Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda bevat een sterrenstelsel aan potentieel, maar snakt naar creatieve zuurstof en worstelt met gÍnante bugs.

Belangrijke events

De eerste Mass Effect-game is in november 2007 uitgebracht voor de Xbox 360. BioWare heeft in het afgelopen decennium nog drie Mass Effect-titels gelanceerd, waaronder Mass Effect: Andromeda in 2017. Na tegenvallende verkoopcijfers is de reeks echter voorlopig in de ijskast gezet.

Mass Effect: Andromeda krijgt geen patches voor singleplayer meer

Bioware heeft laten weten dat er geen nieuwe patches voor de singleplayer van Mass Effect: Andromeda in de maak zijn.

"De game is zo ontworpen dat het verhaal van de Pathfinder verder gaat in de APEX multiplayermissies en we zullen meer verhalen vertellen via boeken en stripboeken, waaronder het lot van de ark van de Quarian", aldus een update naar de community.

Ondersteuning voor de multiplayer blijft doorgaan. Casey Hudson heeft laten weten dat dit niet het einde van de reeks betekent. "Ik hou te veel van Mass Effect om er in de toekomst nooit meer aan te werken."

Lees meer...

Mass Effect: Andromeda patch verbetert animaties gezichten

Ontwikkelaar BioWare heeft zijn plannen uiteengezet om de problemen in Mass Effect: Andromeda aan te pakken.

Donderdag lanceert de studio patch 1.05 voor de game. Die vergroot de inventarisruimte en verbetert de lipsynchronisatie en gezichtsanimaties tijdens gesprekken. De volledige patch 1.05 notes lees je op de officiŽle BioWare-site.

In een bericht op de Mass Effect-blog gaat manager van BioWare Aaryn Flynn dieper in op toekomstige patches voor Mass Effect: Andromeda. De volgende twee maanden wordt de character creator uitgebreid en krijgen de animaties nog meer verbeteringen.

Lees meer...

Op 23 maart is een einde aan het lange wachten op Mass Effect: Andromeda gekomen. De game werd voor het eerst in 2012 geteased, en na drie jaar van bijna-radiostilte met niet meer dan wat artwork of een erg kort filmpje kondigde uitgever EA de nieuwste Mass Effect tijdens E3 2015 eindelijk aan. Het perfecte moment om alles wat we over Mass Effect: Andromeda weten op een rijtje te zetten.

Mass Effect: Andromeda review - Androme-ddelmatig

Hoe volgt Mass Effect: Andromeda een van de meest gevierde gamereeksen aller tijden op? Door 600 jaar te laten voorbijgaan en naar een ander sterrenstelsel te reizen, aldus ontwikkelaar BioWare. Het vierde deel in de space opera-serie is een nieuwe start, maar moet tegelijk ook veteranen verwelkomen. Het is een fijn koord om op te dansen, en eentje waar de game met bijzonder weinig elegantie van tuimelt.

Mass Effect: Andromeda bergt de vernietiging van alle levende wezens door de Reapers op en kiest voor de tegenovergestelde aanpak. Als Pathfinder Ryder is het jouw taak om leven in het Andromedastelsel te verspreiden. Je verkent daarbij onbekende, ruwe planeten en zoekt naar manieren om ze bewoonbaar te maken. Het is een prikkelend uitgangspunt dat BioWare succesvol ten uitvoer brengt. Wanneer je met je schip Tempest landt en enkele schuchtere eerste stappen zet op de bizarre junglewereld Havarl, voel je je even als een intergalactische Columbus.

Je extra mobiliteit is daarbij onontbeerlijk. Planeten verkennen met je uit de kluiten gewassen Nomad is een heuse verbetering tegenover de stroeve Mako uit de eerste Mass Effect. Door te wisselen tussen de 4x4-modus en de snelle modus raak je met gemak waar je maar wilt. Ook te voet klim je veel gemakkelijker dankzij je jump kit. De ondergrondse vaults benutten dat volop door je enkele genietbare parcoursen voor te schotelen, maar vooral tijdens gevechten steelt die mobiliteit de show.

Lees meer...

Mass Effect: Andromeda Day One Patch verbetert prestaties

De inhoud van de Mass Effect: Andromeda Day One Patch is door ontwikkelaar BioWare onthuld. De patch is voornamelijk bedoeld om de prestaties van de game te verbeteren.

De studio heeft ook de patch notes van een eerder uitgebrachte Early Access Patch onthuld. Deze veranderingen van deze patch zijn inmiddels al doorgevoerd in de uiteindelijke versie van de game.

BioWare-medewerker Ian S. Frazier heeft onlangs via Twitter laten weten dat de studio naar 'meerdere problemen' in de game kijkt. Frazier meldt tevens dat hij nog niks kan zeggen over verdere aanpassingen wat betreft animaties in Mass Effect: Andromeda.

Lees meer...

Mass Effect: Andromeda is nu verkrijgbaar. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar na een astronomisch lange wachttijd kun je weer vanouds knallen, planeten verkennen en ondertussen ook nog eens de mensheid redden. Dat ontwikkelaar BioWare heel wat in zijn mars heeft, valt te niet betwisten, maar wat kun je van de nieuwe Mass Effect verwachten? Hier lees je vijf dingen die je over Mass Effect: Andromeda moet weten.

Mass Effect: Andromeda krijgt geen day one patch voor animaties

Mass Effect: Andromeda krijgt geen day one patch voor animaties

Game is al geŁpdatet, aldus ontwikkelaar.

De versie van Mass Effect: Andromeda die momenteel speelbaar is via Origin Access en EA Access is de meest actuele versie, aldus een medewerker van EA.

Spelers klagen over lelijke animaties en algemene bugs die de gameplay in de weg zitten. Normaal komt er vlak voor release nog een day one patch uit, die soortgelijke problemen oplost. Lead Designer Ian Frazier heeft aangegeven dat dit hier niet het geval zal zijn.

Frazier liet ook weten dat er niet nog een patch wordt uitgebracht bij release. "Op dag ťťn? Nee, dat is een gepasseerd station. Er staan patches gepland, maar wat daar in zit wordt nog over gesproken", schrijft hij op Twitter.

Lees meer...

Mass Effect: Andromeda multiplayer beta afgelast

De multiplayer bŤta voor Mass Effect: Andromeda is geschrapt. Dat heeft BioWare-producer Fernando Melo op Twitter laten weten.

Spelers konden zich vorig jaar voor de bŤta inschrijven. BioWare was aanvankelijk van plan om de testfase een maand voor de release van Andromeda te organiseren.

Melo wil niet dieper ingaan op de beslissing om de bŤta af te gelasten. "Het is een lang verhaal, maar het is de juiste keuze gezien de nakende lancering", tweet hij.

Lees meer...

5 opvallende gamereleases maart

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Zelda: Breath of the Wild en Mass Effect Andromeda.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook in maart staan weer de nodige games op je te wachten. Komende maand betreedt Nintendo's nieuwste console-handheld de markt, maar is het met een aantal andere AAA-releases sowieso vechten voor aandacht. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van maart.

Ontwikkelaar BioWare laat weten dat de studio een nieuwe IP lanceert. De game komt eind maart 2018 uit. De titel en setting van de nieuwe game zijn nog onbekend.

Mass Effect: Andromeda gameplay trailer toont krogan en turian companion

BioWare heeft de eerste gameplay-trailer van Mass Effect: Andromeda onthuld. De ontwikkelaar deed dat tijdens The Game Awards.

De trailer toont twee nieuwe companions: een krogan en een vrouwelijke turian. De namen van die twee nieuwe metgezellen zijn nog niet bekend. Volgens geruchten heet de krogan echter mogelijk Drack.

In de trailer bezoekt Ryder een klein dorp op de planeet Kadara. Het dorp herinnert aan het ruimtestation Omega van Mass Effect 2, met gewapende inwoners en een vrouwelijke leider.

Lees meer...

Mass Effect: Andromeda multiplayer beta aangekondigd

Ontwikkelaar BioWare laat weten dat Mass Effect: Andromeda een gesloten multiplayer bŤta krijgt. je kunt je voor de testfase inschrijven via de officiŽle BioWare-site.

Volgens de studio kun je in de bŤta de coŲperatieve multiplayermodus van Mass Effect: Andromeda uitproberen. BioWare laat echter wel weten dat de bŤta alleen op de PlayStation 4 en de Xbox One plaatsvindt.

De studio meldt verder dat de multiplayer in Andromeda is gebaseerd op de multiplayer in Mass Effect 3. Zo maakt de modus volgens BioWare ook deel uit van de singleplayermodus van de game. Multiplayer heeft echter geen groot effect op het verloop van het verhaal.

Lees meer...

EA: 'Mass Effect-trilogie krijgt geen remaster'

EA: 'Mass Effect-trilogie krijgt geen remaster'

Deze galactische cyclus herhaalt zich niet.

Electronic Arts heeft geen plannen voor een remaster van de Mass Effect-trilogie. In een interview met IGN ontkent Electronic Arts-baas Peter Moore eerdere geruchten over een dergelijk project.

Volgens Moore kan een Mass Effect remaster 'snel een hoop geld opleveren' en hebben 'duizenden mensen mij hierover ondervraagd.' Toch ziet de uitgever op dit moment af van een dergelijk project.

"Wij willen vooral verder blijven doorgroeien," zegt Moore. "BioWare is op dit moment bezig met een kleine game genaamd Mass Effect: Andromeda. Wij kunnen ons geen afleiding permitteren."

Lees meer...

FeatureE3 2016 - Top of flop

De favorieten en teleurstellingen van de redactie.

De E3 2016 is inmiddels alweer achter de rug. De redactie van Eurogamer Benelux blikt terug op deze editie van de gamesbeurs. Wat zijn hun favorieten en teleurstellingen? Hier vind je een overzicht van de toppers. Alle E3 2016 flops lees je op de volgende pagina.

Gelekte gameplaybeelden Mass Effect: Andromeda tonen jetpack en Krogan

Een video met gameplaybeelden van Mass Effect: Andromeda is gelekt.

In de dertig seconden durende video is onder andere een jetpack te zien, die je een korte tijd in de lucht houdt. Daarnaast tonen de beelden een Krogan, die een soort gasbom gebruikt tegen een mens.

De video is afkomstig van NeoGAF-gebruiker Taker34. Hij heeft het dan weer van een ontwikkelaar die op dit moment aan de nieuwe Mass Effect werkt. Volgens een andere gebruiker genaamd shinobi602 gaat het hier om beelden uit 2014.

Lees meer...

Jennifer Hale spreekt teaser trailer Mass Effect: Andromeda in

Bioware heeft een nieuwe teaser trailer voor Mass Effect: Andromeda uitgebracht. De ontwikkelaar onthulde de trailer afgelopen vrijdag tijdens de viering van N7 Day, de officiŽle Mass Effect dag.

Het filmpje bestaat uit oude beeldfragmenten die iets met ruimtereizen te maken hebben. In de nieuwe trailer is ook de stem van actrice Jennifer Hale te horen. Hale sprak in de eerste drie Mass Effect-games de stem van de vrouwelijke Commander Shepard in.

Mass Effect: Andromeda is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. BioWare heeft eerder dit jaar al laten weten dat Mass Effect: Andromeda geen personages uit de eerste drie Mass Effect-games bevat.

Lees meer...

Mass Effect: Andromeda bevat geen personages uit de eerdere Mass Effect-games. Dat vertelt senior development director Chris Wynn op Twitter. Volgens Wynn zou het ongepast zijn om bekende personages te laten terugkeren, aangezien de game zich in een geheel ander sterrenstelsel afspeelt.

Meest opvallende E3 2015 trailers

FeatureMeest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!

FeatureE3 2015: De games van Electronic Arts

Met Mass Effect 4, Need for Speed, FIFA 16 en nog veel meer.

Als het op persconferenties aankomt, maakt Electronic Arts al jaren tijdens de E3 deel van uit 'De Grote Vijf'. Dit jaar eisen de concurrerende uitgevers Square Enix en Bethesda ook de nodige aandacht op. Het grote aantal populaire series dat zich onder EA's hoede bevindt, maakt het echter eenvoudig om in de spotlights te blijven staan. Zo weten we dat de uitgever dit jaar weer een nieuwe FIFA en een Need for Speed-reboot uitbrengt. De kans is groot dat beide games op de E3-beurs aanwezig zijn.

FeatureDe wildste E3 2015 voorspellingen

Eurogamer Benelux speculeert erop los!

Je hebt er ondertussen bijna een jaar op moeten wachten, maar volgende maand gaat er toch echt een nieuwe editie van de E3-beurs van start! Van 16 tot en met 18 juni is het weer persconferenties kijken, previews aanhoren en stilletjes hopen dat er een vervolg op je favoriete game wordt aangekondigd. Zoals gebruikelijk hebben een paar ontwikkelaars al stille hints gegeven naar mogelijke onthullingen die ze dit jaar gaan doen. Zo liet Xbox-baas Phil Spencer onlangs weten dat Microsoft van plan is om meerdere exclusieve Xbox One-games te onthullen.

FeatureMass Effect 4: Wat we tot nu toe weten

Alle informatie over BioWare's nieuwe sciencefiction epos.

Het is inmiddels al twee jaar geleden sinds de lancering van Mass Effect 3. Ondertussen is duidelijk dat BioWare bezig is met een nieuwe Mass Effect-game, ondanks dat er nog geen officiŽle aankondiging is geweest. Het team van BioWare Montreal spreekt regelmatig met fans via het forum van het bedrijf, en ook via Twitter. Directeur Yanick Roy heeft eind april gezegd dat de ontwikkeling van Mass Effect 4 'ergens halverwege' is.

De meeste Mass Effect-spelers noemen hun Commander Shepard John of Jane, afhankelijk van een mannelijk of vrouwelijk karakter. Dat maakt ontwikkelaar BioWare bekend in een naamanalyse op de blog van het bedrijf.

Gears of War: Judgment producent vertrekt naar BioWare

Ex-Epic staflid werkt aan nieuwe Mass Effect.

Chris Wynn, senior producer voor Gears of War: Judgment, vertrekt bij Epic Games, Inc. om bij BioWare te werken als senior development director voor de aankomende Mass Effect-game. Wynn maakte zijn overstap bekend via Twitter.