The Legend of Zelda: Breath of the Wild Walkthroughs

Vanaf hier wordt het bittere ernst in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Impa geeft je vroeg in de game met de missie 'Koninkrijk in gevaar' de opdracht om Ganon te verslaan en Kasteel Hyrule binnen te dringen, maar de meesten laten die links liggen tot ze de vier Titanen hebben bevrijd. Of tot ze zich sterk genoeg voelen om het tegen Ganon, het Onheil op te nemen. Of tot ze klaar zijn om de game eindelijk af te ronden. Dit is dan ook het goede moment om een aantal zaken te overlopen die je niet moet doen, maar je wel helpen in het allerlaatste gevecht:

De baas van Vah Naboris in The Legend of Zelda: Breath of the Wild is maar een enge verschijning. Ganons Bliksemfantoom beweegt ook razendsnel. Hij komt in drie schichtige bewegingen op je af en raakt je keihard. Als je hem probeert te slaan, blokkeert hij je moeiteloos met zijn schild. Af en toe krijg je na een block de kans om de Bliksemfantoom te raken, maar het gaat erg langzaam en je doet minder schade.

Nadat je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild de Bliksemhelm aan matriarch Riju hebt gegeven, is het tijd om de Vah Naboris dungeon op te lossen. Sla enkele voorraden in de winkels van het Gerudo-fort in en ga dan naar de observatiepost in het zuiden. Ga eerst het gebouw binnen en haal de Gouden boog uit de schatkist. Die komt zo meteen nog van pas.

De hoofdmissie 'Bliksemtitaan Vah Naboris' begint in de troonzaal van het Gerudo-fort als onderdeel van de hoofdmissie 'De vier Titanen'. Voordat je de Bliksemtitaan van de Gerudo kunt trotseren heb je eerst een artefact van de Gerudo nodig: de Bliksemhelm. Enkel met die helm geraak je voorbij de bliksem die rond Vah Naboris hangt. Gerudo matriarch Riju vertelt je dat de Bliksemhelm onlangs werd gestolen door de Yiga-bende. Aangezien ze je al een hele tijd het leven zuur maken in The Legend of Zelda: Breath of the Wild grijp je maar al te graag de kans om ze uit te roeien en de Bliksemhelm terug te brengen. Twee vliegen in ťťn klap!

Het Meesterzwaard (of Master Sword) is een van de meeste iconische elementen van elke Zelda-game. In vele games in de serie is het zelfs het focuspunt van het verhaal. In The Legend of Zelda: Breath of the Wild is dit (net zoals zoveel dingen in de game) wel eventjes anders. Om het Meesterzwaard in Breath of the Wild te krijgen moet je niet gewoon het verhaal volgen. Het vinden van het legendarische zwaard is zelfs volledig optioneel en je kunt makkelijk het einde van de game bereiken zonder dat je en idee hebt over de locatie van het Meesterzwaard. Hoewel dat vele NPC's er voortdurend over spreken.

Al vanaf de eerste minuten van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, lokken de torens zich naar je toe. Zichtbaar van op verre afstand dienen ze tegelijkertijd als een ideaal herkenningspunt in het landschap alsook als een geheugensteuntje waar je nog heen moet. In het totaal zijn 15 torens te zien en te beklimmen in Breath of the Wild. Als je de top bereikt krijgt je een topografische kaart van het hele gebied, wordt de toren geactiveerd als teleportatiepunt, en het is natuurlijk ook een uitstekend uitkijkpunt om je omgeving te verkennen, tempels te markeren met runes op je kaart en om met je zweefzeil van af te springen.

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild verslijt je een heleboel wapens, bogen en schilden. Hyrule is een gevaarlijk land en het is geen slecht idee om tot op de tanden gewapend te zijn als je je op onverkend terrein waagt. Alleen is je ruimte om zwaarden, speren, hamers en ander wapentuig op te slaan beperkt. Het is echter mogelijk om extra ruimte in je inventaris te kopen. Dat doe je niet met Rupees, maar met Korok-zaadjes.

Om de derde Titaan The Legend of Zelda: Breath of the Wild te vinden, moet je naar Gerudo in het zuidwesten van de spelwereld. Als je er nog niet bent geweest, is het het beste om te beginnen op de Vergeten Hoogvlakte. Teleporteer naar de Tempel van Keh Namut in het westen van de startzone. Als je het je nog herinnert, is dit de Tempel in de bergen. Aangezien het er best frisjes is, zal je je Gevoerd Hemd nodig hebben.

Foto's en herinneringen is een Hoofdmissie in The Legend of Zelda: Breath of the Wild waarin je 12 locaties aan de hand van foto's in je Fotoalbum moet vinden. Elke locatie levert een filmpje op die wat meer over het verhaal van de game en de gebeurtenissen van 100 jaar geleden vertellen. Je kunt deze Herinneringen opnieuw in je Missies-lijst bekijken.

Necluda is een van de eerste gebieden die je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild trotseert. Naast de twee dorpen Kakariko en Hateno vind je er ook de Tweelingberg in West-Necluda en de Lanayru-berg in het oosten. Tenslotte heb je in het zuiden ook nog een grillige strand van de Golf van Necluda. Tussen al deze bezienswaardigheden liggen natuurlijk talrijke Tempels die je moet verkennen.

Zodra je The Legend of Zelda: Breath of the Wild het Zora-paleis bereikt en spreekt met koning Dorephan krijg je een nieuwe hoofdmissie genaamd 'Watertitaan Vah Ruta'. Deze Titaan moet je kalmeren. Vooraleer je daar aan kan beginnen moet je echter Muzu overtuigen dat prinses Mipha hem leuk vond. Je vindt hem aan het standbeeld van Mipha. Na het filmpje en de flashback van Link doe je de Zora-pantser aan. Het feit dat deze je perfect past, zal Muzu eindelijk overtuigen.

Dit is onderdeel van de hoofdmissie 'De Vier Titanen' in The Legend of Zelda: Breath of the Wild en leidt je naar het verre noorden van de kaart. Als je je een weg gebaand hebt door Eldin en terecht bent gekomen in Goron-stad, zoek je naar Bludo. Praat met hem en je krijgt een nieuwe missie genaamd 'Vuurtitaan Vah Rudania'. Het eerste wat je moet doen is Yunobo vinden die op zoek is naar pijnstillers voor de rugpijn van Bludo.

Eindelijk gaan we naar de vulkaan die je over heel Hyrule kunt zien. Teleporteer naar de Lanayru-toren en kijk naar het noorden. Je kunt haast niet naast de Berg des Doods kijken, onze volgende bestemming in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Wat een naam trouwens, Berg des Doods.

Hoewel The Legend of Zelda: Breath of the Wild de populaire amiibo figuurtjes ondersteunt, schreeuwt de game dit niet bepaald van de daken. Wanneer je een figuurtje probeert te activeren valt het je wellicht op dat er helemaal niets gebeurt. Dat komt omdat de functionaliteit in de game standaard uit staat.

Zodra je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild met prins Sidon hebt gesproken en te weten komt welk probleem de Zora teistert, start er een nieuwe missie: "Het verzoek van de prins". Op je kaart wordt een nieuw punt aangeduid. Dit is de locatie van het Zora-paleis.

Zodra je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild de hoofdmissie 'De wijze Impa' vervolledigd hebt, geeft Impa je een nieuwe hoofdmissie: 'De vier Titanen'. Deze hoofdmissie houdt in dat je contact gaat leggen met de vier leiders van de volkeren in Hyrule. Elk volk heeft ťťn Titaan dat je kan bijstaan in je strijd tegen Ganon.

Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Hateno, Instituut, blauwe vlam aansteken

Laat je Sheika-steen onderzoeken, maar los eerst een lastige puzzel op.

Impa stuurt je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild vanuit Kakariko naar het volgende dorp: een plaats genaamd Hateno ten oosten van Kakariko. Daar is het Hateno-instituut waar je je Sheikah-steen moet laten onderzoeken en verbeteren. Verlaat Kakariko via de weg waarlangs je binnen gekomen bent en steek de Kakariko-brug over.

Ziezo, de eerste beproeving is doorstaan. De eerste vier tempels zijn achter de rug, de oude man's ziel is te rusten gelegd. Gelukkig heb je nu wel je zweefzeil om het plateau te verlaten en twee nieuwe quests. Eťn daarvan stuurt je naar het eerste echte dorp in The Legend of Zelda: Breath of the Wild: Kakariko.

Koken is heel erg belangrijk in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De ingrediŽnten die je in heel Hyrule vindt, kunnen omgevormd worden tot heerlijke maaltijden met speciale effecten. Je herstelt je gezondheid, je houdt jezelf warm of koel, je geeft jezelf tijdelijk meer hartjes en nog veel meer.

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn Rupees en geld nog belangrijker dan in voorgaande Zelda-games. Tegelijk zijn ze echter ook veel moeilijker te vinden. Verwacht dus niet dat de Rupees zomaar in het gras liggen of dat je ze overal kunt oprapen.

Het is het eerste wat bij elke Zelda-fan door het hoofd gaat zodra Hyrule zich voor hen opent: waar is mijn paard? In The Legend of Zelda: Breath of the Wild ben je voor het eerst niet beperkt tot ťťn paard. Zodra je de Vergeten Hoogvlakte verlaat, kom je uitgestrekte graslanden tegen waar je kuddes wilde paarden ziet grazen. Elk van die paarden kan het jouwe zijn, en ze zijn allemaal anders.