je hem tegenhoudt door zo snel mogelijk terug te gaan naar je basis en hem aan te vallen.

Je eerste FOB is gratis te plaatsen, maar daarna word je verplicht om Mother Base Coins (MBC) aan te schaffen. De prijs voor een basis verschilt tussen 1000 MBC en 1200 MBC, afhankelijk van waar je je basis in de virtuele open wateren van de wereld plaatst. Wil je dus meer dan die ene gratis FOB, moet je in ieder geval tien euro investeren. MBC kan ook ingezet worden om constructie van grotere projecten te versnellen.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 35

Met FIFA 16, XCOM 2, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Hideo Kojima regisseert laatste trailer Metal Gear Solid 5

Hideo Kojima regisseert laatste trailer Metal Gear Solid 5

Video bevat terugblik op gehele Metal Gear Solid-reeks.

Konami brengt een laatste door Hideo Kojima geregisseerde trailer voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain uit.

De trailer toont een terugblik op een aantal belangrijke momenten in de Metal Gear Solid-reeks. Op de achtergrond hoor je Quiet's Theme, een nummer dat door het Nederlandse model Stefanie Joosten is ingezongen.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain komt op 1 september uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Gisteren meldde gamesite Gamespot dat de FOB modus in de game achter een betaalmuur zit. Konami heeft dit inmiddels tegengesproken.

Lees meer...

'FOB modus Metal Gear Solid 5 achter betaalmuur'

'FOB modus Metal Gear Solid 5 achter betaalmuur'

UPDATE: Konami komt met statement.

UPDATE: Konami heeft een statement aan gamesite PC Gamer gegeven. De ontwikkelaar laat weten dat de FOB modus in Metal Gear Solid 5 niet achter een betaalmuur zit.

"De modus is volledig beschikbaar zodra Metal Gear Solid 5 uitkomt. Je hebt de optie om met behulp van microtransacties de speelsnelheid te verhogen, maar dergelijke transacties zijn niet vereist om FOB te spelen. Gamespot heeft het simpelweg bij het verkeerde eind", aldus Konami.

OORSPRONKELIJK BERICHT: De optionele Forward Operating Base modus in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zit vermoedelijk achter een betaalmuur. Dat meldt gamesite Gamespot in een reportage.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van september

Met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, FIFA 16, Destiny: The Taken King en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 33

Vol najaarspreviews, waaronder Fallout 4 en Deus Ex: Mandkind Divided.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

FeatureMetal Gear Solid 5: The Phantom Pain behoudt Kojima's absurditeit

Hands-on: Hand van de grootmeester in ieder aspect zichtbaar.

Kojima's naam mag dan van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain verdwenen zijn, de absurdistische hand van de meester is nog in ieder aspect van de game zichtbaar. In de realistische setting van Afghanistan hoef je nooit ver te zoeken naar zijn komische touch, zo blijkt tijdens een hands-on sessie op de Gamescom in Keulen.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 32

Met Mafia 3, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Halo 5: Guardians en meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

FeatureMetal Gear Solid 5: The Phantom Pain geeft je alle vrijheid in sluipen en schieten

Het langverwachte hoofdgerecht na voorafje Ground Zeroes.

Wat kun je allemaal binnen twee uurtjes doen? Met dank aan Konami in ieder geval een game uitspelen. Ruim binnen die tijd rollen namelijk de credits van Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes over je scherm. En als je een beetje je best doet, lukt dat ook wel binnen ťťn uur. Het eerste deel van de tweeluik is niets meer dan een veredelde demo. Maar wel een solide demonstratie die absoluut naar meer smaakt en je alvast warm maakt voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 29

Met Uncharted, Goat Simulator, Game of Thrones en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 28

Met Metal Gear Solid 5, Call of Duty: Black Ops 3, Windows 10 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Snake's arm is een raket in nieuwe trailer Metal Gear Solid 5

Snake's arm is een raket in nieuwe trailer Metal Gear Solid 5

Verschillende manieren om missies te klaren.

Uitgever Konami toont in een nieuwe trailer voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain hoe je Snake's bionische arm kan inzetten als een doelzoekende raket. Deze Blast Arm is te besturen vanuit first-person perspectief.

De nieuwe gadget maakt onderdeel uit van een video die nieuwe manieren laat zien om missies te klaren. Voor een missie start, kies je welke wapens en welke 'buddy' je mee wilt nemen. Dat kan de sniper Quiet zijn, die je vanop een afstand helpt vijanden uit te schakelen. Ze kan tegenstanders ook afleiden, zodat je ongezien voorbij kan sluipen.

Opdrachten zijn ook met veel lawaai te voltooien. Zo is ook te zien hoe je eerst met een helikopter over een vijandige basis vliegt en de soldaten doodt met de minigun die aan boord zit. Eenmaal op de grond wordt het doel bereikt door het kamp uit te moorden met machinegeweren en shotguns.

Lees meer...

Meest opvallende E3 2015 trailers

FeatureMeest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...

Konami onthult 40 minuten aan Metal Gear Solid 5 gameplay

Konami onthult 40 minuten aan Metal Gear Solid 5 gameplay

Buddy-systeem, gestolen tapes en free-roaming.

Uitgever Konami onthult veertig minuten aan gameplay van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain tijdens de E3-beurs.

In de trailer betreedt hoofdpersonage Snake de woestenij van Afghanistan. Hier kan je in de game vrij bewegen, zowel te voet als te wagen. Missies neem je naar eigen inzicht aan en zo zijn er ook verschillende zij-activiteiten om te accepteren.

De iDroid (bekend uit Metal Gear Solid V: Ground Zeroes) kan dit keer ook muziek afspelen. Door de open-wereld heen vind je tapes met daarop liedjes uit de jaren tachtig. Deze kan je ook beluisteren in de helikopter die je naar je bestemmingen vliegt.

Lees meer...

Metal Gear Solid 5 trailer toont jonge Solid Snake

Metal Gear Solid 5 trailer toont jonge Solid Snake

Nieuwe beelden onthullen meer verhaal.

Konami onthult een E3-trailer van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. In de nieuwe beelden is een onder andere een jonge Solid Snake te zien.

Ook maakt de geheimzinnige Mist Unit een opwachting in de trailer, met daarbij tevens verschijningen van een jonge Psycho Mantis en Liquid Snake. Een stem doet ondertussen meer uit de doeken over het verhaal van deze laatste Metal Gear Solid-game.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain komt op 1 september uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Bekijk hieronder de nieuwe trailer.

Lees meer...

Metal Gear Solid 5-PS4 komt naar Europa

GeÔnspireerd door Snake's bionische arm.

De door Metal Gear Solid V: The Phantom Pain geÔnspireerde PlayStation 4 komt naar Europa, zo kondigt uitgever Konami aan. De gelimiteerde bundel is net als de losse game op 1 september verkrijgbaar.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 20

Met o.a. Assassin's Creed Syndicate, Wolfenstein: The Old Blood en E3 2015.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Konami onthult vandaag de Collector's Edition van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Die wordt onder meer geleverd met een replica van Snake's bionische arm, die op de helft van de schaal is nagemaakt. Deze speciale editie komt alleen uit voor de PlayStation 4 en Xbox One en kost omgerekend zo'n 140 euro.

FeatureMeest opvallende gamereleases van 2015

Het wordt een mooi gamejaar!

Heb je nog goede voornemens voor het nieuwe jaar? Eurogamer Benelux heeft ze in ieder geval wel: nog meer gamen! 2015 zit weer boordevol interessante titels. Aangezien je gemakkelijk door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we daarom een selectie gemaakt van de meest opvallende games die officieel voor 2015 zijn aangekondigd. Daar gaan we!

Metal Gear Online onthuld in gameplay trailer

Metal Gear Online onthuld in gameplay trailer

Wordt ontwikkeld door Kojima Productions in Los Angeles.

Kojima Productions heeft de eerste beelden van Metal Gear Online onthuld, de online modus van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Metal Gear Online is tijdens de Game Awards 2014 onthuld door Hideo Kojima en wordt ontwikkeld door een nieuwe studio van Kojima Productions, die in Los Angeles is gevestigd.

De online modus is een competitieve shooter met stealth-elementen, waarin verschillende teams het tegen elkaar opnemen. Net als in de The Phantom Pain gebruik je je verrekijker om vijanden te taggen, laat je dogtags achter om ze af te leiden, en haal je de Fulton-parachutes neer die dreigen je teamgenoten te ontvoeren.

Lees meer...

Details open-wereld Metal Gear Solid V: The Phantom Pain vrijgegeven

Details open-wereld Metal Gear Solid V: The Phantom Pain vrijgegeven

Alleen vrij rondlopen tussen missies door.

In de open wereld van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kan je enkel vrij rondlopen wanneer je niet op een missie bent. Dit kondigt ontwikkelaar Hideo Kojima aan tijdens een podcast van Kojima Productions.

Zo vertelt de ontwikkelaar dat je overal in de wereld heen kan reizen om te doen wat je wilt. Zodra je een missie accepteert, is dat echter anders. De opdracht faalt wanneer je de omgeving verlaat.

Daarnaast kan je missie ook mislukken als je te veel tijd rekt en je te lang niet met het doel bezighoudt. De missies accepteer je in het menusysteem tijdens het vrij bewandelen van de wereld. Zo kan je ook zij-activiteiten en andere opdrachten aannemen

Lees meer...

Nieuwe gameplay Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain onthuld

Een nieuwe gameplay-trailer van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is onthuld tijdens de Tokyo Game Show-beurs. Ontwikkelaar Kojima Productions introduceert hierin meerdere gameplay-elementen die de serie eerder nog niet kende. De trailer is momenteel exclusief in het Japans te zien.

In de trailer wordt Big Boss in de jungle gedropt om een gevangene te bevrijden. Hier klimt het hoofdpersonage langs rotswanden en gebruikt nieuwe gadgets om de tegenstanders te slim af te zijn. Zo heeft hij een mijn die een opblaasbare versie van Snake uitklapt, waar de vijanden op af lopen.

Daarnaast toont de trailer aan dat je nu naast helikopters, ook vriendelijke troepen kan oproepen om je te versterken. Big Boss vraagt in het onderstaande filmpje de hulp van de mysterieuze Quiet. Voor deze onthulling was het nog niet zeker of zij vriendelijk of vijandelijk is.

Lees meer...

David Hayter: 'Ik zit echt niet in Metal Gear V'

Maar wel in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain?

Metal Gear Solid-stemacteur David Hayter geeft op Twitter 'voor de miljoenste en laatste keer' aan dat hij niet meespeelt in 'Metal Gear V.' "Op geen enkele manier. Geen grapje. Gewoon niet. Echt waar. Groetjes, David Hayter."

Gameplay-beelden Metal Gear Solid V: The Phantom Pain vanmiddag live

UPDATE: De hele livestream is nu terug te bekijken. De daadwerkelijke gameplay van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain start rond de 45e minuut.

ORIGINEEL: De eerste officiŽle gameplay-beelden van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain worden vanmiddag om 12:00 uur uitgezonden door Kojima Productions. De livestream voor het grote publiek is zowel in het Engels als Japans. Dit kondigt ontwikkelaar Hideo Kojima aan.

De gameplay-presentatie bevat dezelfde content als de sessies die journalisten te zien kregen op de E3-beurs van 2014. Hier werden verschillende oude en nieuwe elementen geÔntroduceerd voor het nieuwste deel binnen de actievolle stealth-reeks. Zo is het mogelijk om tijdens missies mankrachten te rekruteren en heeft het sluipen in een doos nieuwe functies.

Lees meer...

Releasedatum voor Metal Gear Sold V: The Phantom Pain is 1984

Te vroeg uitgegeven E3-trailer zet je op het verkeerde spoor.

Uitgever Konami heeft de E3-trailer van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain te vroeg online gezet en vrijwel direct weer teruggetrokken. De video circuleert nu op internet en toont gekscherend het jaar 1984 als releasedatum, hetzelfde jaar als waarin de game zich afspeelt.

Konami verlaagt prijs van Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes

Tijdelijk downloadbare uitbreiding inbegrepen.

Konami heeft de prijs van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes voor PlayStation 4 en Xbox One verlaagd. 39,99 wordt 29,99 pond, wat overeenkomt met de digitale versies en de versies voor PlayStation 3 en Xbox 360. De digitale versies voor voorgenoemde systemen blijven op 19,99 pond staan. De prijzen in euro zijn op dit moment nog niet duidelijk.

Kojima maakt personages Metal Gear Solid V 'erotischer'

Anders koopt niemand er action figures van.

Metal Gear-bedenker Hideo Kojima laat op Twitter weten dat de personages in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain meer sex-appeal krijgen. Daar heeft hij zijn character designer Yoji Shinkawa specifiek de opdracht toegegeven.

Metal Gear Solid 5 moet op 60 fps draaien op PS4

Beelden van trailer minder mooi als uiteindelijke product op next-generation.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain komt naar de Playstation 4 en ontwikkelaar Hideo Kojima streeft ernaar het spel daar op 60 frames per seconde te laten draaien.

Kiefer Sutherland speelt Snake

Kojima wilde stem die past bij 49 jaar oude Naked Snake.

Kiefer Sutherland (Jack Bauer in tv-serie 24) verzorgt de stem van Naked Snake in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Sutherlands stem past bij Snake's leeftijd, zegt MGS bedenker Hideo Kojima.

Kojima onthult 6 juni stemacteur Snake

Hayter of geen Hayter? That's the question.

Hideo Kojima bericht dat hij 6 juni onthult wie de stemacteur is voor Snake in Metal Gear Solid V. De bedenker van MGS maakt in zijn tweet geen onderscheid tussen proloog Metal Gear Solid: Ground Zeroes en Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, de twee games die samen Metal Gear Solid V vormen.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain officieel aangekondigd

Ground Zeroes en The Phantom Pain samen, trailers, Hideo Kojima maar geen David Hayter.

Hideo Kojima heeft tijdens de Game Developers Conference 2013 Metal Gear Solid V aangekondigd, het nieuwe deel in zijn populaire serie sluipspellen (stealth). De baas van Kojima Productions praatte uitvoerig over het spel en toonde zowel een trailer als een gameplay video.

MGS: Ground Zeroes te zien op GDC 2013

Kojima neemt Fox Engine en game mee naar Game Developers Conference.

Hideo Kojima, bedenker van de Metal Gear en Zone of the Enders-series, laat tijdens de Game Developers Conference 2013 zowel de Fox Engine als Metal Gear Solid: Ground Zeroes (een game die draait op de nieuwe engine) zien. Het spel en de engine gooiden eerder hoge ogen tijdens de Penny Arcade Expo 2012.

Mysterieuze 'The Phantom Pain' trailer is mogelijk Metal Gear Solid 5

Naast de aankondiging van Dark Souls 2 werd er op de Spike Video Game Awards van 2012 ook een trailer getoond van een nieuwe game, genaamd 'The Phantom Pain.' Die game leek in eerste instantie een nieuwe IP te zijn, in ontwikkeling bij een nieuwe studio met de naam Moby Dick. Ondertussen lijkt het er meer en meer op dat de trailer eigenlijk voor een Metal Gear Solid game bestemd is.

In de trailer is te zien hoe een man - zijn gezicht is nooit helemaal te zien - wakker wordt in een ziekenhuis. Zijn arm mist. Dan breekt de pleuris uit en probeert de man weg te komen. Al snel is het ziekenhuis gevuld met gewapende soldaten, maar ook met een vlammend paard en de trailer sluit af met een enorme vliegende walvis. Juist.

De speculatie begon al snel (op neoGAF bijvoorbeeld). Het logo van The Phantom Pain zou de woorden 'Metal Gear Solid 5' bevatten en de man in de trailer heeft inderdaad veel weg van Solid Snake (of Big Boss uit Ground Zeroes). Moby Dick Studios leek eerst niet eens te bestaan, tot er een website voor werd geopend. Daarop is te lezen dat Moby Dick wordt geleid door ene Joakim Mogren, de voornaam een anagram voor 'Kojima.' Toevallig!

Lees meer...