Hunger

Little Nightmares start zwak, maar overtuigt met een macabere sfeer en memorabele puzzels die je hart sneller doen slaan.

Belangrijke events

Little Nightmares krijgt The Residence DLC

Conclusie Season Pass beantwoordt alle 'resterende vragen'.

De Residence DLC voor Little Nightmares is vanaf nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dat laat Bandai Namco weten via zijn YouTube-kanaal.

Into the Maw expansion voor Little Nightmares aangekondigd

Bandai Namco kondigt aan dat Little Nightmares een expansion genaamd Into the Maw krijgt. De uitbreiding bestaat uit drie delen die afzonderlijk of als Expansion Pass verkrijgbaar zijn.

De uitbreiding focust op een nieuw hoofdpersonage genaamd The Runaway Kid. Net zoals in de hoofdgame probeer je te ontsnappen uit The Maw. Zo bezoek je nieuwe omgevingen en ontmoet je nieuwe vijanden.

Het eerste deel van de uitbreiding heet The Depths. Deze episode is vanaf juli beschikbaar. Het tweede deel van de uitbreiding komt in november uit. Begin volgend jaar volgt dan het laatste deel.

Lees meer...

Little Nightmares review - Om voor wakker te blijven

Little Nightmares wil je doen voelen als een kind dat na bedtijd toch in het huis rondsluipt. Dat stiekeme gevoel waarbij al je zintuigen op scherp staan en alles in je huis plots een obstakel lijkt. De krakende trede op de trap, de piepende deur naar de woonkamer ... Elke foute beweging kan je verraden. Wanneer je als Six door de mysterieuze gangen en kamers van Little Nightmares sluipt, krijg je opnieuw dat gevoel.

Overal in Little Nightmares zwerven er namelijk groteske monsters rond. Een bizar wezen met een obsessie voor schoenen pakt netjes het ene lijk na het andere in. Hij kan je niet zien, maar hoort je wel zodra je ook maar het kleinste geluid maakt. Een duo moddervette koks houdt zich dan weer bezig met het hakken van goor vlees. Als ze je betrappen, dan verdwijn je zo in de oven. Elk level bevat een monster dat je zo goed als mogelijk probeert te ontwijken terwijl je hun dagelijkse leven gadeslaat. Door hun afstotelijke design en weerzinwekkende activiteiten voel je meteen angst als de kleine, weerloze Six.

Die angst zet zich om in pure adrenaline tijdens de vele inventieve puzzels. Wanneer je na een achtervolging met het schoenenmonster in het nauw gedreven wordt, duik je heen en weer tussen zijn lange, wormachtige vingers om met alle macht een metalen staaf los te wrikken en zo zijn armen tussen een deur te verpletteren. Ontsnappen aan de koks kun je enkel door ongezien een enorme stapel ingezeepte borden te beklimmen en vervolgens aan een vleeshaak te gaan hangen. Door de strakke choreografie van elke puzzel ziet alles eruit alsof het uit een animatiefilm is geplukt en voel je je hart in je keel bonzen wanneer je op het nippertje ontsnapt.

Lees meer...

Bandai Namco maakt de releasedatum van Little Nightmares bekend. vanaf 28 april is de game verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.