Mario & Luigi: Paper Jam

Mario and Luigi: Paper Jam Bros. mist een originele setting, maar de toevoeging van Paper Mario verfrist de combat en puzzels.

FeatureGamereleases december 2015

Met Xenoblade Chronicles X, Rainbow Six Siege, Just Cause 3 en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Mario and Luigi: Paper Jam Bros. review

Mario and Luigi: Paper Jam Bros. review

Een boekje over Mario en Luigi opendoen.

Met Mario & Luigi: Paper Jam Bros. keert de serie terug naar zijn inspiratiebron. Elke Mario & Luigi-game tot hiertoe had een unieke twist. Het Italiaanse duo is uitgebreid met babyvarianten van zichzelf, heeft een game binnenin rivaal Bowser doorgebracht en heeft zelfs Luigi's dromen betreed. In deze game krijg je echter hulp van Paper Mario, de held uit de gelijknamige serie waaruit de Mario & Luigi-franchise inspiratie haalde. Drukt deze papieren held een positieve stempel op de game of lijkt het enkel op papier een goede toevoeging?

Het duurt even voordat je hier een antwoord op vindt, want je begint je avontuur met enkel Mario en Luigi. In het kasteel van Princess Peach valt een boek uit de kast. Het boek slaat open en de wereld van Paper Mario waait uit over de driedimensionale wereld van Mario en Luigi. Aan jou de taak om de papieren personages naar hun natuurlijke habitat terug te brengen.

De setting heeft net zo weinig body als de flinterdunne personages zelf. Jongere leeftijdsgroepen storen zich hier niet aan, maar voor oudere gamers mist de game een interessante cast. Zeker ten opzichte van vorige games in de serie valt dat tegen. In eerdere games neem je het bijvoorbeeld op tegen Fawful, een van de meest hilarische en originele Mario-vijanden ooit. In deze game strijd je echter tegen Bowser en Paper Bowser met hun 3D en papieren legers. De bezetting breidt zich uit met kopieŽn van al aanwezige personages, waardoor je geen nieuwe persoonlijkheden tegenkomt. De toegevoegde cast mist originaliteit en substantie waardoor het verhaal je nooit echt weet te pakken.

Lees meer...

Mario and Luigi: Paper Jam Bros. onthuld voor Nintendo 3DS in trailer

Mario and Luigi: Paper Jam Bros. onthuld voor Nintendo 3DS in trailer

Paper Mario en Dream Team komen bij elkaar.

Nintendo onthult vandaag tijdens de E3 het bestaan van Mario and Luigi: Paper Jam Bros. In deze RPG voor de Nintendo 3DS komen twee Mario-werelden samen, die van Paper Mario en Mario and Luigi: Dream Team.

In de aankondigingstrailer is te zien hoe Mario, Luigi en Paper Mario er samen op uit trekken. De turn-based gevechten die beide series kenmerken, maken ook hier hun opwachting. Papieren Mario kan op plaatsen komen waar de gewone Mario en Luigi niet bij kunnen. Daarnaast kunnen ze een toren vormen door boven op elkaar te springen.

De game lanceert in de lente van 2016.

Lees meer...

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!