Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe is ondanks weinig opzienbarende veranderingen de meest kleurrijke, gevarieerde en complete game in de serie.

Mario Kart 8 Deluxe patch maakt het makkelijker om anderen bij te houden

Nintendo heeft een patch voor Mario Kart 8 Deluxe uitgebracht. De update maakt het onder andere makkelijker om anderen bij te houden in online matches.

Zo krijgen spelers die achter liggen onder andere betere items. Daarnaast zorgt de patch ervoor dat online races sneller eindigen. In online matches kunnen nu ook nog maar maximaal twee Piranha Plants worden gebruikt.

De update maakt het ook mogelijk om een Pikmin-pak voor Mii's te ontgrendelen. Je kunt dit kostuum verkrijgen door een Pikmin-amiibo te gebruiken.

Lees meer...

Mario Kart 8 Deluxe review - Poolpositie

Amper twee maanden na de succesvolle lancering van de Switch kruipen Mario & co. in hun bolides. Na The Legend of Zelda: Breath of the Wild is Mario Kart 8 Deluxe de tweede grote titel op Nintendo's hybride handheld/console. Een simpele port? Of toch meer dan dat? Mario Kart 8 Deluxe doet in ieder geval zijn naam eer aan en is de meest complete Mario Kart-game tot nu toe.

Nintendo heeft flink de schop in de Battle Mode gezet. In de Wii U-versie was die behoorlijk summier en dat leverde terecht de nodige kritiek op. De parcours hebben ruim baan gemaakt voor arena's. Zo heeft Nintendo een viertal maps uit oude Mario Kart-games afgestoft en die in een modern jasje gestoken. Daarnaast zijn er een viertal nieuwe gevarieerde maps aan toegevoegd. Met acht 'oude' en nieuwe arena's kom je dus eindelijk aan je trekken in de Battle Mode.

Daar blijft het echter niet bij. Dit keer scheur je niet met drie, maar met vijf ballonnen rond. Naast de klassieke Balloon Battle maken ook Bob-omb Blast, Coin Runners en Shine Thief uit eerdere delen hun rentree. Ook is er in deze Deluxe-versie het frivole Renegade Roundup aan toegevoegd, waarbij het ene team gewapend met Potted Piranha Plants het andere team moet zien te vangen. Niet elke modus spreekt ongetwijfeld iedereen aan, maar met maar liefst vijf verschillende varianten krijg je wel de meest complete Battle Mode in Mario Kart tot nu toe.

Lees meer...

Er is momenteel nog geen breed aanbod aan games op de Switch, dus Mario Kart 8 Deluxe komt dan ook als geroepen. Het gaat om een uitgebreide port van de Wii U-versie uit 2014, inclusief de twee downloadbare uitbreidingen. Wat kun je naast een audiovisuele poetsbeurt nog meer van de 're-release' verwachten? Je leest het hieronder in de vijf belangrijkste dingen die je moet weten.

5 opvallende gamereleases april

Met onder meer Persona 5, Outlast 2 en Mario Kart 8 Deluxe.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook april heeft de nodige nieuwe games in petto. Het mooie voorjaarsweer staat met smart op je te wachten, maar wie weet houden de onderstaande games je wel binnen. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van april.