The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Met The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft Nintendo het openwereldgenre heruitgevonden. Een meesterwerk om te koesteren.

Belangrijke events

Met 2018 voor de deur mag je bijna alweer het laatste blaadje van je scheurkalender trekken, maar niet zonder eerst met een opgewekt gevoel naar de afgelopen twaalf maanden terug te kijken. Dit jaar kent namelijk enkele ijzersterke games die de redacteurs van Eurogamer Benelux met alle liefde nog een keer in het zonnetje zetten. In dit artikel vertelt Bruce waarom The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn favoriete open world game ooit is.

Week-eindbazen #49

Wat spelen we dit weekend?

De decembermaand is inmiddels aangebroken. Buiten is het donker, koud en guur, dus een goed excuus om lekker binnen te blijven. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #47

Wat spelen we dit weekend?

December klopt alweer op de deur. We kunnen bijna terugblikken op onze favoriete games van afgelopen jaar. De tijd om nog even snel wat games van onze ellenlange backlog af te vinken is dus aangebroken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Zelda: Breath of the Wild update voegt Xenoblade quest toe

Nintendo heeft patch 1.3.3. Voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitgebracht. De update voegt onder andere een speciale Xenoblade Chronicles 2 quest aan de game toe.

In de nieuwe quest moet je drie verschillende locaties 's nachts bezoeken. De beloning voor het voltooien van de quest is een harnas dat is geďnspireerd door de uitrusting van de hoofdpersoon in Xenoblade Chronicles 2.

De update introduceert tevens ondersteuning voor de amiibo van de vier Champions uit Breath of the Wild. Elke amiibo geeft je de beschikking over een helm met unieke eigenschappen.

Lees meer...

Zelda: Breath of the Wild patch introduceert optie om taal te wijzigen

Een nieuwe patch voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft een optie toegevoegd om de gesproken taal in de game te wijzigen.

De update maakt het mogelijk om de game in het Japans, Engels, Frans, Canadees Frans, Duits, Spaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Italiaans en Russisch te spelen. De taal van de ondertitels blijft hetzelfde als de ingestelde taal op de console.

De nieuwe feature wordt via een update automatisch aan de Switch-versie van Breath of the Wild toegevoegd. Op de Wii U moet je een extra bestand downloaden dat in de eShop te vinden is.

Lees meer...

Inhoud DLC Pack 1 onthuld voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Master Trials, Tingle's Outfit, Hard Mode en veel meer.

De eerste downloadable content voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild voegt onder meer The Master Trials toe, zo maakt Nintendo bekend. Je begint deze uitdaging zonder je equipment en items, en vecht jezelf door 45 kamers vol monsters. Je beloning is een upgrade voor de Master Sword, die daarna ook tegen normale vijanden zijn maximale schade doet.

Open-wereld Zelda-game. Weinig woorden doen de verbeelding van een gamer zó op hol slaan. In 2017 ervaar je het hoe het is om als Link vrij door een open landschap te reizen. Sinds de onthulling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild staat de game bovenaan verlanglijstjes van Wii U-bezitters en gamers die uitkijken naar Nintendo's aankomende console, de Nintendo Switch.

Open werelden: we kunnen er uren in rondwaren. Maar hoe steken die werelden in elkaar? Wat kan de plaats van een game zeggen, en hoe kregen die werelden hun moderne vormen? Om daarachter te komen, vertrekt Samuel iedere week naar een opmerkelijke digitale plaats. In dit laatste deel dwaalt hij door een oud, verlaten Hyrule in The Legend of Zelda.

De Nintendo Switch is uit, en alle ogen zijn gericht op een van zijn launch titels. The Legend of Zelda: Breath of the Wild belooft de conventies van zijn voorgangers aan de kant te schuiven voor een nieuw openwereldavontuur dat experimenteren en verkennen beloont. Het idee laat de fantasie op hol slaan. Hier lees je vijf dingen die je moet weten over Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild review

Een van de beste momenten in The Legend of Zelda: Breath of the Wild is ook een van de meest eenvoudige: ontdekken hoe je zelf een kampvuur maakt. Je zeult al een hele tijd hout en vuurstenen mee, maar weet niet hoe je ze moet gebruiken. Tot je beide naast elkaar op de grond gooit en uit pure frustratie met je zwaard in het rond begint te hakken. Op het moment dat je wapen de vuurstenen raakt, springen er vonken uit die het hout doen ontbranden. De euforie giert door je lijf en je voelt je even oppermachtig.

Zo'n moment is alleen te omschrijven als pure verwondering. Dat is net wat Nintendo met The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor ogen heeft. Voor de eerste keer in dertig jaar Zelda is het koninkrijk Hyrule een open wereld die helemaal aan je voeten ligt. Nintendo wil dat je erin verdwaalt, niet omdat je de weg kwijt bent, maar omdat de aantrekkingskracht en het plezier van de ontdekking je telkens weer naar de volgende bergtop lokken. Daar slaagt de ontwikkelaar met glans in: het Hyrule van Breath of the Wild overklast moeiteloos elke open wereld die je tot nu toe bezocht hebt.

Maar eerlijk is eerlijk, Nintendo zou daar niet in geslaagd zijn zonder de leerschool van andere games in het genre. Tijdens je eerste uren in Breath of the Wild ontdek je namelijk elementen die je al eens eerder hebt gezien. Torens die je moet beklimmen om de leegtes in je kaart in te vullen? Far Cry. Paarden die je vangt en temt? Red Dead Redemption. Reusachtige vijanden waar je op moet klauteren om hun zwakke plek te bereiken? Shadow of the Colossus. Het rijtje gaat nog wel even door. Het lijkt aanvankelijk of Nintendo de meest in het oog springende kenmerken uit andere games heeft geplukt, samengevoegd en overgoten met een Zelda-sausje. Maar dat is te kort door de bocht.

Lees meer...

Bekijk: Breath of the Wild is de meest ambitieuze Zelda ooit

Hyrule zal nooit meer hetzelfde zijn.

The Legend of Zelda reeks draait inmiddels alweer 30 jaar mee. De succesformule is nog altijd even populair, dus het is niet heel raar dat Nintendo er tegenop ziet om er wat anders mee te doen. Elke Zelda-game volgt dus hetzelfde vertrouwde pad... tot nu dan. Zelfs in de eerste 5 uur is het al duidelijk dat Breath of the Wild voor Switch en WiiU een totaal andere Zelda game is. Sterker nog, het is de grootste verandering in de serie sinds Zelda 2. Dit zijn elf redenen waarom dit de meest ambitieuze Zelda ooit is.

5 opvallende gamereleases maart

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Zelda: Breath of the Wild en Mass Effect Andromeda.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook in maart staan weer de nodige games op je te wachten. Komende maand betreedt Nintendo's nieuwste console-handheld de markt, maar is het met een aantal andere AAA-releases sowieso vechten voor aandacht. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van maart.

Sinds kort zijn we gestart met ons eigen Eurogamer Benelux YouTube-kanaal. Dit is onze selectie van de YouTube-hoogtepunten van ons eigen kanaal, plus eventueel andere Nederlandstalige YouTubers die ons de afgelopen week zijn opgevallen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild trailers tonen nieuwe gebieden en stealth combat

Tijdens The Game Awards heeft Nintendo nieuwe beelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild getoond. Het betreft een korte teaser en een langere gameplaysessie.

De teaser toont onder andere een dorp in de bergen en een groot luchtschip. Ook zie je kort een personage dat op Princess Zelda lijkt.

In de gameplaybeelden is te zien hoe Link zich in de Zonai Ruins begeeft, een nog niet vertoond gebied. De video toont hoe hij salamanderachtige vijanden uitschakelt.

Lees meer...

Bekijk: Nintendo Switch: zijn dit de eerste launch games?

Nu dat de Nintendo Switch officieel is aangekondigd, begint het nieuws over launch games langzaam binnen te druppelen.

Toegegeven, een hoop is nog pure speculatie maar er komen toch wat nieuwtjes binnen die we niet kunnen negeren. Zo hebben een aantal insiders laten weten welke games we kunnen verwachten bij de launch.

We zetten alles op een rij in het onderstaande filmpje.

Lees meer...

Gerucht: The Legend of Zelda: Breath of the Wild is geen Nintendo Switch launch game

Volgens Nintendo insider Emily Rogers is The Legend of Zelda: Breath of the Wild geen Nintendo Switch launch game.

Rogers geeft aan dat de localisatie naar verschillende talen meer werk is dan verwacht. Eind dit jaar moet het zijn afgerond, waarna het nog vier tot zes maanden duurt om de game volledig af te werken.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is daardoor niet op tijd af om samen met de Nintendo Switch in maart 2017 uit te komen.

Lees meer...

"Zie je die berg daar? Die kun je beklimmen." Die twee zinnetjes heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Ze vormen namelijk de hoeksteen van bijna elke pr-pitch van een open world-game. Ze omvatten de belofte van een wereld die aan je voeten ligt en wakkeren je zin naar verkenning aan. Je wilt haast niet anders dan eropuit trekken om de wereld te ontdekken! Of dat is toch wat ik tien jaar geleden voelde telkens als ik die twee zinnetjes hoorde. Anno 2016 doen ze me vooral een diepe zucht slaken en mijn hart vasthouden. Tenzij de game in kwestie The Legend of Zelda: Breath of the Wild heet.

Zelda-fans zijn er deze console-generatie een beetje karig vanaf gekomen. Er zijn twee The Legend of Zelda-remasters op de Nintendo Wii U uitgekomen en Link vervulde gastrollen in andere games, maar daar bleef het bij. The Legend of Zelda: Breath of the Wild bengelt echter al een aantal jaren als een wortel voor de neus van de Zelda-fans. De game is een nieuw avontuur waarin Nintendo de grootse open wereld-droom wil waarmaken.

FeatureE3 2016 - Top of flop

De favorieten en teleurstellingen van de redactie.

De E3 2016 is inmiddels alweer achter de rug. De redactie van Eurogamer Benelux blikt terug op deze editie van de gamesbeurs. Wat zijn hun favorieten en teleurstellingen? Hier vind je een overzicht van de toppers. Alle E3 2016 flops lees je op de volgende pagina.

E3 2016 - Eerste The Legend of Zelda: Breath of the Wild gameplay getoond

Tijdens de Nintendo E3-livestream zijn de eerste gameplaybeelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild getoond.

In de beelden is te zien hoe Link een wild paard temt, alsook hoe je bomen, kasteelmuren en bergwanden kunt beklimmen. Link heeft ook beschikking tot een paraglider. Tot slot kun je op je vijanden afsluipen en een verrassingsaanval inzetten.

In een bepaalde scčne zie je hoe vuur door vlambaar materiaal ontstaat. Dat kan naar explosieve vaten doorslaan. Daarnaast zijn grote rotsblokken voorzien van physics, waardoor je ze van een berghelling kunt laten afrollen.

Lees meer...

FeatureE3 2016 vooruitblik

Welke games mag je van de grote uitgevers verwachten?

Een groot deel van het plezier rond de E3-beurs is de speculatie vooraf. Voor de start van de E3 2016 persconferenties doen er de gekste geruchten de ronde. Dit jaar zijn er echter al uitzonderlijk veel aankondigingen geweest voor de beurs zelfs maar begonnen is. Kleinere ontwikkelaars en uitgevers willen nog even in de spotlight staan voordat de grote spelers de aandacht opeisen.

E3 2016 - Alle livestreams, nieuws en games

Update: Microsoft, Ubisoft en Sony.

Het is weer die tijd van het jaar. De Electronic Entertainment Expo 2016 (E3 2016 voor de kenners) vindt vanaf 14 tot 16 juni in Los Angeles plaats. Op deze pagina geven we een overzicht van alle livestreams, bijbehorend nieuws en de nieuwste games en aankondigingen.

Nintendo streamt gameplay The Legend of Zelda voor Wii U/NX op E3

Nintendo streamt gameplay The Legend of Zelda voor Wii U/NX op E3

Enige speelbare game van Nintendo op de beursvloer.

Nintendo maakt bekend tijdens de E3 gameplay van The Legend of Zelda voor de Wii U en Nintendo's NX te streamen. De stream start dinsdag 14 juni om 18:00 uur en duurt daarna een hele dag.

Nintendo-topman Reggie Fils-Aime presenteert de show. Naast de gameplay zelf vertellen ontwikkelaars over de totstandkoming van de game, inclusief info van achter de schermen.

Eerder was al duidelijk dat Nintendo groots uitpakt op de E3 met de nieuwste The Legend of Zelda. Voor zover bekend is het tevens de enige Wii U-game van Nintendo zelf die op de beursvloer speelbaar is.

Lees meer...

FeatureGame releases van 2016 om in de gaten te houden

Het belooft een mooi gamejaar te worden!

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe game releases. De periode van goede voornemens inlossen, is dan ook aangebroken. Als geld opzij zetten een daarvan is, wordt 2016 het jaar waarin je discipline flink op de proef wordt gesteld. Hoewel er nog tal van games in de pijplijn zitten, zijn er namelijk al de nodige aangekondigd. Het komende jaar belooft een mooi jaar met veel potentiële toppers te worden. Hoogtijd om de 25 meest belovende, reeds aangekondigde games van 2016 voor je op een rijtje te zetten.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 13

Met onder andere The Legend of Zelda, Bloodborne en console-updates.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

FeatureMeest opvallende gamereleases van 2015

Het wordt een mooi gamejaar!

Heb je nog goede voornemens voor het nieuwe jaar? Eurogamer Benelux heeft ze in ieder geval wel: nog meer gamen! 2015 zit weer boordevol interessante titels. Aangezien je gemakkelijk door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we daarom een selectie gemaakt van de meest opvallende games die officieel voor 2015 zijn aangekondigd. Daar gaan we!

Eerste gameplaybeelden The Legend of Zelda voor Wii U getoond

The Legend of Zelda-bedenker Shigeru Miyamoto en regisseur Eiji Aonuma vertonen tijdens de Game Awards 2014 de eerste gameplaybeelden van The Legend of Zelda-game voor de Wii U.

In de video geven Miyamoto en Aonuma meer informatie over de nieuwe Zelda-game, die momenteel nog geen subtitel heeft. Zo is Link's vertrouwde paard Epona weer terug en wordt de GamePad gebruikt om de open spelwereld in kaart te brengen. En om mee te richten in de first-person modus. De Sailcloth keert tevens terug, waarmee je van grote hoogtes naar beneden kan glijden.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar de game komt in ieder geval later uit dan de nieuwe Star Fox game voor de Wii U. Die game komt op zijn beurt weer later uit dan The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D voor de Nintendo 3DS, die in de lente van 2015 verkrijgbaar is.

Lees meer...

Nintendo onthult eerste trailer Wii U-Zelda

Zelda-designer Eiji Aonuma onthult tijdens Nintendo's E3 event een nieuwe Zelda game voor de Wii U. De game heeft vooralsnog geen titel.

Aonuma haalt zijn inspiratie voor dit nieuwe project bij de 2D Zelda-games van vroeger. Deze gaven je het gevoel dat je in een grote wijde wereld vertoefde. De Zelda-maker wil de grenzen verleggen en zelfs verwijderen. De nieuwe Zelda game speelt zich zodoende af in een open spelwereld.

In een korte trailer is Link te zien die achtervolgd wordt door een gigantische octopus.

Lees meer...