Mad Max

De uitzonderlijke sfeer die Mad Max in spaarzame momenten uitademt, kan de game uiteindelijk niet redden van een regelrechte teleurstelling.

Belangrijke events

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 38

Met FIFA 16, Star Wars Battlefront, PlayStation VR en veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Mad Max review

Mad Max review

Explosief, maar zonder sensatie.

De post-apocalyptische avonturen van Max Rockatansky waren tot voor kort slechts een herinnering aan vervlogen tijden. De filmserie werkte zich echter met furore uit de vergeten verborgenheid dankzij het kassucces van Mad Max: Fury Road. De timing van de release van Mad Max kan zodoende niet beter. Maar waar de film spanning en sensatie van de eerste tot de laatste minuut biedt, daar weet Avalanche Studios dit met de game moeilijk te evenaren.

Mad Max maakt dan ook geen explosieve start. Na een kort openingsfilmpje rol je in een introductieles bezigheidstherapie. Liet Max daarnet nog boven op een razende truck de schedel van krijgsheer Scrotus kennismaken met een kettingzaag, nu ren je rond door de woestenij op zoek naar bedrading en andere rommel. Het zet meteen de toon voor de rest van je speelervaring.

De actie in de game wordt namelijk vrijwel voortdurend onderbroken. Is het geen zoektocht naar scrap om je Magnum Opus te upgraden, dan is het wel ongeduldig achter het stuur wachten tot je metgezel Chumbucket de rokende motor van je auto heeft gerepareerd. Het verhaal wordt eveneens vaak op de handrem gezet. Zo wordt het volgende objective pas ontgrendeld als je een deel van de omgeving hebt ontdaan van vijanden. Er zit geen vaart in de game.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van september

Met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, FIFA 16, Destiny: The Taken King en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Avalanche Studios toont strongholds in Mad Max trailer

Avalanche Studios toont strongholds in Mad Max trailer

'Herbergen essentiële puzzelstukken.'

Avalanche Studios toont verschillende strongholds (buitenposten) en personages die een rol spelen binnen de open wereld-actiegame Mad Max. De ontwikkelaar laat deze zien in een nieuwe trailer.

In een eerdere trailer met gameplay van Mad Max zag je al hoe je je eigen auto bouwt en van upgrades voorziet. Ook verbeter je steeds je eigen vaardigheden.

Derek is deze zomer ook op bezoek geweest bij Avalanche Studios voor een hands-on met Mad Max (preview). De game komt in de Benelux op 3 september uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Warner Bros. Interactive kondigt de Mad Max Post-Apocalypse Edition aan, met daarin de film Mad Max: Fury Road op Blu-ray. De Ripper DLC die ook als pre-order bonus wordt aangeboden zit er ook bij, alsmede een fysiek nummerbordje. De game zelf zit in een steelbook case.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 27

Met onder andere Minecraft, Mad Max en de gratis PS Plus games.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

FeatureMad Max wordt zo gestoord als de films

Derek bezoekt Avalanche Studios in Zweden en gaat hands-on.

In de post-apocalyptische open wereld van Mad Max woedt een constante strijd tegen de natuur en bloeddorstige vijanden. Er is geen boom te bekennen, nergens een plek om je dorst te lessen. Ondanks de deprimerende staat van de aarde is humor nooit ver te zoeken. De makers van de Just Cause-serie hebben zich daarbij niet enkel laten inspireren door Mad Max: Fury Road.

E3 gameplaytrailer Mad Max toont open wereld

Ontwikkelaar Avalanche Studios toont op de E3-beurs nieuwe gameplaybeelden van Mad Max.

In het filmpje zie je hoe Max zich een weg door een post-apocalyptische woestenij baant. Er wordt veel aandacht besteed aan gevechten met en in voertuigen. Zo is het tijdens gevechten mogelijk om een bijrijder de auto te laten besturen terwijl jij met een geweer op je vijanden schiet.

Naast Mad Max werkt Avalanche nu ook aan een nieuwe Just Cause-game. Tijdens de E3-beurs maakte de studio de Just Cause 3 releasedatum bekend. De game komt op 1 december uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Nieuwe trailer Mad Max toont gameplay

Ontwikkelaar Avalanche Studios komt met een nieuwe trailer voor Mad Max.

De trailer toont de belangrijkste gameplayelementen in Mad Max. Zo is het onder andere mogelijk om je eigen auto te bouwen. Deze is uit te rusten met verschillende typen stormrammen en ander wapentuig. Je hebt tevens de optie om je eigen vaardigheden en harnassen te verbeteren.

Mad Max vertelt een origineel verhaal dat losstaat van de Mad Max-filmreeks. De game biedt je de kans om het vertrouwen te winnen van verschillende facties. Dit brengt uiteenlopende voor - en nadelen met zich mee.

Lees meer...

Mad Max uitgesteld tot 2015

Blijkt uit nieuwe trailer.

De Mad Max-game van ontwikkelaar Avalanche Studios is uitgesteld tot 2015. Oorspronkelijk zou de game uitkomen voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One in 2014.