Marvel vs. Capcom 3

Spotlight

Marvel vs. Capcom 3

Fanservice festijn

VideoLanceringstrailer Marvel vs. Capcom 3

Vanaf deze week eindelijk te koop.

VideoMarvel vs Capcom 3 - Gamescom Trailer

Alle personages worden voorgesteld.

Belangrijke events

Nieuwe game Capcom op ComicCon

Plus Dragon's Dogma, MvC3 en RE.

Capcom heeft heel wat in petto voor de aankomende ComicCon. Volgens het schema van panels, zal ontwikkelaar/uitgever een nieuwe game aankondigen. Het 'World of Capcom' panel zal de aankondiging doen. Verdere informatie is nog niet bekend.

Marvel vs. Capcom 3

Marvel vs. Capcom 3

Fanservice festijn

Cross-overs in vechtgames, het is me wat. Soms zijn het kleine, onschuldige cameo's, een klein brokje fanservice dat meestal weinig impact heeft op de speelwereld. Goede voorbeelden hiervan zijn Link in Soul Calibur II, Gon in Tekken 3 of (meest bekend) de Smash Bros. reeks. Jammer genoeg kan het ook soms ronduit belachelijk zijn, zoals de Star Wars karakters in Soul Calibur IV. In andere gevallen gaat men soms twee compleet verschillende franchise door elkaar kegelen. De onvervalste koning in dit, is zonder twijfel Capcom. Eén keer met Tatsunoko, twee keer met SNK en sinds kort voor de vijfde keer met het Marvel universum - waarvan we vandaag de derde bespreken onder de 'Marvel versus Capcom' reeks. En dan hebben we nog Street Fighter X Tekken waaraan momenteel druk gesleuteld wordt. Damn. Voor het zover is, zullen we eerst het oordeel vellen over het lang verwachte derde deel in de haast legendarische reeks.

Laten we beginnen met het meest opvallende aspect: de stijl. Grafisch gezien heeft de game dezelfde stijl als Street Fighter IV. Het is die kleurrijke semi-cell shaded stijl met pikzwarte schaduwen, alsof iemand een inktpot over de polygonen heeft gemorst. Het doet alvast zowel de Marvel als de Capcom zijde alle eer aan - en brengt de titel qua stijl bijzonder dicht bij zijn 2D-voorgangers. Hiermee doel ik vooral op al het epilepsie inducerende spektakel dat de titel rijk is. Visueel gezien is MvsC 3 alvast de beste (en meest getrouwe) 3D-incarnatie van een 2D-stijl vechtgame sinds Street Fighter IV.

Ook de achtergronden mogen er zijn, denk ik... Het is niet echt gemakkelijk om aandacht te besteden aan het gras en de wolken als er een bende supernatuurlijke figuren elkaar het snot van tussen de oren slaan. Dan kan je evengoed naar de Moulin Rouge gaan en de Can-can bekijken, gewoon om de plooien in het theaterdoek te tellen.

Lees meer...

FeatureMvsC 3 - Capcom Personages

Over kat-vrouwen en witte teven.

Van de ene gestoorde bende naar de andere. We hebben nog maar onlangs ruim twintig superhelden en -schurken doorploegd uit het Marvel universum en nu doen we het nog eens lichtjes over. Ditmaal is het de eer aan Capcom, een ontwikkelaar/uitgever die allerhande bizarre, maar tegelijk ook fantastische franchises herbergt. Van half-demonen tot Chinese zombies, laten we er aan beginnen.

FeatureMvsC 3 - Marvel Personages

Radioactiviteit geeft je superkrachten!

Met het langverwachte Marvel vs. Capcom 3 in het verschiet, lijkt het ons tijd om het zootje ongeregeld eens vakkundig toe te lichten. Tijd om je sjovenisme opzij te schuiven en je beste kennis over Amerikaanse strips naar boven te halen. Zie hier de (voorlopig) complete lijst aan mutanten, demonen en andere freaks die je mag verwachten uit het enigmatische Marvel universum.

FeatureMarvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds

De wereld redden door te vechten!

Binnen een kleine maand wordt het vijfde deel van Marvel vs. Capcom op de fans losgelaten. Het is ondertussen al de achtste keer dat beide bedrijven met elkaar samenwerken. Het was echter sinds Marvel vs. Capcom 2 in 2010 geleden dat de personages uit hun respectievelijke wereld weg werden gerukt om het in teams tijdens flitsende gevechten tegen elkaar op te nemen. En hiermee hebben we al het leeuwendeel van wat Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds zal brengen, uitgelegd. Maar, er is natuurlijk nog meer.

Geen MvC3 demo vanwege schema

Zegt Capcoms Svensson.

Capcom Vice-President Christian Svensson heeft een reden gegeven waarom er geen pre-release demo zal komen van Marvel vs Capcom 3. Niets buitengewoons blijkt zo, gewoon conflicten met het ontwikkelingsschema.

Capcom zet groots in met MvC3

Marvel vs. Capcom 3 > Street Fighter IV?

Volgens Capcom's Christian Svensson zal Marvel vs. Capcom 3 "minstens zo goed verkopen als Street Fighter IV dat deed". Hij denkt zelfs dat Fate of Two World, zoals het spel in zijn volledigheid heet, het succes van Street Fighter zou kunnen overtreffen.

Dante uit DMC zit in Marvel vs. Capcom 3

Screenshot maakt het officieel.

Sinds de aankondigingstrailer van Marvel vs. Capcom 3 dromen we hier op de redactie voortdurend luidop over welke personages uit beide universa we in deze game willen zien opdragen. Een van de favorieten bleek meteen Dante uit de Devil May Cry reeks van Capcom te zijn, en enkele beelden die vandaag gelekt zijn tonen aan dat dromen niet altijd bedrog hoeven te zijn.

Captivate '10: Info Marvel vs. Capcom 3

Gebruikt de engine van RE5 en Lost Planet 2.

Capcom heeft op haar eigen Captivate 2010 evenement te Hawaï laten weten dat in de lente van volgend jaar Marvel vs. Capcom 3 voor de PlayStation 3 en Xbox 360 zal verschijnen. In tegenstelling tot deeltje twee zal deze nieuwe editie een volwaardige boxed-game worden die we in de winkelrekken zullen terugvinden.