Madden NFL 19

Madden NFL 19 bouwt verder op de ijzersterke basis van 18, met enkele geslaagde innovaties.

Co-opinie #2

De redactie blikt graag nog even terug.

Het is weekend, dus dan gaan de beentjes omhoog en heeft iedereen (hopelijk) geen verplichtingen. Toch blikt de redactie graag nog even terug op voor hen het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week.

Madden NFL 19 review - Zeker geen fumble

In de Madden NFL 19 review van Carl lees je of de American football game van EA Sports dwars door de verdediging naar de end zone beukt of EA net een sack tegen krijgt.

Na bijna dertig jaar is het moeilijk om nog echt indruk te maken met een nieuw deel in een reeks. Toch slaagde Madden NFL 18 daar vorig jaar met overtuiging in. De switch naar de Frostbite-engine veranderde de hele feel van de game, de nieuwe Longshot-modus leverde een cinematische ervaring ŕ la The Journey in FIFA af, en Ultimate Team werd ook eindelijk een volwaardig onderdeel van Madden. Een moeilijke taak om dat te verbeteren, dus kiest Madden NFL 19 er wijselijk voor om dicht bij de formule van vorig jaar te blijven. Het resultaat is een sterke sportgame, die voorzichtige maar geslaagde innovaties aanbrengt.

De nieuwe feature die er met kop en schouders boven uitsteekt is 'real player motion' (RPM). Het klinkt aanvankelijk als het zoveelste pr-buzzword bij een sportgame, maar zodra je op het veld staat, blijkt dat er effectief iets anders is. In Madden 19 heb je namelijk veel meer controle tijdens een run. Je kunt nu eindelijk een 'one-cut' doen om verdedigers op het verkeerde spoor te zetten. Nog belangrijker is hoe je nu met de rechter stick van running lane kunt veranderen om zo een spurt naar de end zone te trekken. Gedaan dus met de sprintknop hersenloos ingedrukt te houden en belachelijke lange omwegen te maken om de verdediging te omzeilen. Runs zijn nu niet langer kamikazepogingen, maar spannende kat-en-muisspelletjes. Het spelverloop is vloeiender dan ooit en daardoor simpelweg beter.

Lees meer...