Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Mario + Rabbids Kingdom Battle verblijdt je met een unieke samensmelting van uitdagende gameplay en humor. Een absolute must-have.

Belangrijke events

E3 2018 - Alle Nintendo Switch games die we verwachten te zien

Super Smash Bros.? Metroid Prime 4? Fortnite?

De Nintendo Switch is inmiddels alweer ruim een jaar op de markt. Met onder meer Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild hebben Switch-bezitters niks te klagen. De keerzijde van de medaille is wel dat de lat direct behoorlijk hoog ligt. Waar gaat Nintendo tijdens de E3 2018 iedereen mee verrassen? De zekerheidjes, twijfelgevallen, geruchten… Je leest het allemaal in dit overzicht.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Vele handen maken licht werk. Het geheel is meer dan de som der delen... Oké, je begrijpt inmiddels wel waar dit naartoe gaat. Gamen is een bezigheid die je prima in je eentje kunt doen, maar toch gaat er soms niks boven prettige samenwerking. Hoe amusant het ook is om aliens aan gort te schieten, puzzels op te lossen of fantasiewerelden te verkennen, uiteindelijk beleef je samen meer dan in je eentje. Een lijst met de beste co-op games zou dan verrekt handig zijn. Zoek niet verder, want die vind je hier!

Het is nog even wachten op het eerste soloavontuur van Mario op de Nintendo Switch. Maar treur niet, want voor die tijd kun je al met de besnorde loodgieter aan de slag. Mario + Rabbids: Kingdom Battle is een bijzondere samenwerking tussen enkele Nintendo- en Ubisoft-iconen. Nieuwsgierig? Hier lees je de vijf belangrijkste dingen die je over moet weten.

Mario + Rabbids Kingdom Battle review - BWAAAH-nzinnig goed.

Als er Rabbids in de buurt zijn, is er niets veilig. Wanneer de Rabbids per ongeluk met het Mushroom Kingdom fuseren, schakelt Mario de hulp in van diezelfde maniakale Rabbids om de invasie te stoppen. Ontwikkelaar Ubisoft wil met Mario + Rabbids Kingdom Battle een game neerzetten die het strategiegenre verfrist en ook trouw blijft aan Nintendo's 'moederuniversum'. Een bizarre combinatie van werelden die wel naadloos tot een topgame samensmelten.

Vanaf het moment dat de Rabbids het Mushroom Kingdom betreden, is het hek van de dam. Goomba's zijn met de voeten aan elkaar gelijmd, Bullet Bills raken verstrengeld in overmaats ondergoed en de iconische groene warp-pijpen zijn verbasterd met pluizige konijnenoren. De ongewone combinatie blijkt op meerdere vlakken een uitstekende keuze van Ubisoft. Vanuit een visueel oogpunt zorgen de bonte kleuren van beide reeksen voor prachtige visuals. De visuele en vooral fysieke humor van de Rabbids werkt op de lachspieren terwijl de inwoners van het Mushroom Kingdom beduusd de manie bewonderen. Het geheel past natuurlijk in elkaar, alsof de reeksen altijd al verwant zijn geweest.

De gevechten in Mario + Rabbids Kingdom Battle zijn het best te vergelijken met de tactische gameplay van XCOM. Beurtelings bepaal je waar Mario en zijn teamgenoten zich verdekt opstellen, op wie ze schieten en welke speciale vaardigheden ze gebruiken. Vooral je mogelijkheden tijdens het bewegen vallen in positieve zin op. Je kunt bijvoorbeeld met een lopende Mario een vijand tackelen, vervolgens je teamgenoot als springplank gebruiken om een andere schurk te pletten en ten slotte achter een muur landen. Die bewegingsvrijheid maakt de gevechten al razendsnel en actievol nog voordat je je wapen trekt of een vaardigheid gebruikt.

Lees meer...

Mario + Rabbids: Kingdom Battle - Release, gameplay en alles wat we weten

Ubisoft en Nintendo slaan de handen ineen om een crossover tussen Mario en de Raving Rabbids te realiseren. Op het eerste gezicht lijkt het nogal een aparte combinatie, maar Mario + Rabbids: Kingdom Battle is een van de interessantste titels die dit jaar voor de Nintendo Switch uitkomt. En het is daarnaast de perfecte warming-up voor de besnorde loodgieter voordat hij in Super Mario Odyssey aan de bak moet. Hier lees je alles wat je moet weten.

Geen zin om alles te lezen? Hier lees je de vijf belangrijkste Mario + Rabbids: Kingdom Battle features.

Mario + Rabbids releasedatum

Lees meer...

5 opvallende gamereleases augustus

Met onder meer Uncharted: The Lost Legacy, Mario + Rabbids en Ark: Survival Evolved.

Het is nog steeds komkommertijd, maar toch gaan we geleidelijk richting de najaarspiek. De gamereleases van juli brachten onder meer Splatoon 2 en Final Fantasy 12 The Zodiac Age. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende games lees je hieronder.