The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nieuws

Nintendo is op zoek naar extra personeel voor een nieuw Zelda-project. Daarvoor heeft het bedrijf twee vacatures geplaatst op zijn Japanse site. Men zoekt een spefiek een 3D-CG designer voor 'terrein en topografie', en een level designer die onder andere dungeons en vijanden gaat ontwerpen.

Week-eindbazen #49

Wat spelen we dit weekend?

De decembermaand is inmiddels aangebroken. Buiten is het donker, koud en guur, dus een goed excuus om lekker binnen te blijven. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #47

Wat spelen we dit weekend?

December klopt alweer op de deur. We kunnen bijna terugblikken op onze favoriete games van afgelopen jaar. De tijd om nog even snel wat games van onze ellenlange backlog af te vinken is dus aangebroken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Zelda: Breath of the Wild update voegt Xenoblade quest toe

Nintendo heeft patch 1.3.3. Voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitgebracht. De update voegt onder andere een speciale Xenoblade Chronicles 2 quest aan de game toe.

In de nieuwe quest moet je drie verschillende locaties 's nachts bezoeken. De beloning voor het voltooien van de quest is een harnas dat is geďnspireerd door de uitrusting van de hoofdpersoon in Xenoblade Chronicles 2.

De update introduceert tevens ondersteuning voor de amiibo van de vier Champions uit Breath of the Wild. Elke amiibo geeft je de beschikking over een helm met unieke eigenschappen.

Lees meer...

Zelda: Breath of the Wild patch introduceert optie om taal te wijzigen

Een nieuwe patch voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft een optie toegevoegd om de gesproken taal in de game te wijzigen.

De update maakt het mogelijk om de game in het Japans, Engels, Frans, Canadees Frans, Duits, Spaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Italiaans en Russisch te spelen. De taal van de ondertitels blijft hetzelfde als de ingestelde taal op de console.

De nieuwe feature wordt via een update automatisch aan de Switch-versie van Breath of the Wild toegevoegd. Op de Wii U moet je een extra bestand downloaden dat in de eShop te vinden is.

Lees meer...

Inhoud DLC Pack 1 onthuld voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Master Trials, Tingle's Outfit, Hard Mode en veel meer.

De eerste downloadable content voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild voegt onder meer The Master Trials toe, zo maakt Nintendo bekend. Je begint deze uitdaging zonder je equipment en items, en vecht jezelf door 45 kamers vol monsters. Je beloning is een upgrade voor de Master Sword, die daarna ook tegen normale vijanden zijn maximale schade doet.

De Nintendo Switch is uit, en alle ogen zijn gericht op een van zijn launch titels. The Legend of Zelda: Breath of the Wild belooft de conventies van zijn voorgangers aan de kant te schuiven voor een nieuw openwereldavontuur dat experimenteren en verkennen beloont. Het idee laat de fantasie op hol slaan. Hier lees je vijf dingen die je moet weten over Breath of the Wild.

Bekijk: Breath of the Wild is de meest ambitieuze Zelda ooit

Hyrule zal nooit meer hetzelfde zijn.

The Legend of Zelda reeks draait inmiddels alweer 30 jaar mee. De succesformule is nog altijd even populair, dus het is niet heel raar dat Nintendo er tegenop ziet om er wat anders mee te doen. Elke Zelda-game volgt dus hetzelfde vertrouwde pad... tot nu dan. Zelfs in de eerste 5 uur is het al duidelijk dat Breath of the Wild voor Switch en WiiU een totaal andere Zelda game is. Sterker nog, het is de grootste verandering in de serie sinds Zelda 2. Dit zijn elf redenen waarom dit de meest ambitieuze Zelda ooit is.

5 opvallende gamereleases maart

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Zelda: Breath of the Wild en Mass Effect Andromeda.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook in maart staan weer de nodige games op je te wachten. Komende maand betreedt Nintendo's nieuwste console-handheld de markt, maar is het met een aantal andere AAA-releases sowieso vechten voor aandacht. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van maart.

Sinds kort zijn we gestart met ons eigen Eurogamer Benelux YouTube-kanaal. Dit is onze selectie van de YouTube-hoogtepunten van ons eigen kanaal, plus eventueel andere Nederlandstalige YouTubers die ons de afgelopen week zijn opgevallen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild trailers tonen nieuwe gebieden en stealth combat

Tijdens The Game Awards heeft Nintendo nieuwe beelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild getoond. Het betreft een korte teaser en een langere gameplaysessie.

De teaser toont onder andere een dorp in de bergen en een groot luchtschip. Ook zie je kort een personage dat op Princess Zelda lijkt.

In de gameplaybeelden is te zien hoe Link zich in de Zonai Ruins begeeft, een nog niet vertoond gebied. De video toont hoe hij salamanderachtige vijanden uitschakelt.

Lees meer...

Bekijk: Nintendo Switch: zijn dit de eerste launch games?

Nu dat de Nintendo Switch officieel is aangekondigd, begint het nieuws over launch games langzaam binnen te druppelen.

Toegegeven, een hoop is nog pure speculatie maar er komen toch wat nieuwtjes binnen die we niet kunnen negeren. Zo hebben een aantal insiders laten weten welke games we kunnen verwachten bij de launch.

We zetten alles op een rij in het onderstaande filmpje.

Lees meer...

Gerucht: The Legend of Zelda: Breath of the Wild is geen Nintendo Switch launch game

Volgens Nintendo insider Emily Rogers is The Legend of Zelda: Breath of the Wild geen Nintendo Switch launch game.

Rogers geeft aan dat de localisatie naar verschillende talen meer werk is dan verwacht. Eind dit jaar moet het zijn afgerond, waarna het nog vier tot zes maanden duurt om de game volledig af te werken.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is daardoor niet op tijd af om samen met de Nintendo Switch in maart 2017 uit te komen.

Lees meer...

E3 2016 - Eerste The Legend of Zelda: Breath of the Wild gameplay getoond

Tijdens de Nintendo E3-livestream zijn de eerste gameplaybeelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild getoond.

In de beelden is te zien hoe Link een wild paard temt, alsook hoe je bomen, kasteelmuren en bergwanden kunt beklimmen. Link heeft ook beschikking tot een paraglider. Tot slot kun je op je vijanden afsluipen en een verrassingsaanval inzetten.

In een bepaalde scčne zie je hoe vuur door vlambaar materiaal ontstaat. Dat kan naar explosieve vaten doorslaan. Daarnaast zijn grote rotsblokken voorzien van physics, waardoor je ze van een berghelling kunt laten afrollen.

Lees meer...

E3 2016 - Alle livestreams, nieuws en games

Update: Microsoft, Ubisoft en Sony.

Het is weer die tijd van het jaar. De Electronic Entertainment Expo 2016 (E3 2016 voor de kenners) vindt vanaf 14 tot 16 juni in Los Angeles plaats. Op deze pagina geven we een overzicht van alle livestreams, bijbehorend nieuws en de nieuwste games en aankondigingen.

Nintendo streamt gameplay The Legend of Zelda voor Wii U/NX op E3

Nintendo streamt gameplay The Legend of Zelda voor Wii U/NX op E3

Enige speelbare game van Nintendo op de beursvloer.

Nintendo maakt bekend tijdens de E3 gameplay van The Legend of Zelda voor de Wii U en Nintendo's NX te streamen. De stream start dinsdag 14 juni om 18:00 uur en duurt daarna een hele dag.

Nintendo-topman Reggie Fils-Aime presenteert de show. Naast de gameplay zelf vertellen ontwikkelaars over de totstandkoming van de game, inclusief info van achter de schermen.

Eerder was al duidelijk dat Nintendo groots uitpakt op de E3 met de nieuwste The Legend of Zelda. Voor zover bekend is het tevens de enige Wii U-game van Nintendo zelf die op de beursvloer speelbaar is.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 13

Met onder andere The Legend of Zelda, Bloodborne en console-updates.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eerste gameplaybeelden The Legend of Zelda voor Wii U getoond

The Legend of Zelda-bedenker Shigeru Miyamoto en regisseur Eiji Aonuma vertonen tijdens de Game Awards 2014 de eerste gameplaybeelden van The Legend of Zelda-game voor de Wii U.

In de video geven Miyamoto en Aonuma meer informatie over de nieuwe Zelda-game, die momenteel nog geen subtitel heeft. Zo is Link's vertrouwde paard Epona weer terug en wordt de GamePad gebruikt om de open spelwereld in kaart te brengen. En om mee te richten in de first-person modus. De Sailcloth keert tevens terug, waarmee je van grote hoogtes naar beneden kan glijden.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar de game komt in ieder geval later uit dan de nieuwe Star Fox game voor de Wii U. Die game komt op zijn beurt weer later uit dan The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D voor de Nintendo 3DS, die in de lente van 2015 verkrijgbaar is.

Lees meer...

Nintendo onthult eerste trailer Wii U-Zelda

Zelda-designer Eiji Aonuma onthult tijdens Nintendo's E3 event een nieuwe Zelda game voor de Wii U. De game heeft vooralsnog geen titel.

Aonuma haalt zijn inspiratie voor dit nieuwe project bij de 2D Zelda-games van vroeger. Deze gaven je het gevoel dat je in een grote wijde wereld vertoefde. De Zelda-maker wil de grenzen verleggen en zelfs verwijderen. De nieuwe Zelda game speelt zich zodoende af in een open spelwereld.

In een korte trailer is Link te zien die achtervolgd wordt door een gigantische octopus.

Lees meer...